Apotekaonline
Korpa

ZINKOSEL TABLETE

ZINKOSEL TABLETE
495,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: RAZNO
  • Šifra proizvoda: BR-3048

Opis proizvoda

Za jači imunitet.

ZINKOSEL je dijetetski proizvod koji se preporučuje u svim stresnim situacijama koje slabe prirodnu otpornost organizma.  

Pojačava imunološki sistem:
-  Usporava procese starenja
-  Efikasan u borbi protiv stresa
-  Smanjuje rizik od nastajanja maligniteta
-  Ubrzava oporavak posle psihofizičkih napora, iscrpljenosti i bolesti
-  Podstiče seksualne funkcije

ZINKOSEL se posebno preporučuje kod stresnih situacija i fizičkih napora, hroničnih oboljenja, opekotina, dugotrajnog zarastanja rana, akutnih i hroničnih infekcija, slabe ishrane, tokom postoperativnog perioda, u starosti, za povećanje prirodne odbrane organizma i u slučaju preteranog izlaganja suncu i jonizujućem zračenju.

ZINKOSEL omogućava brži oporavak, pomažući organizmu da prebrodi period u kome je potrebna pojačana i određena ishrana.

Cink
Cink je element neophodan za sintezu proteina, nukleinskih kiselina i insulina. Značaj cinka za rast i razvoj odavno je potvrđen. Prolongirani deficit cinka može dovesti do oboljenja kože u vidu gubitka kose, inflamacije jezika i očnih kapaka. U ljudskom organizmu je preko 200 enzima zavisno od cinka. Neophodan je i za sintezu mnogih hormona. Važan je za gustativnu funkciju i apetit, a zbog svojih imunomodulatornih osobina bitan je za pravilno funkcionisanje odbrambenog sistema.

Naročito su osetljivi na deficit cinka: vegetarijanci, žene u periodu trudnoće i laktacije, konzumenti alkohola, dijabetičari, starije osobe jer mogućnost apsorpcije cinka opada sa godinama.
Deficit cinka se manifestuje brojnim simptomima: sporim zarastanjem rana, problemima sa kožom, kosom, makularnom degeneracijom i padom imuniteta.

Selen
Selen je esencijalni element za čoveka. Ima ulogu u nekoliko biološki aktivnih vrsta proteina. Najbolje su proučeni enzimi iz grupe selen-zavisnih glutation-peroksidaza, zatim jodtironin-dejodinaza tip I, a verovatno i tipovi II i III, selenoprotein P, dok je još 50-100 drugih selenoproteina detektovano, a nije još detaljno proučeno. Do sada su otkrivena 4 enzima u grupi selenozavisnih glutation-peroksidaza i svi imaju antioksidativno dejstvo u borbi protiv štetnih slobodnih radikala i reaktivnih jedinjenja kiseonika. Ovo antioksidativno dejstvo se pojačava i delovanjem vitamina E, takođe snažnog antioksidansa.

U metabolizmu joda, odnosno u aktivaciji hormona štitne žlezde u perifernim tkivima, učestvuju tri tipa enzima od kojih bar jedan sadrži selen.

Čovek unosi selen uglavnom hranom iz koje se različito apsorbuje u zavisnosti od hemijske forme, pa ga je potrebno dodavati u vidu dijetetskih suplemenata.

Vitamin C
Vitamin C je antioksidans koji štiti ćelije od štetnog uticaja slobodnih radikala, deluje imunostimulatorno, omogućava formiranje i održavanje kolagena  koji je bitna komponenta kože, ligamenata i kostiju. Pomaže zarastanju rana, jača zidove kapilara, sprečava krvarenje, održava desni i zube zdravim. Kod sportista povećava mišićnu snagu i smanjuje nivo laktata u mišićima. Olakšava apsorpciju gvožđa.

ZINKOSEL je dodatak ishrani koji sadrži antioksidantne vitamine C i E, selen i cink. Kombinovani efekat antioksidanata štiti organizam od pojave slobodnih radikala. Nagomilavanje slobodnih radikala u organizmu ubrzava procese degeneracije i starenja ćelija.

Doziranje:
Odrasli i deca iznad 15 godina treba da unose 1 tabletu dnevno. Tablete treba progutati nesažvakane sa dosta tečnosti. Mogu da ga koriste trudnice i dojilje.

Sastav:
Nutritivni podaci         1 obložena tableta sadrži:
Vitamin C                           162mg
Vitamin E                            9mg
Cink (cink laktat)                6,75mg
Selen (natrijum selenit)      0,04mg

Napomena:

Proizvod ne treba da upotrebljavaju osobe koje ne podnose laktozu.

Pakovanje: 30 obloženih tableta

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).