Meni
Korpa

ZINKOSEL TABLETE

ZINKOSEL TABLETE
ZINKOSEL TABLETE
495,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: BR-3048
162 prodaja
85849 pregleda

Za jači imunitet.

ZINKOSEL je dijetetski proizvod koji se preporučuje u svim stresnim situacijama koje slabe prirodnu otpornost organizma.  

Pojačava imunološki sistem:
-  Usporava procese starenja
-  Efikasan u borbi protiv stresa
-  Smanjuje rizik od nastajanja maligniteta
-  Ubrzava oporavak posle psihofizičkih napora, iscrpljenosti i bolesti
-  Podstiče seksualne funkcije

ZINKOSEL se posebno preporučuje kod stresnih situacija i fizičkih napora, hroničnih oboljenja, opekotina, dugotrajnog zarastanja rana, akutnih i hroničnih infekcija, slabe ishrane, tokom postoperativnog perioda, u starosti, za povećanje prirodne odbrane organizma i u slučaju preteranog izlaganja suncu i jonizujućem zračenju.

ZINKOSEL omogućava brži oporavak, pomažući organizmu da prebrodi period u kome je potrebna pojačana i određena ishrana.

Cink
Cink je element neophodan za sintezu proteina, nukleinskih kiselina i insulina. Značaj cinka za rast i razvoj odavno je potvrđen. Prolongirani deficit cinka može dovesti do oboljenja kože u vidu gubitka kose, inflamacije jezika i očnih kapaka. U ljudskom organizmu je preko 200 enzima zavisno od cinka. Neophodan je i za sintezu mnogih hormona. Važan je za gustativnu funkciju i apetit, a zbog svojih imunomodulatornih osobina bitan je za pravilno funkcionisanje odbrambenog sistema.

Naročito su osetljivi na deficit cinka: vegetarijanci, žene u periodu trudnoće i laktacije, konzumenti alkohola, dijabetičari, starije osobe jer mogućnost apsorpcije cinka opada sa godinama.
Deficit cinka se manifestuje brojnim simptomima: sporim zarastanjem rana, problemima sa kožom, kosom, makularnom degeneracijom i padom imuniteta.

Selen
Selen je esencijalni element za čoveka. Ima ulogu u nekoliko biološki aktivnih vrsta proteina. Najbolje su proučeni enzimi iz grupe selen-zavisnih glutation-peroksidaza, zatim jodtironin-dejodinaza tip I, a verovatno i tipovi II i III, selenoprotein P, dok je još 50-100 drugih selenoproteina detektovano, a nije još detaljno proučeno. Do sada su otkrivena 4 enzima u grupi selenozavisnih glutation-peroksidaza i svi imaju antioksidativno dejstvo u borbi protiv štetnih slobodnih radikala i reaktivnih jedinjenja kiseonika. Ovo antioksidativno dejstvo se pojačava i delovanjem vitamina E, takođe snažnog antioksidansa.

U metabolizmu joda, odnosno u aktivaciji hormona štitne žlezde u perifernim tkivima, učestvuju tri tipa enzima od kojih bar jedan sadrži selen.

Čovek unosi selen uglavnom hranom iz koje se različito apsorbuje u zavisnosti od hemijske forme, pa ga je potrebno dodavati u vidu dijetetskih suplemenata.

Vitamin C
Vitamin C je antioksidans koji štiti ćelije od štetnog uticaja slobodnih radikala, deluje imunostimulatorno, omogućava formiranje i održavanje kolagena  koji je bitna komponenta kože, ligamenata i kostiju. Pomaže zarastanju rana, jača zidove kapilara, sprečava krvarenje, održava desni i zube zdravim. Kod sportista povećava mišićnu snagu i smanjuje nivo laktata u mišićima. Olakšava apsorpciju gvožđa.

ZINKOSEL je dodatak ishrani koji sadrži antioksidantne vitamine C i E, selen i cink. Kombinovani efekat antioksidanata štiti organizam od pojave slobodnih radikala. Nagomilavanje slobodnih radikala u organizmu ubrzava procese degeneracije i starenja ćelija.

Doziranje:
Odrasli i deca iznad 15 godina treba da unose 1 tabletu dnevno. Tablete treba progutati nesažvakane sa dosta tečnosti. Mogu da ga koriste trudnice i dojilje.

Sastav:
Nutritivni podaci         1 obložena tableta sadrži:
Vitamin C                           162mg
Vitamin E                            9mg
Cink (cink laktat)                6,75mg
Selen (natrijum selenit)      0,04mg

Napomena:

Proizvod ne treba da upotrebljavaju osobe koje ne podnose laktozu.

Pakovanje: 30 obloženih tableta

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.