Meni
Korpa

TOP NATUR ZOBNI PRAH

TOP NATUR ZOBNI PRAH
TOP NATUR ZOBNI PRAH
270,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 2016
1 prodaja
121 pregleda

TOP NATUR ZOBNI PRAH

Opis proizvoda:

Zobeno piće (ovseno mleko) je biljni proizvod namenjen upotrebi kao visoko biološki vredna alternativa životinjskom mleku, koja je mnogim ljudima rizična s obzirom na sadržaj mlečnog šećera (laktoze), alergijskih proteina i mlečne masti.

Zobeno piće ne sadrži holesterol i životinjske masti, naprotiv, odlikuje se sadržajem zdravih biljnih masti (ulja). Jedna od glavnih prednosti ovsenog mleka je povećani sadržaj vlakana (rastvorljivih i nerastvorljivih) za normalno delovanje digestivnog trakta.

Za razliku od ostalih proizvoda od žitarica (žitarica), ovsa napitak ne sadrži gluten i zato je pogodan i za oboljele od celijakije. Takođe je pogodno za vegetarijance i ljude alergične na bilo koju komponentu životinjskog mleka.

Sastav: glukozni sirup, nehidrogenirana biljna masnoća, zobeno brašno 20% (fino mleveno i parno tretirano), estri masnih kiselina (emulgator), kalijum fosfat (stabilizator), kalcijum fosfat, sol, silicijum (anticiklirajuće sredstvo)

Energetska vrednost po piću od 250 ml:

525 kJ / 125 kcal

protein: 0,7 g,

ugljeni hidrati: 16,5 g,

laktoza: <0,025 g,

Masti: 6,25 g

vlakno - beta-glukani: 0,125 g,

natrijum: 0,044 g, fosfor: 0,133 g,

Kalcijum: 0,130 g.

Kako se koristi:

Umiešajte 25 g (2 kašike) u malo tople vode i dolijte do 250 ml. Za pripremu hladnog napitka preporučujemo upotrebu miksera ili mućkalice. Mlečni zob koristi se za pripremu pića kao i za pripremu jela koja u potpunosti zamenjuju osušeno kravlje mleko ili pšenično brašno. Koristi se za obično piće, kuvanje, pečenje, pripremanje kakaa, doručak sa proizvodima od žitarica, odličan je kao delikates u kafi i čaju. Takođe se može koristiti za zgušnjavanje supa i sosa umesto krompirovog skroba ili pšeničnog brašna.

Pakovanje: 350g (3,5l napitka)

 

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.