Apotekaonline
Korpa

SOLCOSERYL GEL

SOLCOSERYL GEL
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
608,00 RSD

Opis proizvoda

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži informacije koje suvažne za Vas.

Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija ili savet, obratite se lekaru, farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje, obavezno posetite Vašeg lekara.

Šta je lek Solcoseryl i čemu je namenjen?
Solcoseryl gel sadrži kao aktivnu komponentu, dijalizat teleće krvi.
Koristi se u terapiji blagih do umerenih poremećaja na nivou kože: manje povrede (manje posekotine i ogrebotine), venski ulkusi, promrzline i površinske opekotine (I i II stepena, kao što su opekotine od sunca i ključale vode), bez prekida kontinuiteta kože. Koristi se u tretmanu vlažnih lezija.

Šta treba da znate pre nego što uzmete lek solcoseryl:
Lek Solcoseryl ne smete koristiti:

Ako ste alergični (preosetljivi) na jedan ili više sastojaka leka.

Kada uzimate lek Solcoseryl, posebno vodite računa:
U slučaju da Vam se pogoršaju lokalni simptomi (bol, crvenilo, gnojenje, groznica) ili ako nema poboljšanja za dve do tri nedelje, konsultujte se sa Vašim lekarom. Molimo Vas obavestite svog lekara ili farmaceuta ako

  • imate drugo oboljenje
  • imate alergiju
  • uzimate druge lekove (čak i lekove za automedikaciju).

Primena drugih lekova:
Obavestite svog lekara ili farmaceuta ako uzimate, ili ste do nedavno uzimali neki drugi lek, uključujući i lek koji se nabavlja bez lekarskog recepta. Interakcije sa drugim lekovima do sada nisu zabeležane.

Primena leka Solcoseryl u periodu trudnoće i dojenja:
Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom. Prema dosadašnjem iskustvu, nije poznato da postoji rizik za plod kad se lek uzima prema uputstvu za upotrebu. Kontrolisane studije kod trudnica nisu urađene. Kao predostrožnost, ukoliko je moguće izbegavajte primenu u toku trudnoće i dojenja ili zatražite savet Vašeg lekara ili farmaceuta.

Važne informacije o nekim sastojcima leka Solcoseryl:
Solcoseryl gel sadrži parahidroksibenzoate (E216 i E218) koji mogu izazvati alergijsku reakciju trenutno ili usporeno. Sadrži i tragove slobodne benzoične kiseline (E210) (slab irritant kože, očiju i mukoznih membrana).
Takođe Solcoseryl gel sadrži propilenglikol koji može izazvati iritaciju kože.

Kako se upotrebljava lek Solcoseryl?
Uvek uzmite lek tačno onako kako Vam je doktor preporučio. Nikad ne treba da l menjate dozu ili da prestanete da uzimate lek pre nego što se ne konsultujete sa I Vašim lekarom.    ^
Ukoliko nije dugačije prepisano nanesite Solcoseryl gel u tankom sloju na ranu dva puta dnevno.
Vlažne rane i ogrebotine bi trebalo sveže tretirati kompresama ili očistiti dezinfekcionim rastvorom.

Ako ste uzeli više leka Solcoseryl nego što je trebalo:
Toksični efekti predoziranja tokom primene Solcoseryl gela nisu poznati.

Ako ste zaboravili da uzmete lek Solcoseryl:
Propuštena doza ne predstavlja problem.
Ukoliko imate neka dodatna pitanja vezana za ovaj lek, pitajte Vašeg lekara, medicinsku sestru ili farmaceuta.

Moguća neželjena dejstva:
Kao i svi lekovi i Solcoseryl gel može izazvati neželjene efekte kod nekih pacijenata.
U veoma retkim slučajevima moguća je pojava reakcije preosetljivosti.
Ukoliko primetite neobičnu kožnu reakciju, prekinite terapiju i obavestite Vašeg lekara ili farmaceuta.
Nakon primene Solcoseryl gela može se javiti kratka neugodnost hlađenja ili pečenja,. Ako pečenje ne prestane, ukloniti lek.
Ukoliko neko neželjeno dejstvo postane ozbiljno ili primetite bilo koji neželjeni efekat koji nije pomenut u ovom uputstvu, molim Vas informišite lekara ili farmaceuta.  

Kako čuvati lek solcoseryl?
Čuvati van domašaja dece.
Rok upotrebe
Pet (5) godina.
Nemojte koristiti lek Solcoseryl posle isteka roka upotrebe naznačenog na kutiji. Rok upotrebe ističe poslednjeg dana navedenog meseca.

Čuvanje:
Čuvati na temperaturi do 30°C.

Pakovanje: 20 grama  gela.

Režim izdavanja leka:
Lek se može izdavati samo uz lekarski recept.


Upozorenje na vidljive znake neispravnosti:
Lekove ne treba bacati u kanalizaciju, niti u kućni otpad. Pitajte svog farmaceuta kako da uklonite lekove koji Vam više nisu potrebni. Ove mere pomažu očuvanju životne sredine.
Neupotrebljeni lek se uništava u skladu sa važećim propisima.

Šta sadrži lek Solcoseryl:
Aktivna supstanca je deproteinizovan hemodijalizat teleće krvi, hemijski i biološki standardizovan. Jedan gram Solcoseryl gela sadrži 4,15 mg deproteinizovanog hemodijalizata teleće krvi, hemijski i biološki standardizovanog (računato kao suva supstanca).

Ostali sastojci su: metilparahidroksibenzoat (E218); propilparahidroksibenzoat (E216); natrijum-karboksimetilceluloza; propilenglikol; kalcijum-laktat, pentahi- drat; voda za injekcije.

Kako izgleda lek Solcoseryl i sadržaj pakovanja:
Providan, viskozan gel, bezbojan do slabožućkaste boje, slabog, prijatnog karakteri- stičnog mirisa (na bujon).
Kutija sadrži 1 tubu sa 20 g gela i uputstvo za upotrebu.

Nosilac dozvole:
MEDA Pharmaceuticals Switzerland GmbH - Predstavništvo Kumodraška 241 b,
11000 Beograd, Republika Srbija

Proizvodač:
1.    MEDA Pharma GmbH & Co.KG, Benzstrasse 1, 61352, Bad Homburg, Nemačka
2.    Legacy Pharmaceuticals Switzerland GmbH, Ruhrbergstrasse 21, 4127 Birsfelden, Švajcarska

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo.O indikacijama,merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

 

 

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).