Apotekaonline
Korpa

SMECTA KESICE

SMECTA KESICE
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili je zabranjena prodaja online.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
  • Lager: Zabrana online prodaje
  • Brend: IPSEN
  • Šifra proizvoda: BR-574

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži informacije koje suvažne za Vas.

Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija ili savet, obratite se lekaru, farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje, obavezno posetite Vašeg lekara.

Šta je lek Smecta i čemu je namenjen:
Smecta je prašak za pripremu oralne suspenzije. Aktivna supstanca je diosmektit, prirodni silikat aluminijuma i magnezijuma. Zahvaljujući slojevitoj strukturi, kao i velikoj sposobnosti vezivanja drugih supstanci, diosmektit štiti sluzokožu probavnih puteva tako što ih oblaže i povećava otpornost prema agresivnim agensima. Na taj način Smecta otklanja simptome dijareje (proliva) i bola povezanog sa oboljenjima jednjaka, želuca i creva.
Smecta ne boji stolicu i pri uobičajenim dozama na utiče na varenje hrane. Smecta se upotrebljava za lečenje:
-  Simptoma dijareje i bola povezanog sa oboljenjima jednjaka, želuca i creva.
-  Akutne i hronične dijareje, naročito kod dece.

Šta sadrži lek Smecta:
Aktivna supstanca je diosmektit. Jedna kesica leka Smecta sadrži 3g diosmektita.

Od pomoćnih materija preparat sadrži:
Glukoza-monohidrat    0,679g
Saharin-natrijum    0,021g
Aroma pomorandže*    0,010g
Aroma vanile*    0,050g
Sastav arome pomorandže: maltodekstrin, saharoza, akacija (E414), mono- i diacetiltartaratni estri mono- i diglicerida masnih kiselina (E472e), silicijum-dioksid (E551), aroma pomorandže.
Sastav arome vanile: maltodekstrin, saharoza, gliceroltriacetat (E1518), silicijum-dioksid (E551), etanol, soja lecitin (E322), aroma vanile.

Kako izgleda lek Smecta i sadržaj pakovanja:
Smecta je skoro beli do svetlo smedi prašak, mirisa na pomorandžu.
Jedna kesica sadrži 3,76g praška.

Šta treba da znate pre nego što uzmete lek Smecta:
Upozorite lekara ako uzimate druge lekove, imate neku hroničnu bolest, neki poremećaj metabolizma, preosetljivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih!
Lek Smecta ne smete koristiti:
Smecta ne treba da se upotrebljava ukoliko ste preosetljivi na diosmektit ili bilo koju od pomoćnih supstanci koje ulaze u sastav leka.

Kada uzimate lek Smecta, posebno vodite računa:
Smecta se upotrebljava za lečenje simptoma dijareje i bola, pa kada se simptomi povuku, obavezno prestanite sa daljom primenom leka.
Ukoliko se simptomi ne povuku ili ne poboljšaju nakon 7 dana, obavezno se obratite svom lekaru. Ako je bol u probavnim putevima povezan sa groznicom ili povraćanjem, odmah se obratite svom lekaru.
Pacijenti sa retkim naslednim poremećajem netolerancije na fruktozu, ili lošom glukozno-galaktoznom apsorpcijom ili nedostatkom enzima saharaze izomaltaze ne bi trebalo da koriste ovaj lek.
Lek treba primenjivati sa oprezom kod pacijenata kod kojih su u medicinskoj istoriji prisutne hronične teške opstipacije (dugotrajni zatvor).
Ako znate ili mislite da se neko od navedenih upozorenja odnosi na Vas, obratite se lekaru pre nogo što odlučite da uzmete ovaj lek.

Primena drugih lekova:
Imajte u vidu da se ove informacije mogu odnositi i na lekove koje više ne pijete, kao i na lekove koje planirate da uzimate u budućnosti. Obavestite svog lekara ili farmaceuta ako uzimate, ili ste do nedavno uzimali neki drugi lek, uključujući i lek koji se nabavlja bez lekarskog recepta.
Smecta ima svojstvo da vezuje druge supstance pa time može da utiče na resorpciju i dejstvo drugih lekova. Zato se ne preporučuje njena istovremena primena sa drugim lekovima.
Potražite savet od farmaceuta ili lekara ukoliko treba da uzimate i druge lekove.

Uzimanje leka Smecta sa hranom ili pićima:
Smecta se po pravilu upotrebljava između obroka osim u slučaju kada patite od ezofagitisa (zapaljenje jednjaka) kada je treba primeniti odmah posle obroka.

Primena leka Smecta u periodu trudnoće i dojenja:
Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom lli farmaceutom.
Ukoliko ste trudni ili dojite, možete da uzimate lek Smecta samo ukoliko je Vaš lekar procenio da je to neophodno.

Uticaj leka Smecta na upravljanje motornim vozilima i rukovanje mašinama:
Smecta nema poznatog uticaja na Vašu sposobnost upravljanja motornim vozilom ili mašinama.

Važne informacije o nekim sastojcima leka Smecta:
Smecta sadrži glukozu i saharozu. U slučaju da imate nepodnošljivost na neke od šećera, obratite se Vašem lekaru pre upotrebe ovog leka.

Kako se upotrebljava lek Smecta :
Ukoliko mislite da lek Smecta suviše slabo ili jako deluje naVaš organizam, obratite se lekaru ili farmaceutu. Vaš lekar će Vas posavetovati koliko dugo da uzimate lek Smecta. Ne prekidajte tretman jer može doći do izostanka terapijskog dejstva leka i pogoršanja simptoma bolesti.
Lek se mora uzimati na način kao što je to propisano u ovom uputstvu (osim ako Vam je lekar propisao drugačije). Ukoliko se ne pridržavate uputstva, lek neće pravilno delovati.

Sadržaj kesice se rastvori u bočici sa 50 ml prokuvane i ohlađene vode. Rastvor se tokom dana koristi za piće ili se dobro izmeša sa polutečnom hranom: supom, barenim voćem, pasiranim povrćem ili dečijom kašicom.

Primena kod odraslih:
Prosečno se koriste 3 kesice dnevno, svaka rastvorena u pola čaše vode neposredno pre primene. U slučaju akutne dijareje, terapija se tokom prvog dana započinje dvostrukom dozom (6 kesica).
Po mogućnosti uzimati lek:
-  Posle obroka kod ezofagitisa (zapaljenje jednjaka)
-  Imeđu obroka u drugim indikacijama

Retencijske klizme:
Primenjuje se 1-3 klizme dnevno, svaka klizma se priprema od sadržaja 1-3 kesice, u zavisnosti od starosti pacijenta (videti gore navedeno doziranje). Prašak se rastvori u 50-100ml prokuvane, mlake vode i primenjuje se pomoću irigatora. Raspitajte se kod farmaceuta u apoteci oko načina rektalne primene i vrste irigatora koji ćete upotrebiti.
Ako ste uzeli više leka Smecta nego što je trebalo
Ukoliko ste uzeli veću dozu leka Smecta" nego što bi trebalo, odmah razgovarajte sa Vašim lekarom ili farmaceutom. Uzimanje veće doze od propisane može prouzrokovati ozbiljnu opstipaciju (zatvor).

Ako ste zaboravili da uzmete lek Smecta:
Nikada ne uzimajte duplu dozu da nadomestite to što ste preskočili da uzmete lek!

Ako naglo prestanete da uzimate lek Smecta:
Ne prekidajte terapiju ukoliko se ne posavetujete sa lekarom, jer može doći do izostanka terapijskog dejstva leka i pogoršanja simptoma bolesti.

Moguća neželjena dejstva:
Retko su prijavljivani slučajevi u kojima su se ispoljile reakcije preosetljivosti, uključujući osip praćen svrabom, koprivnjaču ili angioedem.
Opisani su vrlo retki slučajevi razvoja ili pogoršanja već postojeće opstipacije, ali i tada je moguće da se po smanjenju doze nastavi lečenje.
Ukoliko dođe do pojave neželjenih reakcija koje nisu navedene u ovom uputstvu, obratite se lekaru ili farmaceutu!

Kako čuvati lek Smecta:
Držati lek Smecta van domašaja dece!

Rok upotrebe:
Rok upotrebe leka je 3 godine.
Nemojte koristiti nakon isteka roka označenog na pakovanju.

Čuvanje:
Proizvod ne zahteva posebne uslove čuvanja.

Režim izdavanja leka:
Lek se može izdavati i bez lekarskog recepta.

Pakovanje: kartonska kutija sa 10 kesica praška.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo.O indikacijama,merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).