Apotekaonline
Korpa

SINEDOL GEL

SINEDOL GEL
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
 • Lager: Zabrana online prodaje
 • Brend: OSTALO
 • Šifra proizvoda: BR-05263210

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži informacije koje suvažne za Vas.

Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija ili savet, obratite se lekaru, farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje, obavezno posetite Vašeg lekara.

SINEDOL (500 i.j./g+150mg/g+25mg/g) gel.

Šta je lek sinedoli čemu je namenjen?
SINEDOL, gel je preparat u čiji sastav ulaze heparin natrijum, dimetilsulfoksid i dekspantenol. Namenjen je lečenju sportskih povreda i drugih povreda mišića, tetiva i zglobova izazvanih tupom silom. Takođe, koristi se u lečenju bolesti perifernih vena, kao i kod akutnog neuralgičnog bola i zapaljenja u regiji ramenog zgloba.

Sastav:
1 g gela sadrži:
heparin-natrijum 500 i.j. dimetilsulfoksid 150 mg dekspantenol 25 mg

Kako lek Sinedol deluje?
Lek Sinedol gel dejstvom heparina sprečava koagulaciju (zgrušavanje) krvi kod sportskih i drugih povreda. Druge aktivne sup- stance u preparatu su dimetilsulfoksid i dekspantenol. Dimetilsulfoksid omogućuje brže prodiranje heparina kroz kožu, i na taj način pojačava njegovo dejstvo, a deluje i protivzapaljenski, smanjujući bol i otok tkiva. Dekspantenol pomaže zarastanje i re- generaciju (obnavljanje) oštećene kože.

Kada se lek Sinedol upotrebljava?
Sinedol se upotrebljava kod sportskih i drugih povreda (kao što su podlivi, iščašenja i uganuća) i kod oboljenja kao što su bur- zitis i tendovaginitis (zapaljenje omotača tetiva). Takođe, Sinedol gel se može koristiti i kod oboljenja perifernih vena kao što su: tromboflebitis (zapaljenje vena povezano sa stvaranjem tromba), proširene vene i posledične promene na koži, kao i kod akutnog neuralgičnog bola i zapaljenja u regiji ramenog zgloba.

Šta morate da pročitate pre upotrebe leka?
Upozorite lekara ako uzimate druge lekove, imate neku hroničnu bolest, neki poremećaj metabolizma, preosetljivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih.

Kada ne smete uzimati Sinedol?

 • Ukoliko ste alergični (preosetljivi) na heparin, dimetilsulfoksid, dekspantenol ili na druge sastojke u preparatu
 • Ukoliko imate bronhijalnu astmu
 • Ukoliko ste trudni ili dojite
 • Ukoliko imate oštećenje jetre ili bubrega bez obzira na uzrok
 • Ukoliko imate lupus erythematodes (bolest kože sa crvenim pločastim žarištima i beličastim Ijuspicama na površini)
 • Lek se ne primenjuje kod dece mlađe od 5 godina.

Upozorenja i mere opreza:
Ne preporučuje se primena leka na otvorene rane.
Pojava alergijskih kožnih reakcija zahteva prekid terapije.

Uzimanje leka Sinedol sa hranom ili pićima:
Nije primenljivo.

Primena u trudnoći i dojenju:
Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom.
Sinedol gel se ne može primenjivati u periodu trudnoće i dojenja.

Uticaj na psihofizičke sposobnostl prilikom upravljanja motormm vozilom i mašinama:
Nema podataka da preparat može da utiče na psihofizičku sposobnost prilikom upravljanja motornim vozilom ili rukovanja ma- šinama.

Šta morate da znate o pomoćnim materijama koje sadrži lek Sinedol?
Nema značajnih informacija o pomoćnim supstancama koje sadrži ovaj preparat.

Na šta morate pazitiako uzimate druge lekove:
Imajte u vidu da se ove informacije mogu odnositi na lekove koje više ne pijete, kao i na lekove koje planirate da uzimate u bu- dućnosti. Obavestite svog lekara ili farmaceuta ako uzimate, ili ste do nedavno uzimali neki drugi lek, uključujući i lek koji se nabavlja bez lekarskog recepta. Ove informacije su izuzetno važne jer upotreba više od jednog leka u isto vreme može oslabiti ili pojačati njihovo dejstvo.
Sinedol gel ne treba koristiti uporedo sa sulindakom, protivzapaljenskim lekom koji spada u grupu antireumatika.
Pre upotrebe Sinedol gela, konsultujte se sa Vašim lekarom ukoliko koristite neke od preparata koji se primenjuju na kožu. Ni- jedan drugi lek ne sme da se primeni na površinu kože neposredno pre ili posle nanošenja Sinedol gela.

Kako se lek Sinedol upotrebljava?
SINEDOL gel se nanosi dva puta dnevno na obolelo mesto, u tankom sloju i bez utrljavanja. Posle primene gela površinu kože ne treba pokrivati zavojem.
Koža mora da bude suva i čista pre nanošenja SINEDOL gela.

UKoliko ste uzeli više leka nego što bi trebalo:
Ukoliko ste uzeli veću dozu leka od onoga što Vam je preporučeno, ili je neko drugi slučajno uzeo Vaš lek, obratite se odmah Vašem lekaru, farmaceutu ili najbližoj zdravstvenoj ustanovi!

Ukoliko ste zaboravili da uzmete lek Sinedol:
Nikada ne uzimajte duplu dozu da nadomestite to što ste preskočili da uzmete lek!
Ukoliko ste preskočili da uzmete dozu leka, ne nadoknađujte je tako što ćete duplirati sledeću dozu. Umesto toga, treba da na- stavite uzimanje leka, odnosno sledeće doze, kada je za to vreme.

Šta se dešava ako naglo prestanete da uzimate lek Sinedol?
Ne treba očekivati posebne efekte ako naglo prestanete da uzimate Sinedol gel.

Neželjena dejstva leka:
Kao i svi lekovi, tako i Sinedol može imati neželjena dejstva kod nekih pacijenata.
Opisani su slučajevi gastrointestinalnih neželjenih efekata, kao što su mučnina, povraćanje, proliv, zatvor i gubitak apetita.
U pojedinačnim slučajevima, dolazilo je do reakcija preosetljivosti, kao što su koprivnjača i angioneurotski edem (naglo na- stajanje lokalizovanog otoka koji najčešće zahvata lice ili vrat).
Heparin može izazvati trombocitopeniju (smanjen broj krvnih pločica). Opasnost od krvavljenja je veća kod osoba koje kon- zumiraju velike količine alkohola.
Dimetilsulfoksid primenjen na kožu, naročito u velikim koncentracijama može izazvati zapaljenje, peckanje, svrab, eritem (crvenilo), koprivnjaču i pojavu plikova; prilikom narednih nanošenja, ove reakcije obično izostaju. Bez obzira na način apli- kacije, dimetilsulfoksid može da izazove prolaznu kratkotrajnu promenu oseta ukusa, zadah na beli luk (koji nestaje nakon nekoliko minuta) i alergijsku senzibilizaciju.
Ukoliko primetite bilo koje simptome koji bi mogli biti neželjena reakcija na Sinedol gel, a nisu pomenuti u uputstvu, obave- stite Vašeg lekara ili jarmaceuta.

Čuvanje:
Držite lek Sinedol van domašaja dece!
Čuvati na temperaturi do 25°C.

Pakovanje: Tuba sa 40 g gela .

Rok upotrebe:
5 (pet) godina.
Lek se ne sme koristiti nakon isteka roka upotrebe označenog na pakovanju.

Način izdavanja leka:
Sinedol gel se izdaje bez lekarskog recepta.

Posebne mere uništavanja neupotrebljenog leka ili ostataka leka:
Neupotrebljeni lek se uništava u skladu sa važećim propisima.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo.O indikacijama,merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom. 

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).