Apotekaonline
Korpa

PROSTATYN TABLETE

PROSTATYN TABLETE
644.00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: ESENTICO
  • Šifra proizvoda: 54121
Pregleda: 7720

Opis proizvoda

Sastav:
• Ulje bundeve…………………………………....................4 %
• Propolis……………………………………....................20 mg
• Selen ……………………………………….....................35 μg
• Pomoćne supstance: mikrokristalna celuloza do 500 mg

Šta je Prostatyn?
PROSTATYN je dijetetski dodatak ishrani namenjen očuvanju zdravlja prostate. Ponosno ističemo da sadrži idealno uravnoteženu količinu odabranih komponenti prirodnog porekla, tako da je potpuno siguran po zdravlje.

Kako deluje Prostatyn?
Aktivni principi komponenti koje ulaze u sastav ovog preparata imaju sledeći značaj:
• pomažu u lečenju benigne hiperplazije prostate
• povoljno deluju na funkciju urinarnog sistema
• smanjuju rizik od pojave karcinoma prostate
• deluju antiseptički i antiinflamatorno

Zašto odabrati Prostatyn?
Različiti faktori mogu da dovedu do hipertrofije prostate, a među njima se izdvajaju: stres, način života, fizička neaktivnost, pušenje, pretilnost, kao i upotreba nekih lekova. Rizična grupa jesu muškarci iznad pedeset godina starosti. Prostata može biti uvećana duže vreme, a da nema nikakvih simptoma. Kada se pojave simptomi, oni mogu biti manje ili više izraženi, ali je definitivno da utiču na kvalitet života. Upotrebom PROSTATYNA smanjuje se rizik od javljanja benigne hipertrofije prostate i ispoljavanja neprijatnih simptoma kao što su: učestalo mokrenje malih količina urina, noćno mokrenje, slabljenje snage mokraćnog mlaza i njegova isprekidanost prilikom pražnjenja bešike, nekontrolisano mokrenje, kapanje urina koje traje nekoliko sekundi pri kraju mokrenja, osećaj neispražnjenosti bešike i bol prilikom mokrenja. Takođe se smanjuje rizik od pojave karcinoma prostate. Zato, REAGUJEM NA VREME I BIRAM PROSTATYN!

Način primene:
Jedna tableta dnevno

Upozorenja i mere opreza:
Pre upotrebe PROSTATYNA, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom. PROSTATYN ne može biti zamena za redovnu terapiju, vec se isključivo koristi kao redovni dodatak ishrani.
Povoljno delovanje PROSTATYNA, rezultat je postojanja velikog broja aktivnih principa iz pazljivo odabranih komponenti.

Ulje bundeve (Cucurbita pepo) sadrzi: fitosterole (delta-5 steroli, delta-7 steroli, β sitosterol), masne kiseline (oleinska i linolna), tokoferole (β I γ), β karoten, fosfor, kalcijum, kalijum, gvožđe, selen, cink. Fitosteroli imaju antiandrogeni efekat zahvaljujući inhibiciji 5-α reduktaze čime se sprečava konverzija testosterona u dihidrotestosteron što za posledicu ima sprečavanje hiperplazije prostate. Ovakvo delovanje ispoljava i cink, a takođe ima ulogu u smanjenju veličine prostate. β-sitosterol je veoma jak inhibitor sinteze prostaglandina E2 (PgE2), čije je abnormalno povećanje dokazano kod pacijenata sa benignom hiperplazijom prostate i prostatitisom.

Propolis ispoljava sledeća delovanja: antibakterijsko, antimikotičko, antivirusno, antioksidantno, antikancerogeno, antitrombotičko i imunomodulatorno delovanje. Osnovni aktivni principi propolisa jesu flavonoidi (galangin, kaempferol, kvercetin, pinocembrin, pinostrobin, pinobanksin), fenoli (cinamil-alkohol, cemitna kiselina, vanilin, benzil-alkohol, benzoeva kiselina, kafeinska i ferulinska kiselina) i terpeni. Flavon pinocembrin deluje na brojne bakterije, gljivice i plesni i jedan je od najodgovornijih za biološko dejstvo propolisa. Kvercetin ima antivirusno dejstvo i smanjuje permeabilnost i krtost, a povećava elastičnost i osnovni tonus zida kapilara. Ostali flavoni i flavanoni propolisa pokazuju antiinflamatorno dejstvo (inhibitori su cikloksigenaze). Fenolna jedinjenja propolisa takođe imaju širok spektar delovanja. Kafeinska kiselina ima antiinflamatorno dejstvo, fenetil-estar kafeinske kiseline ispoljava antikancerogeno, antiinflamatorno(inhibicijom lipooksigenaznog puta arahidonske kiselina) i imunomodulatorno delovanje.

Selen ima sledeće uloge u organizmu: održavanje sistema cirohrom P450, reparacija DNK, aktiviranje enzima i imunoloških funkcija. Međutim, svakako je najznačajnija uloga koju ima u glutation-peroksidaza enzimskom sistemu (koji pretstavlja prvu liniju odbrane organizma protiv slobodnih radikala). Bez selena, ovaj enzimski sistem ne može biti formiran. Pretpostavlja se da selen ispoljava antitumorsko delovanje indukujući proces apoptoze, inhibiranjem ćelijske deobe, reparacijom DNK, inhibicijom aktivnosti protein-C kinaze i ćelijskog rasta, kao i ekspresije estrogenskih i androgenih receptora. Na osnovu ovoga, selen smanjuje rizik od nastanka karcinoma prostate.

Pakovanje: 30 tableta

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo.O indikacijama,merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Write a review

Please login or register to review

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne  reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 2700 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama.