• PANTHENOL - EMULZIJA

Pantenol je vitamin iz B grupe, koji je normalan sastojak kože i kose. Pantenol je neophodan za normalno funkcionisanje epitelnog tkiva. Nedostatak pantenola dovodi do depigmentacije i deskvamacije. Pantenol stimuliše obnavljanje i funkciju epitelnog tkiva, postiče razmenu materija i hrani kožu, vezuje i zadržava vodu, čime koži daje vlažnost i mekoću i vraća joj elastičnost.

Pantenol pomaže u zarastanju rana, opekotina, fisura, dermatoza i alergijskih dermatitisa. Stimuliše epitelizaciju i granulaciju kod blagih ekcema i dermatoza, opekotina od sunca, ujeda insekata i sličnih povreda kože i sluznice.

Vitamin E u kozmetičkim preparatima je važan zbog zaštite kože od produkata prirodnih metaboličkih procesa i štetnih uticaja okoline, posebno UV zračenja. Pripisuje mu se sposobnost odstranjivanja slobodnih radikala koji su važan faktor preranog starenja kože. Vitamin E omogućava bolje snadbevanje i iskorišćenje kiseonika u tkivu kože, čime podstiče mikrocirkulaciju, metabolizam i ishranu kože. Izuzetno dobro zadražava vlagu u koži.

Alantoin je proizvod metabolizma belančevina u biljnim ( pšeničnim klicama, semenu duvana, šećernoj repi) i životinjskim organizmima. Alantoin deluje kao blag keratolitik i keratoplastik. Dokazan je da izaziva ćelijsku proliferaciju i stimuliše epitelizaciju.Čisti nekrotičko tkivo i pomaže stvaranje mladog tkiva. Koristi se za zaštitu i saniranje manjih posekotina, oderotina i opekotina. Štiti i regeneriše ispucalu, odranu i naprslu kožu.Prevenira i sanira ojede i iritacije. Pomaže u lečenju i nastanku strija.Netoksičan je i ne draži kožu.

PREPORUČUJE SE:

-  Za svakodnevnu negu i zaštitu kože lica, ruku i celog tela
-  Za svakodnevnu negu svih tipova kože (masne, suve i osteljive)
-  Pospešuje zarastanje rana (zatvorenih), ragada, i opekotina
-  Za kožu sklonu pubertetskim aknama i aknama rosacea
-  Nakon sunčanja ili solarijuma kada isušena koža zahteva intenzivnu regeneraciju
-  Nakon depilacije
-  Za čišćenje lica i skidanje šminke

UPOTREBA:
Posle tuširanja na čistu i suvu kožu

100g emulzije sadrži:
-  D – pantenola 75% - 2.5g  
-  Alantoin        0,5g
-  Vitamin E      0,5 g

PAKOVANJE: 200ml bočica

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

PANTHENOL - EMULZIJA

  • 558,00 din


Tagovi: panthenol, emulzija, nega, zastita, koze, lica, ruku, nogu, akne, suncanje, depilacija, sminka