• OMNI-BIOTIC STRES REPAIR

OMNI-BIOTIC STRES REPAIR

Opis proizvoda:

Nervoza, napetost, stres, grč u stomaku, iscrpljenost i umor - sigurno Vam je poznato ovo. Pitate se šta se to dešava Vašem organizmu?

Šta se dešava kada smo pod stresom?

Kada se čovek nađe u stresnoj situaciji, mozak u milisekundi oslobađa neurotransmitere (supstance koje posreduju u prenošenju električnih signala između ćelija) i hormone stresa.

Krvni pritisak raste, ubrzava se puls, disanje, cirkulacija, raste nivo šećera u krvi, zenice se šire, a varenje se ili prekomerno akti vira i ispoljava u vidu dijareje ili potpuno prestaje. Ceo organizam je upozoren.

 

Istraživanja su pokazala da je nervni sistem u stomaku moćan i razvijen kao i u mozgu, te da je povezan i razmenjuje informacije sa njim.

 

POSLEDICE KONSTANTNOG STRESA

Poremećaj u radu hormona:

 

Usled nedostatka adrenalina - koji je u velikoj meri utrošen zbog stresa - čovek postaje stalno umoran i ima manjak energije

• Nedostatak hormona prouzrukuje poremećaj spavanja i depresiju

• Nedostatak DHEA, prekursora muških i ženskih polnih hormona, dovodi do slabljenja mišića, povećanja telesne težine i smanjenja libida.

• Noradrenalin, veoma važna signalna supstanca, smanjuje prokrvljenost unutrašnjih organa i tako preopterećuje kardiovaskularni kao i gastro-intestinalni sistem.

• Kod 85% ljudi stres utiče na digestivni sistem. Posledice su dijareja ili konstipacija.

 

Naučna istraživanja su pokazala da najbolja terapija protiv stresa nisu psihoterapeutska sredstva već intaktna i funkcionalna creva! Naše crevne bakterije utiču na interakciju creva i mozga, pa od toga zavisi da li ćemo uspeti da se nosimo sa stresom ili ćemo postati nervozni i bolesni.

Ne samo da stres negativno utiče na creva, već i stanje našeg varenja i crevnih bakterija znatno utiče na raspoloženje i to je jedna od najvažnijih činjenica neuro-gastroenterologije.

 

Ako naše varenje ne funkcioniše pravilno to se odražava na creva: pucaju tzv. “tight junctions” proteini - menja se permeabilnost intestinalnog epitela i razni toksini kao i uzročnici infekcija i alergeni mogu nesmetano ući u organizam. Nakon toga se aktiviraju supstance koje stimulišu upalu i šire se u čitavom telu.

 

Kao rezultat toga - osećamo se jako loše

 

KAKO SE USPEŠNO ODBRANITI?

Istraživačka grupa profesora Akermana i Zoderholma je sprovela studiju koja je odgovorila na pitanje: “Da li je moguće unosom probiotskih bakterija stvoriti pozitivne uslove u crevima tako da budemo zdravi i izborimo se sa infekcijama uprkos stresu?”

 

Specijalno odabrane probiotske kulture predložene od strane Instituta “Allergosan”, pokazale su sposobnost:

• Uspešnog lečenja intestinalnih infekcija i hroničnih zapaljenskih bolesti creva

• Poboljšanja barijere u crevima koja smanjuje rizik od zaraza i alergija.

 

Međutim, ovi efikasni probiotski pomoćnici mogu učiniti i mnogo više! Studije su jasno pokazale da oni takođe indukuju proizvodnju hormona sreće (serotonina) i hormona sna (melatonin).

 

Rezultat:

Manje infekcija = bolje raspoloženje i spokojne noći

 

Меdicinsko-naučni tim Instituta Аllergosan preporučuje unos naročito kod sindroma iritabilnog creva i u slučajevima kada se zbog stresa pojačava upala crevne mukoze i remeti crevna barijera. Ovo se može manifestovati takvim poremećajima као što su problemi sa spavanjem, ponavljajuće dijareje, smanjenje koncentracije ili depresija.

Upotreba:

OMNi-BiOTiC® STRESS Repair se primenjuje jednom do dva puta dnevno - ujutru pre doručka i/ili uveče pre spavanja - pomešano u vodi, mleku, voćnom soku ili jogurtu. Nakon 10 minuta aktivacije 7,5 milijardi posebno odabranih korisnih crevnih bakterija je spemno da se nastani u Vašim crevima.

Pakovanje: 28 kseica

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

OMNI-BIOTIC STRES REPAIR

  • 5.175,00 din
  • 3.580,00 din


Tagovi: institut allegrosan, omni-biotic, stres, repair, migrena, poremecaj sna, creva, dijareja, poremecaj spavanja, umor, manjak energije, pritisak