Apotekaonline
Korpa

OESTROFACT E KAPSULE A50

OESTROFACT E KAPSULE A50
SNIŽENA CENA -18 %
OESTROFACT E KAPSULE A50
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Min
Sek
1.279,20 RSD
1.560,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: PHARMANOVA
  • Šifra proizvoda: BR-2682

Opis proizvoda

Svojstva i delovanje:
Oestrofact®E je prirodni preparat čiji dvokomponentni sastav i odnos aktivnih principa obezbeđuju optimalan efekat kod problema prelaznog doba žene, pomažući u regulaciji  poremećene hormonske ravnoteže.

Prelazno doba, kao fiziološki period u životnom ciklusu žene, sastoji se od premenopauze, menopauze i postmenopauze.
U premenopauzi, koja prethodi menopauzi, i koja kod žena našeg podneblja nastupa oko 40. godine života (dok još traje plodni period), dolazi do pojave neredovnih menstrualnih ciklusa, kao i mogućih iznenadnih promena nivoa estrogena. Česta je pojava toplotnih talasa, pojačanog znojenja i naglih promena raspoloženja. Povišeni nivoi estrogena koji se mogu javiti, predstavljaju rizik za nastanak estrogen zavisnih tumora dojke i materice, zbog čega uključivanje fitoestrogena predstavlja značajan faktor prevencije nastanka estrogen zavisnih tumora.
Menopauza i postmenopauza predstavljaju završetak ženinog reproduktivnog perioda i nastupaju sa poslednjom menstruacijom. Izmenjena hormonska ravnoteža, u kojoj dominira snižen nivo estrogena, nosi sa sobom niz dugoročnih promena koje za posledicu mogu imati oboljenja srca i krvnih sudova, poremećaje metabolizma, oboljenja nervnog i mišićnog sistema, osteoporozu. U ovom periodu dolazi do atrofije i suvoće vaginalne sluznice, a često i do hroničnih urinarnih problema. Koža ubrzano stari zbog slabe hidratacije i gubitka elastičnosti. Posebno su izraženi toplotni talasi, pojačano znojenje, poremećaji sna, nervoza, depresije, vrtoglavice, smetnje u koncentraciji, bol u kostima i zglobovima, glavobolje i lupanje srca (palpitacije).

Efekti fitoestrogena:
Standardizovani suvi ekstrakt Trifolium pratense, u Oestrofact®-u E, jedinstven je izvor fitoestrogena, jer sadrži 4 aktivna izoflavona: biohanin A, formononetin, daidzein i genistein. Fitoestrogeni nisu hormoni u pravom smislu reči, već ispoljavaju hormonsko delovanje zbog prostorne konfiguracije svoje molekule koja je slična hormonskoj, kao i svog afiniteta vezivanja za iste ćelijske receptore kao i estrogeni. Imaju selektivnu estrogenu aktivnost  i slabijeg su dejstva od prirodnih i sintetskih estrogena.
Fitoestrogeni Oestrofact®-a E ispoljavaju i estrogenu i antiestrogenu aktivnost - kako će delovati na ćeliju zavisi od količine estrogena koje proizvodi sam organizam i koliko se estrogena već nalazi vezano za ćelijske receptore.
Kada su nivoi estrogena u organizmu niski, ispoljava se estrogeni efekat fitoestrogena, njihovim vezivanjem za slobodne receptore. U suprotnom, kada su nivoi estrogena u organizmu visoki, fitoestrogeni se „bore” sa endogenim estrogenima za iste receptore i vezivanjem za njih ispoljavaju slabiji efekat od onog koji bi inače ostvarili endogeni estrogeni. Ovako se moduliše aktivnost endogenog estrogena u organizmu, što je osnova dejstva fitoestrogena. Biljni estrogeni Oestrofact®-a E mogu ublažiti pojave nastale usled pada hormona u prelaznom dobu kao što su navale vrućine (valunzi), pojačano znojenje, nesanica, glavobolja, vrtoglavica, lupanje srca, nervoza, depresija, suvoća kože i sluzokože, bol u kostima i zglobovima, bezvoljnost, razdražaljivost.    

Antioksidantni efekti:
Standardizovani suvi ekstrakt Trifolium pratense zbog visokog sadržaja polifenola ima značajan antioksidantni potencijal i efekat neutralizacije slobodnih radikala, što je od važnosti za očuvanje krvnih sudova i prevenciju pojave tumora.    
Zaštita srca i krvnih sudova   
Standardizovani suvi ekstrakt Trifolium pratense može da smanji nivo lipoproteina male gustine (LDL), tj. „lošeg“ holesterola, i poveća nivo lipoproteina velike gustine (HDL), tj.“dobrog“ holesterola. Njihova ravnoteža u periodu opadanja endogenog estrogena biva bitno narušena, što ugrožava zdravlje srca i krvnih sudova, usled rizika nastajanja plakova. Male količine kumarina prisutne u ekstraktu smanjuju mogućnost formiranja ugrušaka i plakova.     
Očuvanje integriteta kostiju
Standardizovani suvi ekstrakt Trifolium pratense pomaže očuvanje koštane mase, te na taj način učestvuje i u prevenciji osteoporoze. Korisno dejstvo fitoestrogena na koštano tkivo je posebno zapaženo u periodu premenopauze, pa se preporučuje preventivno uzimanje preparata ovoga tipa radi ostvarivanja dugoročnih efekata, što je veoma značajno i u stomatologiji (prevencija parodontopatije).    

Efekti na kožu i sluzokožu:
Fitoestrogeni Oestrofact®-a E deluju povoljno na sintezu kolagena 3 (najzastupljenijeg proteina kože), što poboljšava elastičnost, čvrstinu i vlažnost kože. Istim mehanizmom se postiže i održanje integriteta vaginalne sluzokože.
VITAMIN E iz Oestrofact®-a E deluje na očuvanje reproduktivnih organa, stimuliše seksualnu funkciju, poseduje antioksidantno dejstvo, snižava nivo LDL holesterola, što zajedno doprinosi revitalizaciji celokupnog organizma žene.
Prirodna hormonska supstitucija fitoestrogenima je savremeni pristup rešavanju problema prelaznog doba žene. Redovnom upotrebom Oestrofact®-a E očekivani pozitivni efekti se ispoljavaju, u zavisnosti od jačine izraženih tegoba, već posle dve nedelje, a optimalni efekat se u većini slučajeva postiže posle četiri do pet nedelja kontinuirane upotrebe.  

Upozorenja:
Preparat nije namenjen trudnicama i dojiljama. Ne preporučuje se za upotrebu kod hormon-zavisnih oboljenja kao što su: endometrioza, estrogen zavisni tumori dojke, maligni tumori jajnika.

Neželjena dejstva:
U vrlo retkim slučajevima mogu se javiti glavobolja, mišićni bolovi, mučnina i raš. Kod osoba alergičnih na bilo koju od komponenti preparata moguća je pojava alergije.

Interakcije sa lekovima i dijetetskim proizvodima:
Preparat ne treba uzimati sa estrogenima, tamoksifenom, lekovima koji utiču na koagulaciju krvi i agregaciju trombocita.      

Preporučen dnevni unos:
U premenopauzi: Jedna kapsula dnevno, od petog dana ciklusa.
U menopauzi i postmenopauzi: Dve kapsule dnevno.
Kapsule se uzimaju u toku jela.
Preparat se koristi u ciklusima od 25 dana, sa 5 dana pauze između dva uzimanja.

Sastav:
-  Jedna kapsula sadrži
-  Aktivne supstance:
-  Standardizovani suvi ekstrakt Trifolium pratense (Trifolium pratense extractum siccum standardisatum) sa min. 40% ukupnih izoflavona, 100 mg (40 mg ukupnih izoflavona)
-  Vitamin E (Tocoferol acetat) 20 mg

Pomoćne supstance:
Laktoza;  želatin; mikrokristalna celuloza; talk; magnezijum-stearat; silicijum-dioksid; boje E 171, 110, 122, 151, 172.

Čuvanje:
Na temperaturi do 25°C, van domašaja dece.

Pakovanje: 50 kapsula

Pharmanova

 

Napišite recenziju
Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).

Tagovi: oestrofact , e , kapsule , a50 , menopauza