• NEVEN KREM ZA OSETLJIVU KOŽU

Aloja - koriste se njeni krupni sočni, zdravi listovi. Svež sok koji iscuri iz ubranih listova upotrebljava se za dobijanje proizvoda koji se koriste u farmaciji za izradu lekovitih i u kozmetologiji za izradu kozmetčkih preparata.

Aktivni sastojci koje sadrži aloja su:
-  U površinskim slojevima lišća nalazi se žuti sok- mleko koje se koristi za izradu laksantnih sredstava
-  U dubljim slojevima listova se nalazi druga aktivna materija u vidu želatinozne mase.

Ova masa sadrži biostimulativne supstance: vitamini, minerali i oligo elementi, mono i polisaharidi, aminokiseline, enzime, sterole i antrahinon.

Ukupno dejstvo se pripisuje sinergističkom dejstvu svih sastojaka.
U kozmetologiji kao polazna sirovina za izradu preparata, najčešće se koristi vodeni ili liofilizirani ekstrakt. Deluje kao humektans, kao agens za revitalizaciju i popravku estetskog izgleda kože i kao UV filter. Zaštitno dejstvo od sunčevih zračenja potiče od prirodnih antrahinona koje sadrži.

Bisabolol je aktivni sastojak etarskog ulja iz cveta kamilice. Ima snažno antiiritantno i antiflogističko dejstvo u minimalnim koncentracijama. Umiruje osetljivu kožu, neguje veoma suvu kožu i omogućava bolju penetraciju drugih supstanci u kožu. Nema alergena i iritativna svojstva.
Sve ove supstance udruženo deluju tako što regenerišu i vlaže kožu, čime jačaju njene prirodne odbrambene mehanizme. Smiruju osjetljivu kožu (štite od iritacije i crvenila).

Način upotrebe:
Krem se nanosi u tankom sloju na čistu kožu više puta dnevno, tako da koži daje lep, baršunast izgled a ne sprečava normalno odvijanje kožnih procesa.Odlična je podloga za šminku.

Pakovanje: 125ml kutija

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

NEVEN KREM ZA OSETLJIVU KOŽU

  • 399,00 din


Tagovi: neven, krem, osetljiva, koza, nega, lice, ruke, telo