Apotekaonline
Korpa

NEO-ANGIN PASTILE

NEO-ANGIN PASTILE
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
 • Lager: Zabrana online prodaje
 • Brend: DIVAPHARMA GMBH
 • Šifra proizvoda: BR-545

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo, jer sadrži informacije koje su važne za Vas.
Ovaj lek se može nabaviti bez lekarskog recepta. Međutim, neophodno je da pažljivo koristite lek Neo-angin, da biste sa njim postigli najbolje rezultate.
Uputstvo sačuvajte. Može biti potrebno da ga ponovo pročitate.
Ako imate dodatnih pitanja, obratite se farmaceutu.
Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje posle 3 do 4 dana, morate se obratiti svom lekaru.
Ukoliko neko neželjeno dejstvo postane ozbiljno ili primetite neko neželjeno dejstvo koje nije navedeno u ovom uputstvu, molimo Vas da o tome obavestite svog lekara ili farmaceuta.

Štaje lek Neo-angin  i čemu je namenjen?
Lek Neo-angin je antiseptik za usta i grlo. Koristi se za prevenciju i efikasnu ranu terapiju manjih infekcija usta i grla. Na taj način se smanjuje upotreba antibiotika. Ove infekcije dovode do zapaljenja sa simptomima poput sledećih: bol u grlu, promuklost, katar, prehlade, angina, zapaljenje oralne i faringealne sluzokože, kao i desni. Lek je namenjen za odrasle i decu stariju od 6 godina.

Šta treba da znate pre neco što uzmete lek Neo-angin ?
Lek Neo-angin ne smete koristiti ako ste alergični (preosetljivi) na neku od aktivnih supstanci (amilmetakrezol, 2,4-dihlorbenzil alkohol, levomentol) ili na bilo koji drugi sastojak leka Neo-angin. Lek Neo-angin nije za decu mlađu od 6 godina.

Kada uzimate Neo-angin , posebno vodite računa:
Lek sadrži 2,58g maltitola (zamena za šećer), što treba uzeti u obzir ako bolujete od šećerne bolesti.
Ukoliko bolujete od retkog naslednog oboljenja netolerancije na fruktozu, obratite se svom lekaru pre uzimanja leka.

Primena drugih lekova:
Kažite svom lekaru i farmaceutu ako uzimate ili ste do nedavno uzimali bilo koje druge lekove, uključujući i one koji se mogu nabaviti bez lekarskog recepta.
Interakcije sa drugim lekovima nisu poznate.

Uzimanje leka Neo-angin sa hranom ili pićima:
Lek Neo-angin se može uzimati nezavisno od hrane ili pića.

Primena leka Neo-angin u periodu trudnoće i dojenja:
Ukoliko ste trudni ili ako dojite, pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom. Nema dovoijno podataka o primeni ovog leka u periodu trudnoće i dojenja. Ispitivanja na životinjama nisu pokazala direktno ili indirektno štetno dejstvo na trudnoću, razvoj ploda, porođaj ili razvoj deteta nakon rođenja. Usled nedostatka podataka nije moguće u potpunosti isključiti rizik po plod, pa se bez konsultacije sa lekarom primena ovog leka u periodu trudnoće, kao i u periodu dojenja ne preporučuje.

Uticaj leka Neo-angin na upravljanje motornim vozilima i rukovanje mašinama:
Ovaj lek nema uticaja na sposobnost upravljanja motomim vozilima i rukovanja mašinama.

Važne informacije o nekim sastojcima leka Neo-angin :
Lek sadrži maltitol. Ukoliko Vam je lekar rekao da bolujete od retkog naslednog oboljenja netolerancije na neke šećere, obratite se Vašem lekaru pre upotrebe ovog leka. Lek sadrži 2,58g maltitola koji je zamena za šećer (odgovara približno 0,22 šećeme jedinice), štotreba uzeti u obzir kod pacijenata koji boluju od šećerne bolesti. Zbog prisustva maltitola u svom sastavu lek može delovati blago laksativno.
Lek Neo-angin  sadrži boju Ponceau 4R 80% (E124), koja može izazvati alergijske reakcije.

Kako se upotrebljava lek Neo-angin ?
Lek Neo-angin uzimajte uvek tačno onako kako Vam je to objasnio Vaš lekar. Ako niste sasvim sigurni, proverite sa svojim lekarom ili farmaceutom.
Ukoliko nije drugačije propisano, odrasli i deca starija od 6 godina treba da na svaka 2 do 3 sata u ustima polako rastope jednu lozengu. Maksimalna dnevna doza je 6 lozengi.
Posavetujte se sa svojim lekarom ukoliko se simptomi Vaše bolesti pogoršaju ili ukoliko ne dođe do njihovog poboljšanja nakon 3-4 dana.

Ako ste uzeli više Neo-angin nego što je trebalo:
Nisu zabeleženi slučajevi predoziranja.

Ako ste zaboraviii da uzmete Neo-angin :
Ne uzimajte duplu dozu da bi nadoknadili preskočenu lozengu. Dalju upotrebu nastavite na propisani način. Ukoliko imate dodatnih pitanja, obratite se svom lekaru ili farmaceutu.

Moguća neželjena dejstva:
Lek Neo-angin, kao i drugi lekovi, može da ima neželjena dejstva, mada se ona ne moraju ispoljiti kod svih. Neželjena dejstva se po učestalosti ispoljavanja svrstavaju na sledeći način:

 • Veoma česta         više od 1 na 10 pacijenata
 • Česta                   manje od 1 na 10, ali više od 1 na 100 pacijenata
 • Povremena            manje od 1 na 100, ali više od 1 na 1000 pacijenata
 • Retka                   manje od 1 na 1000, ali više od 1 na 10000 pacijenata
 • Veoma retka          manje od 1 na 10000 pacijenata, uključujući individuatne slučajeve

Nakon upotrebe ovog leka primećena su sledeća neželjena dejstva:
Veoma retka: nadražaj sluznice usta, ždrela i želuca. Takode su moguće alergijske reakcije.
Ukoliko neko neželjeno dejstvo postane ozbiljno, ili ukoliko primetite neko neželjeno dejstvo koje nije navedeno u ovom uputstvu, moiimo Vas da o tome obavestite svog lekara ili farmaceuta.

Kako čuvati lek Neo-angin ?
Čuvati van domašaja i vidokruga dece.

Rok upotrebe:
2 godine
Nemojte koristiti lek Neo-angin posle isteka roka upotrebe naznačenog na pakovanju.
Rok upotrebe ističe poslednjeg dana navedenog meseca.

Čuvanje:
Lek čuvati na temperaturi do 25°C. Čuvati u originalnom pakovanju.
Lekove ne treba bacati u kanalizaciju, niti kućni otpad. Pitajte svog farmaceuta kako da uklonite lekove koji Vam više nisu potrebni. Ove mere pomažu očuvanju životne sredine.

Pakovanje: 24 lozenge u blister pakovanju.

Šta sadrži lek Neo-angin ?
Jedna lozenga sadrži:
Aktivne supstance:
amilmetakrezol    0,6mg.
2,4-dihlorbenzil aikohoi 1,2mg levomentoi    5,72mg.

Ostali sastojci su:
Ulje zvezdastog anisa; ulje pitome nane: tečni maltitol: vinska kiselina; boja: Ponceau 4R 80% (E124).

Kako izgteda lek Neo-angin i sadržaj pakovanje:
Okrugle, blago bikonveksne, slabo prozirne lozenge cn/ene boje, karakterističnog prijatnog ukusa.
Kutija sa 24 lozenge u blister pakovanju.

Režim izdavanja leka:
Lek se može izdavati bez lekarskog recepta.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju
Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).