• MEMOAKTIV KAPSULE

Najdetaljnija ispitivanja dejstva biljke Rhodiola rosea su sprovodili Rusi, koji su je svrstali u grupu “adaptogenih biljaka” – adaptogen je definisan kao supstanca koja može da uskladi odgovor tela na fizičke, hemijske, biološke i psihičke nadražaje iz spoljašnje sredine i uspostavi homeostazu (stabilnosti unutrašnje sredine) u organizmu. Moderna fitofarmacija potvrđuje upotrebu preparata sa ekstraktom Rhodiola rosea kao stimulansa kod astenije, somatskih i infektivnih bolesti, kod određenih psihijatrijskih i neuroloških poremećaja, a kod zdravih osoba za prevazilaženje umora i pojačanje pažnje, memorije i radne sposobnosti.

DEJSTVO:
Ocekivani glavni efekat prilikom uzimanja preparata koji sadrže ekstrakt korena Rhodiola rosea je povecanje raspoložive energije u toku obavljanja dnevnih aktivnosti, smanjenje osecaja i posledica stresa, poboljšanje mentalnih sposobnosti, kao i omogucenje sna dobrog kvaliteta. Adaptogeni ovoga tipa takode ubrzavaju i proces oporavka posle bolesti.

INDIKACIJE:
-  Kao pomoc u periodima intenzivnog umnog rada, za poboljšanje memorije i mentalnih performansi;
-  Kod fizickih napora, za pojacanje fizicke snage i pokretljivosti i skracenje oporavka posle vežbanja;
-  Kod pada radne sposobnosti i osecaja zamora nastalih kao posledica fizickog ili psihickog stresa, bolesti i dugotrajnih napora.

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE:
Odrasli:  Po jedna kapsula ujutru pre dorucka i pre rucka, na prazan stomak, najbolje 30 minuta pre obroka.
Ukoliko se uz ovakav režim uzimanja javi osecaj uznemirenosti i hiperaktivnosti, smanjiti uzimanje na jednu kapsulu dnevno u prvih nedelju dana, a zatim povecati na dve kapsule dnevno.

SASTAV:
Rhodiola rosea (Zlatni koren, arkticka ruža) standardizovani suvi ekstrakt korena (standardizovan na ukupne rozavine min. 3% i salidrozid min. 1%) 250mg.

NAPOMENA:
Ne primenjuje se u toku trudnoce i laktacije.

UPOZORENJE:
Preparat uzimati iskljucivo tokom dana, ne uvece, zbog moguceg uticaja na kvalitet spavanja (mogu da prouzrokuju nesanicu i žive snove prvih nedelja uzimanja).
Osobe koje pate od bipolarnih psihoza i osobe koje uzimaju antidepresive ne treba da koriste preparate sa ekstraktom Rhodiola rosea.

PAKOVANJE: 30 kapsula

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

MEMOAKTIV KAPSULE

  • Brend: PHARMANOVA
  • Šifra: 2609
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 620,00 din


Tagovi: MEMOAKTIV KAPSULE, memo, aktiv, energija, smanjenje, stres, san, PHARMANOVA, rhodiola, radiola,