Apotekaonline
Korpa

LV PHARM UROBIOTIC

LV PHARM UROBIOTIC
1,198.00 RSD
 • Lager: Artikla nema u proizvodnji
 • Brend: llllllllllllll
 • Šifra proizvoda: 20161344
Pregleda: 2710

Opis proizvoda

UROBIOTIC

Opis proizvoda:

UROBIOTIC – IDEALNA KOMBINACIJA PRIRODNIH SASTOJAKA ZA ELIMINACIJU EŠERIHIJE KOLI I ZDRAV URINARNI TRAKT.

Zapremina urina i „dobre” bakterije koje žive u urinarnom traktu najčešće sprečavaju bakteriju E. coli da se razvije.

U slučajevima kada je zapremina urina nedovoljana – dehidracija ili kad je mokraćna bešika pritisnuta i zgnječena, urin će se predugo zadržavati i dati šansu „lošim“ bakterijama da se razviju. Na taj način može doći do iritacije i inflamacije.

Bakterija koja najčešće dovodi do zapaljenja mokraćne bešike i urinarnog trakta je Escherichia coli. Ova bakterija ima prstolike produžetke, fimbrije, na svojoj površini kojima se ona vezuje za površinu zida urinarnog trakta kod čoveka i na taj način započinje infekcija.

Brusnica ili američka brusnica (Vaccinium macrocarpon, L) je samonikla biljka čiji je plod sličan borovnici. Brusnicu su od davnina koristili satrosedeoci Amerike kao lek i preventivu za mnoga stanja, između ostalog i za upalu mokraćnih puteva. Plod je bogat različitim zaštitnim materijama kao što su vitamini, minerali i polifenoli koji imaju snažno antioksidativno delovanje. Ekstrakt brusnice – 40% PAC (Vaccinium macrocarpon) – garantuje pouzdan uticaj na Ešerihiju coli. On uspešno eliminiše uzroke cistitisa i drugih infekcija urinarnog trakta tako što sprečava prijanjanje štetnih bakterija (E. Coli) za zidove urinarnog trakta. Na ovaj način „štetne“ bakterije nemaju mogućnost da se nasele i izazovu urinarnu infekciju.

D-manoza je monosaharid koji se u prirodi u maloj količini nalazi u slobodnom stanju (jabuka, pomorandža, breskva). U organizmu se D-manoza formira iz glukoze, ali se može resorbovati iz digestivnog trakta. Manoza se veoma malo resorbuje iz digestivnog trakta (10 puta slabije od glukoze), njen metabolizam i apsorpcija nisu zavisni od insulina i najvećim delom se eliminiše urinom. Manoza je važan šećer u procesu formiranja glikolipida i glikoproteina u organizmu. Na površini pojedinih vrsta ćelija (makrofage, dendriti) postoje manozni receptori čija je funkcija da prepoznaju kompleksne ugljene hidrate u okviru glikoproteinskih struktura drugih ćelija i biološki aktivnih molekula.  Na ovaj način se objašnjava uloga manoznih receptora u prepoznavanju i vezivanju za glikoproteinske strukture bogate manozom u nekim patogenim mikroorganizmima, čime započinje proces neutralizacije patogena. Na površini visoko-adherentnih slojeva E. Coli su identifikovani manoza-specifične lektinske strukture. Smatra se da je proces adeherencije na mukozni zid važan korak u započinjanju urinarne infekcije i da prisustvo manoze u urinu (nakon oralnog unošenja) može sprečiti adherenciju patogenih mikroorganizama.

D-manoza ima blagotvorno dejstvo na funkcionisanje i čišćenje urinarnog trakta i sprečava invaziju uropatogena. Kad urin postane zasićen molekulima d-manoze bakterije se lakše i brže vezuju za molekule d-manoze nego za zid urinarnog trakta. D-manoza se vezuje (zakači) za fimbrije (male produžetke) bakterija koje su dovele do zapaljenja (90% E. coli). Ovako d-manoza onesposobljava bakterije da se zakače za zid urinarnog trakta i omogućava da lako i brzo bakterije budu eliminisane u spoljnu sredinu urinom.

Pozitivni efekti probiotskih bakterija obuhvataju inhibiciju rasta patogenih bakterija povećanjem pH sredine, prroizvodnju vitamina, imunomodulatorno delovanje, sniženje nivoa holesterola u krvi, regulisanje bakterijske mikroflore pri i nakon terapije antibioticima. U ovu grupu mikroorganizama najčešće spadaju bakterije mlečno-kiselinskog vrenja, za koje je karakteristično da kao završni proizvod fermentacije šećera proizvode mlečnu kiselinu. Ove bakterije se normalno nalaze u bakterijskoj intestinalnoj flori, gde regulišu kiselo-baznu ravnotežu koja je neophodna za optimalno funkcionisanje intestinalnih enzima.

Probiotska mešavina – četiri pažljivo odabrana soja (Lactobacillus rhamnosus-LLR-L1, Lactobacillus lactis-LLL-14, Lactobacillus acidophilus-LLA-01 i Lactobacillus thermophiles-LST-229) su efikasni antagonisti E. coli i Candida albicans i imaju pozitivan uticaj na imunološki sistem.

Sastav:

 • D-manoza: 500mg
 • Kombinacija kultura mikroorganizama: 2,5 x 109 cfu
 • Lactobacillus rhamnosus
 • Lactobacillus lactis
 • Lactobacillus acidophilus
 • Streptococcus thermopilus
 • Suvi ekstrakt ploda brusnice (Vaccinium macrocarpon): 200 mg

 

Preporučena upotreba i način upotrebe:

Odrasli i deca iznad 12 godina prva 4 dana 1 kesica 4 puta dnevno. Od  petog do desetog dana uzimati 1 kesicu 2 puta dnevno. Nakon toga se može nastaviti sa uzimanjem 1 kesice dnevno do kraja meseca.

Sadržaj kesice rastvoriti u 100-200 ml vode ili soka i popiti.

Pakovanje: 30 kesica

Write a review

Please login or register to review

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne  reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 3.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 3.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 2700 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama.