Apotekaonline
Korpa

HYLO CARE KAPI ZA OČI

HYLO CARE KAPI ZA OČI
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
  • Lager: Zabrana online prodaje
  • Brend: URSAPHARM
  • Šifra proizvoda: BR-1111

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Pre upotrebe pažljivo pročitajte ovo uputstvo.

Uputstvo sačuvajte. Možda ćete želeti ponovo da ga pročitate.
Ako imate dodatnih pitanja, obratite se lekaru ili farmaceutu.

HYLO-CARE® Eye Drops
Natrijum- hijaluronat i dekspantenol
Kapi za oči, za vlaženje i negu površine oka.

Šta je HYLO-CARE®?
HYLO-CARE® je sterilni rastvor bez konzervansa koji sadrži 1mg/ml natrijum-hijaluronata, dekspantenol, citratni pufer i vodu.
Ove kapi su bez fosfata i konzervansa.

U koje svrhe se koristi HYLO-CARE®?
Za bolje vlaženje, osveženje i negu površine oka.

Kada treba koristiti HYLO-CARE®?
Da bi spoljašnja tkiva-konjuktiva i rožnjača ostale zdrave, neophodno je da stalno budu vlažne. Samo tako oči mogu ispravno da funkcionišu i da se izbegnu tegobe. Ukoliko boravite u suvoj ili klimatizovanoj sredini, ukoliko ste izloženi uticaju vetra, sunca ili na kraju dugog radnog dana vaše oči če vas peči, svrbeti, biće umorne i suve a to može da bude znak da lubrikacija vaših očiju nije dovoljna. U tom slučaju svojim očima treba da obezbedite intenzivnu vlažnost tako što čete naneti HYLO-CARE® i tako obnoviti prirodnu ravnotežu vlage oka.

HYLO-CARE® sadrži natrijumovu so hijaluronske kiseline koja je fiziološka supstanca oka ali takođe i drugih delova tela. Natrijum-hijaluronat ima posebno svojstvo da formira ravnomeran i dugotrajan lubrikacioni film na površini oka koji se ne ispira brzo. Time se produžava njegov efekat vlaženja bez ometanja vida. Iz tog razloga se HYLO-CARE® može koristiti bez probiema tokom dana i tada masti za oči ne treba koristiti zato što njihova masna konzistencija dovodi do zamagljenog vida. Pored toga HYLO-CARE® sadrži dekspantenol koji pripada velikoj grupi B vitamina. Zahvaljujući ovoj komponenti zadovoljava se potreba oka za intenzivnom regeneracijom, što pomaže i lubrikacionim svojstvima natrijum-hijaluronata.

HYLO-CARE® donosi momentalno olakšanje iritiranim očima i održava svežinu i zdravlje očiju.

Kako treba da primenjujete HYLO-CARE®?
-  Pre upotrebe skinite zatvarač
-  Pre prve primene okrenite vrh bočice HYLO-CARE® na dole i pritiskajte dno bočice sve dok se na kapaljki ne pojavi prva kap. Sada je bočica spremna za dalju upotrebu. Držite bočicu okrenutu naopako i snažno i brzo pritisnite dno bočice. To će aktivirati mehanizma za ispuštanie jedne kapi. Zbog specijalnog COMOD® sistema ventila, veličina i brzina svake kapi će biti iste bez obzira na primenjeni pritisak
-  Blago zabacite glavu unazad, povucite donji kapak i ukapajte jednu kap u donji deo oka. Lagano zatvorite oči kako biste omogućili da se tečnost ravnomerno rasporedi po površini oka
-  Vratite zatvarač odmah posle upotrebe. Molimo vas vodite računa da vrh kapaljke bude suv. Pri nanošenju ove tečnosti molimo vas da izbegavate kontakt vrha bočice sa vašim okom ili kožom

COMOD®-sistem oslobađa 10ml rastvora što odgovara približno 300 kapi. Iz tehničkih razloga mala količina rastvora ostaje u bočici na kraju upotrebe.
Jednom bočicom HYLO-CARE® treba tretirati samo jednu osobu.

Šta još treba da znate?
-  Ukoliko koristite bilo koje druge kapi za oči treba pustiti da prođe najmanje 30 minuta između dve primene a HYLO-CARE® treba uvek koristiti na kraju. Masti za oči uvek treba nanositi posle upotrebe HYLO-CARE® kapi
-  Obzirom da ne sadrži konzervans, HYLO-CARE® se dobro podnosi čak i kada se koristi tokom dužeg vremenskog perioda. U veoma retkim slučajevima zabeležene su reakcije preosetljivosti kao što su pečenje ili prekomerno suzenje koji prestaju odmah po prekidu primene HYLO-CARE®. HYLO-CARE® se može koristiti tokom nošenja tvrdih ili mekih kontaktnih sočiva.

Koliko ćesto i koliko dugo možete da koristite HYLO-CARE®?
-  HYLO-CARE® treba koristiti u skladu sa vašim poremećajima i prema uputstvima vašeg lekara ili farmaceuta. Generalno treba da ukapate jednu kap HYLO-CARE® tri puta na dan u oba oka. Ukoliko je potrebno on se može koristiti češće
-  Ukoliko koristite HYLO-CARE® češće (npr. više od 10 puta na dan) molimo vas da se konsultujete sa svojim oftalmologom. HYLO-CARE® je pogodan za dugotrajan tretman. Kao što je to slučaj i sa svim drugim tegobama, ukoliko tegobe opstanu treba da se konsultujete sa svojim oftalmologom

Kada ne treba da koristite HYLO-CARE®?
HYLO-CARE® ne treba koristiti ukoliko ste preosetljivi na neki od sastojaka.

Šta treba da znate o čuvanju HYLO-CARE®?
-  Čuvati van domašaja dece.
-  Čuvati na temperaturi do 25°C.
-  HYLO-CARE® se može koristiti 12 nedelja posle otvaranja.
-  Nemojte koristiti posle isteka roka trajanja koji je utisnut na kutiji.

PAKOVANJE: 10ml

Način izdavanja:
Ovo medicinsko sredstvo se izdaje bez recepta u specijalizovanim prodavnicama.

Proizvođač:
URSAPHARM
IndustriestraRe, 66129 SaarbrUcken, Nemačka

Nosioc dozvole:
Unifarm medicom d.o.o.
Cara Dušana 264,11080 Zemun, Srbija
Rešenje br.: 04-785/09 od 15. oktobra 2009.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek-posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).

Tagovi: hylo , care , rastvor , oko , oci , osvezenje , vlazenje