Meni
Korpa

HIPER NOĆURAK KREM

HIPER NOĆURAK KREM
HIPER NOĆURAK KREM
410,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: BR-325
Kupovina: 70
Pregleda: 98

KAKO  HIPER  NOĆURAK  KREM  DELUJE?
Žuti noćurak (Oenothera biennis) potiče iz Južne Amerike. Tradicionalno su Indijanci ulje iz semena ove biljke koristili u lečenju kožnih oboljenja i rana. U 17. veku je dospeo u Englesku i u literaturi je spominjan kao UNIVERZALNI KRALJEV LEK. Od tridesetih godina prošlog veka ulazi u sastav preparata za lečenje ekcema i suve kože. Ulje dobijeno iz žutog noćurka sadrži 72% linolne i 9% gama-linolenske kiseline, pa se ova biljka smatra najbogatijim izvorom esencijalnih masnih kiselina (poznate i kao vitamin F). Metabolisanjem linolne, nastaje gama-linoleinska kiselina, čija je koncentracija u koži od presudnog uticaja na zaustavljanje zapaljenskih i prevagu protivupalnih procesa. Nezasićene masne kiseline iz ulja žutog noćurka pomažu koži da izgradi prirodnu barijeru prema faktorima spoljašnje sredine, normalizuju gubitak vode, neutrališu slobodne radikale i sprečavaju njihovo stvaranje. Nakon duže, svakodnevne primene, ulje žutog noćurka ublažava simptome ekcema, posebno uporan svrab, eliminiše suvoću, poboljšava se elastičnost kože i daje joj gladak izgled.

Pantenol  hidrira kožu, umiruje i sprečava iritacije. Ima važnu ulogu u regeneraciji oštećene i iritirane kože.

A Vitamin  je antioksidans neophodan za nastanak novih ćelija-ubrzava epitelizaciju. Regeneriše oštećenja, poboljšava stanje suve, hrapave kože i podstiče njenu hidrataciju.

E Vitamin  je antioksidans koji štiti memebrane ćelija od štetnog dejstva slobodnih radikala,  povećava vlažnost površnog sloja kože i njegov kapacitet za vezivanje vode.

KAKAV JE SASTAV  HIPER  NOĆURAK  KREMA?
-  Ulje žutog noćurka 20%
-  Pantenol
-  A vitamin
-  E vitamin
-  Liposolubilna podloga

KOME JE  HIPER  NOĆURAK  KREM  NAMENJEN?
Deci  i  odraslima sa :
-  SUVOM  KOŽOM  SKLONOM  IRITACIJI
-  EKCEMOM   provociranim  VUNOM,  KLIMOM,  STRESOM,  INFEKCIJOM
-  EKCEMOM  nastalim u  kontaktu  sa  DETERDŽENTIMA,  SAPUNIMA
-  EKCEMOM  nastalim  nakon  kontakta  sa  ALERGENIMA

KAKO SE  HIPER  NOĆURAK  KREM  UPOTREBLJAVA?
Koža zahvaćena ekcemom i suva koža zahtevaju trajno i intenzivno snadbevanje nezasićenim masnim kiselinama i vlagom.  Neophodno je svakodnevno nanošenje krema na problematične predele duži vremenski period (najmanje tri meseca), da bi se postigli rezultati.

PREPORUKA ZA ISHRANU:
Tokom pogoršanja ekcema, kod beba i male dece se preporučuje izbacivanje iz ishrane jezgrastih plodova (orasi, lešnici, kikiriki) i hrane koja ih sadrži, citrusnog voća (limun, pomorandže) i paradajza.

UPOZORENJE:
Ne nanositi na otvorene rane.

ČUVANJE:
Čuvati na tamnom i suvom mestu na temperaturi do 25ºC.

PAKOVANJE: Tuba sa 50ml kreme

ROK TRAJANJA:  Označen na ambalaži.