Apotekaonline
Korpa

HEPATHROMBIN 30000, 50000 i.j. KREM I GEL

HEPATHROMBIN 30000, 50000 i.j. KREM I GEL
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
  • Lager: Zabrana online prodaje
  • Brend: OSTALO
  • Šifra proizvoda: BR-62156

Dostupne opcije

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Pre upotrebe pažljivo pročitajte ovo uputstvo!

Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za otklanjanje simptoma bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Uputstvo sačuvajte. Možda ćete želeti ponovo da ga pročitate. Ako imate dodatnih pitanja obratite se lekaru ili farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomipogoršaju, obavezno posetite Vašeg lekara.

Zaštićen naziv leka, jačina leka, farmaceutski oblik: HEPATHROMBIN 30 000i.j. krem i gelHEPATHROMBIN 50 000i.j. krem i gel

Nezaštićeno, generičko ime: Heparin-natrijum

Sadržaj aktivnih supstanci: HEPATHROMBIN 30 000i.j. krem i gel- 100g krema i gela sadrži 30 000i.j. heparin natrijuma
                                        HEPATHROMBIN 50 000i.j. krem i gel - 100g krema i gela sadrži 50 000i.j. heparin natrijuma

Sadržaj pomoćnih supstanci: Hepathrombin 30 000i.j. krem i gel i Hepathrombin 50 000i.j. krem i gel : alantoin, dekspantenol, bronopol, karbomer 934, lunacera M, hostafat KW-340-N, levomentol, tečni laki parafin, purcelinol, tegin 515, dinatrijum-edetat, trietanolamin, beli vazelin.

Naziv i adresa nosioca dozvole za stavljanje leka u promet: Hemofarm A.D., Beogradski put b.b., 26300 Vršac, Republika Srbija

Naziv i adresa proizvođača: Hemofarm A.D., Beogradski put b.b., 26300 Vršac, Republika Srbija

ŠTA JE LEK HEPATHROMBIN I ČEMU JE NAMENJEN?
Hepathrombin 30 000i.j. i Hepathrombin 50 000i.j. je preparat prirodnog heparina u obliku krema i gela. Pored heparina u sastav preparata ulaze alantoin i dekspantenol. Hepathrombin je namenjen lečenju oboljenja vena kao što su: tromboflebitis (zapaljenje vena povezano sa stvaranjem tromba), proširene vene i posledične promene na koži, ulcus cruris (otvorene rane na koži potkolenica, usled loše venske cirkulacije). Može se koristiti i kod sportskih povreda, i kod oboljenja kao što su burzitis i tenovaginitis (zapaljenje omotača tetiva).

SASTAV:

Postoje dve jačine Hepathrombin krema:
-  Hepathrombin kremn i gel koji sadrži 30 000i.j. heparin natrijuma /100g (beli homogeni krem, karakterističnog mirisa na mentol)
-  Hepathrombin krem i gel koji sadrži 50 000i.j. heparin natrijuma /100g (beli homogeni krem, karakterističnog mirisa na mentol)

PAKOVANJE
-  Tuba sa 40g krem,gel (30 000i.j./100g krema).
Br. reš. 1487/2007/12 od 10.07.2007.

-  Tuba sa 40g krem,gel (50 000 i.j./100g krema).
Br. reš. 1488/2007/12 od 10.07.2007.

KAKO LEK HEPATHROMBIN DELUJE?

Heparin sprečava koagulaciju (zgrušavanje) krvi, a time i stvaranje tromba u krvnim sudovima. Heparin brzo prodire kroz kožu i ispoljava isključivo lokalno dejstvo. Pomoćne supstance u preparatu, alantoin i dekspantenol, omogućavaju brže prodiranje heparina kroz kožu, i na taj način pojačavaju njegovo dejstvo; pored toga pomažu zarastanje i regeneraciju (obnavljanje) oštećene kože, a deluju i protivzapaljenski.

KADA SE LEK HEPATHROMBIN UPOTREBLJAVA?
-  Hepathrombin se upotrebljava kod oboljenja vena kao što su: tromboflebitis (zapaljenje vena povezano sa stvaranjem tromba), proširene vene i posledične promene na koži, ulcus cruris (otvorene rane na koži potkolenica, usled loše venske cirkulacije). Može se koristiti i kod sportskih povreda (kao što su podlivi, iščašenja i uganuća), i kod oboljenja kao što su burzitis i teno- vaginitis (zapaljenje omotača tetiva).

ŠTA MORATE DA PROČITATE PRE UPOTREBE LEKA?
-  Upozorite lekara ako uzimate druge lekove, imate neku hroničnu bolest, neki poremećaj metabolizma, preosetljivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih.

KADA NE SMETE UZIMATI HEPATHROMBIN?
-  Ukoliko ste alergični (preosetljivi) na heparin ili na druge sastojke u preparatu
-  Ukoliko imate ulcus cruris koji krvari
-  Ukoliko imate otvorene i/ili inficirane rane

UPOZORENJA I MERE OPREZA:
Kod zapaljenja vena lek se ne sme utrljavati, već se nanosi na obolelu površinu u debljini tupe strane noža i pokriva okluzivnim ili elastičnim zavojem (videti pod Kako se lek Hepathrombin upotrebljava).

UZIMANJE LEKA HEPATHROMBIN SA HRANOM ILI PIĆIMA:
Uzimanje leka sa hranom ili bezalkoholnim tečnostima ne utiče značajno na dejstvo leka.

PRIMENAU TRUDNOĆI I DOJENJU
-  Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom
-  Hepathrombin krem se može primenjivati u periodu trudnoće i dojenja

UTICAJ NA PSIHOFIZIČKE SPOSOBNOSTI PRILIKOM UPRAVLJANJA MOTORNIM VOZILOM I MAŠINAMA:
Nema podataka da preparat može da utiče na psihofizičku sposobnost prilikom upravljanja motomim vozilom ili rukovanja mašinama.

ŠTA MORATE DA ZNATE O POMOĆNIM MATERIJAMA KOJE SADRŽI LEK HEPATHROMBIN?
Nema značajnih informacija o pomoćnim supstancama koje sadrži ovaj preparat.

NA ŠTA MORATE PAZITI AKO UZIMATE DRUGE LEKOVE:
-  Imajte u vidu da se ove informacije mogu odnositi na lekove koje više ne pijete, kao i na lekove koje planirate da uzimate u budućnosti. Obavestite svog lekara ili farmaceuta ako uzimate, ili ste do nedavno uzimali neki drugi lek, uključujući i lek koji se nabavlja bez lekarskog recepta. Ove informacije su izuzetno važne jer upotreba više odjednog leka u isto vreme može oslabiti ili pojačati njihovo dejstvo.
-  Pre upotrebe Hepathrombin krema, konsultujte se sa Vašim lekarom ukoliko koristite neke od preparata koji se primenjuju na kožu.

KAKO SE LEK HEPATHROMBIN UPOTREBLJAVA?
-  Lečenje se započinje preparatom Hepathrombin 50.000 i.j., a u nastavku lečenja i u prevenciji upotrebljava se Hepathrombin 30.000 i.j.
-  Krem se nanosi na obolelo mesto kao i na okolnu površinu kože 2-3 puta dnevno i blago utrlja. Kod zapaljenja vena lek se ne sme utrljavati već se nanosi na obolelu površinu u debljini tupe strane noža i pokriva okluzivnim ili elastičnim zavojem
-  Kod varikoznih ulceracija (otvaranje rana na koži potkolenica, usled loše venske cirkulacije) primenjuje se Hepathrombin krem u vidu prstena, širine 4 cm
-  Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju, obavezno se javite Vašem lekaru

UKOLIKO STE UZELI VIŠE LEKA NEGO ŠTO BI TREBALO:
Ukoliko ste uzeli veću dozu leka od onoga što Vam je preporučeno, ili je neko drugi slučajno uzeo Vaš lek, obratite se odmah Vašem lekaru, farmaceutu ili najbližoj zdravstvenoj ustanovi!

UKOLIKO STE ZABORAVILI DA UZMETE LEK HEPATHROMBIN:
-  Nikada ne uzimajte duplu dozu da nadomestite to što ste preskočili da uzmete lek!
-  Ukoliko ste preskočili da uzmete dozu leka, ne nadoknađujte je tako što ćete duplirati sledeću dozu. Umesto toga, treba da nastavite uzimanje leka, odnosno sledeće doze, kada je za to vreme.

ŠTA SE DEŠAVA AKO NAGLO PRESTANETE DAUZIMATE LEK HEPATHROMBIN?
Nećete osetiti nikakve promene ako naglo prestanete da uzimate Hepathrombin.

NEŽELJENA DEJSTVA LEKA
-  Hepathrombin krem se izuzetno dobro podnosi. Međutim, kao i svi lekovi, tako i Hepathrombin može imati neželjena dejstva kod nekih pacijenata
-  Veoma retko se mogu javiti alergijske reakcije (reakcije preosetljivosti) na koži. Mogu se javiti crvenilo kože, peckanje i svrab na mestu primene
-  Ukoliko primetite bilo koje navedeno neželjeno dejstvo koje se ne povlači ili Vas uznemirava, obratite se Vašem lekaru
-  Ukoliko primetite bilo koje simptome koji bi mogli biti neželjena reakcija na Hepathrombin krem, a nisu pomenuti u uputstvu, obavestite Vašeg lekara ili farmaceuta

ČUVANJE I ROK UPOTREBE ČUVANJE:
-  Držite lek Hepathrombin van domašaja dece!
-  Čuvajte ovaj lek na temperaturi do 25°C.

ROK UPOTREBE:
3 (tri) godine
-  Lek se ne sme koristiti nakon isteka roka upotrebe označenog na pakovanju.

NAČIN IZDAVANJA LEKA:
Hepathrombin se može izdavati i bez lekarskog recepta.

POSEBNE MERE UNIŠTAVANJA NEUPOTREBLJENOG LEKA ILI OSTATAKA LEKA:
Neupotrebljeni lek se uništava u skladu sa važećim propisima.

DATUM POSLEDNJE REVIZIJE TEKSTA UPUTSTVA:
Novembar 2007.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek-posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).