Apotekaonline
Korpa

FEBRICET C ŠUMEĆE TABLETE

FEBRICET C ŠUMEĆE TABLETE
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
  • Lager: Rasprodato
  • Brend: OSTALO
  • Šifra proizvoda: BR-541

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

FEBRICET C, (330mg + 200mg), šumeće tablete paracetamol, askorbinska kiselina

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži informacije koje su važne za Vas!
Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta. Za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara.
Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate.
Uputstvo sačuvajte. Možda ćete želeti ponovo da ga pročitate.
Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija ili savet, obratite se lekaru ili farmaceutu.
Ukoliko se vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje posle 3-5 dana, obavezno posetite Vašeg lekara.

FEBRICET C, (330mg + 200mg), šumeće tablete paracetamol, askorbinska kiselina

Šta je FEBRICET C i čemu je namenjen?

FEBRICET C je kombinacija paracetamola i vitamina C (askorbinska kiselina).

FEBRICET C brzo ublažava bolove blagе i umеrene jačine, kao i simptome koji prate prehladu nazeb i stanja slična gripu. FFBRICET C ne draži želudac kao aspirin. Paracеtamol ublažava bolove i snižava povišenu temperaturu dеlujući preko mеhanizama u centralnom nеrvnom sistemu. Dejstvo počinje tokom prvog sata posle uzimanja i traje 4-6 sati. Stabilna efikasnost preparata Febricet može da se postigne u toku 24 sata. Hrana ne smanjuje resorpciju paracetamola, mada je usporava. Iako askorbinska kiselina ima važne fiziološke funkcije, u ovom preparatu ona deluje pretežno kao korigens -poboljšava ukus rastvora u kojem je paracetamol.

Febricet C šumeće tablcte sadrže 330mg paracetamola i 200mg vitamina C (okrugle ravne tablete, bele do beložute boje). Pored aktivnog sastojka Febricet C, šumeće tablete sadrže i dodatne satojke (pomoćne supstance): natrijuin-hidrogenkarbonai, bezvodni natrijum karbonat, bezvodnu limunsku kiselinu, laktozu monohidrat, dokusat-natrijum, saharin-natrijum, natrijum-benzoai i povidon.

Pakovanje:
Kutija sa 10 šumećih tableta.

Reš.br. 67/2005/12 od 08.09.2005.

Nosilac dozvole za stavljanje leka u promet: HEMOFARM A.D. Beogradski put bb, 26 300 Vršac. Republika Srbija
Naziv i adresa proizvodača: HEMOFARM A.D. Beogradski put bb, 26 300 Vršac, Republika Srbija 

Kada se FEBRICET C upotrebljava?
FEBRICET C sc koristi u stanjima organizma koja su praćena povišenom temperaturom, kao što su: prehlada. blagc virusnc infekcije gor- njih disajnih puteva i stanja slična gripu.

FEBRICET C se takode koristi za suzbijanje blagih i umerenih bolova.

Kada ne treba da koristite Febricet C?
-  Ukoliko ste alergični (preosetljivi) na paracetamol, askorbinsku kiselinu ili na neku od pomoćnih materija u preparatu
-  Ukoliko imate slabost bubrega ili jetre, oštećenje koštane srži, i porfiriju (poremećaj u sintezi hemoglobina)
-  Ukoliko bolujete ili se lečite od hroničnog alkoholizma

Kada treba biti posebno oprezan u toku uzimanja leka Febricet C?
Ukoliko imate oboljenje jetre ili uzimate lekove koji mogu imati neželjena dejstva na funkciju jetre, neophodno je da se obratite lekaru. Ukoliko uzimate druge lekove, bolujete od hronične bolesti. imate poremećaj metabolizma, preosetljivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na lekove, konsultujte lekara ili farmaceuta da li možete da koristite Febricet C.

Terapija ovim preparatom radi ublažavanja bolova ili snižavanja temperature u okvirima samolečenja sme se sprovoditi najviše 3-5 dana, jer uzroci povišene temperature ili bolova mogu biti ozbiljnije bolesti za koje samo Vaš lekar može da postavi dijagnozu.

Na šta treba paziti ukoliko uzimate i druge lekove?
Istovremena upotreba preparata koji sadrže paracetamol (monosupstaneijski preparat ili kombinovani preparat) povećava rizik od hepatotoksičnosti (oštećenja jetre) preparata Febricet C. Ne uzimajte druge preparate koji sadrže paracetamol istovremeno sa Febricet C šumećim tabletama. 

Ukoliko koristite sledeće lekove,pre upotrebe Febricet C šumećih tableta, konsultujte se sa Vašim lekarom:
-  Oralne antikoagulanse (lekovi za sprečavanje zgrušavanja krvi) - paracetamol i u malim dozama može potencirati dejstva ovih lekova)
-  Antikonvulzivne lekove (lekovi za lečenje jakih grčeva - konvulzija), hormonske kontraceptive kao i druge lekove koji stimulišu enzime jetre (rifampicin i izoniazid) i mogu ubrzati metabolizam paracetamola i povećati rizik od oboljenja jetre
-  Fenotiazine (lekovi za lečenje šizofrenije i drugih psihičkih oboljcnja). Paracetamol primenjen bolesnicima koji se redovno leče fenotiazinima može izazvati jaku hipotenniju (sniženje telesne temperature)
-  Metoklopramid i domperidon (lekovi koji stimulišu pražnjenje želuca) ubrzavaju resorpciju Paracetamola
-  Holestiramin i slični lekovi (anjonske smole za izmenu jona) smanjuju resorpciju paracetamola

Da li se Febricet C ntože koristiti u graviditetu i u periodu dojenja?
Pre nego što počnete da uzimate neki lek u toku trudnoće i dojenja, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom.

Febricet C nе treba uzimati u prva 3 meseca trudnoće. U kasnijoj trudnoći lek može da se uzima samo ako je to neophodno i nakon konsultacija sa Vašim lekarom.

Paracetamol se izlučuje delom i preko majčinog mleka: ukoliko dojite možete da uzimate ovaj lek samo kada je to neophodno i nakon konsultacija sa Vašim lekarom.

Kako se Febricet C upotrebljava?

Sumeća tableta se najpre rastvori u čaši tople vode i kada se penušanje završi, popije.

Lek treba uzimati na prazan želudac, jer će tada dejstvo brže nastupiti.

Odrasli i deca starija od 15 godina uzimaju 1-2 šumeće tabletc 1-3 puta dnevno.

Za decu od 7-15 godina. doziranje se usklađuje prema uzrastu:
-  Deca od 7-12 godina: 1/2 šumeće tablete 1-3 puta dnevno
-  Deca od 13-15 godina: 1-1.1/2 šumeće tablete 1-3 puta dnevno

Lek se uzima u intervalima od 4-6 sati.

Maksimalna dnevna doza paracetamola je 4 g dnevno (12 šumećih tableta), a ako se uzima duže vreme maksimalna dnevna doza ne sme biti veća od 2.6g (8 šumećih tableta).

Bolesnici sa oslabljenom funkcijom bubrega (klirens kreatinma < 10 ml/min) - interval izmedu doza treba da bude najmanje 8 sati.

Bolesnici sa smanjenom funkcijom jetre - ne treba da uzimaju ovaj preparat.

-  Ukoliko ste preskočili da uzmete dozu leka. nikada je ne nadoknadujte tako što ćete udvostručiti sledeću đozu. Umesto toga, nastavite uzimanje sledeće doze leka, kada je za to vreme.
-  Ukoliko ste uzeli veću dozu (više tableta) od preporučene (predoziranje) ili je druga osoba nehotice uzela Vaš lek, odmah se obratite Vašem lekaru. farmaceutu ili najbližoj zdravstvenoj ustanovi.

Koja su moguća neželjena dejstva Febricet C šumećih tableta?

Febricet C jc lek koji se veoma dobro podnosi. Kao i svi lekovi, i Febricet C možc imati neželjena dejstva kod izvesnog broja pacijenata. Izvesni pacijenti mogu biti alergični na lekove. Ukoliko se jave pojedinačni neželjeni efekti ili više neželjenih reakcija posle uzimanja preparata Febricet C šumećih tableta, prestanitc sa terapijom i odmah se obratite Vašem lekaru. Ovi neželjeni efekti mogu biti: oticanje ruku, lica, usana, jezika i/ili larinksa (sa zviždanjem prilikom disanja ili teškoćama pri gutanju), crvenilo kože (koprivnjača), svrab, ospa, i pad krvnog pritiska. Veoma retko se mogujaviti poremećaji kao što su groznica, drhtavica, neuobičajcna slabost ili umor, neuobičajeno krvarenje ili pojava modrica).

Ako primetite bilo koje od navedenih neželjenih dejstava Fehricet C šumećili tahleta prekinite sa uzimanjem leka i obratite se Vašem lekaru ili farmaceutu.

Ukoliko primetite bilo koje simptome koji bi mogli biti neželjena reakcija na Febricet C šumeće tablete, a nisu pomenute u uputstvu, obavestite Vašeg lekara ili farmaceuta.

Kako treba čuvati Febricet C?

Cuvati na temperaturi do 25°C, zaštićeno od svetlosti i vlage.

Lek držite van domašaja dece!

Neupotrebljeni lek se uništava u skludu sa važećim propisima.

Rok upotrebe: 2 godine.

Lek se ne sme koristiti nakon isteka roka upotrebe označenog na pakovanju!

Način izdavanja leka:
Lek se može izdavati i bez lekarskog reecpta.

Dodatne informacije:
Više informacija o leku Febricet C možete dobiti od Vašeg lekara ili farmaceuta.

Datum poslednje revizije teksta uputstva:
Februar 2006.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).

Tagovi: febricet , c , sumece , tablete , bolovi , prehlada , nazeb , grip