Apotekaonline
Korpa

ENTEROSGEL

ENTEROSGEL
Na lageru
ENTEROSGEL
0.00 RSD
Pregleda: 4212

Opis proizvoda

 

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

RS Enterosgel® - uklanja toksine i štiti organizam

 

Enterosgel je jedinstveni inovativni crevni enterosorbent koji uklanja toksične materije iz organizma.

Šta je Enterosgel®?

 

Sastav Enterosgel®- a čini polimetilsiloksan polihidrat – organski silikat, laboratorijski standardizovan u hidrogel (70%) i prečišćena voda (30%).

Enterosgel® poput "pametnog" sunđera za sebe vezuje i uklanja iz organizma prirodnim putem isključivo toksine, patogene bakterije, viruse, alergene i štetne produkte ljudskog metabolizma, ali ne i hranljive materije, vitamine i minerale.

Osim što uklanja štetne materije, Enterosgel štiti crevnu sluznicu od hemijskih i mehaničkih povreda, ubrzava njenu regeneraciju, normalizuje nivo sekrecije imunoglobulina A. Jedan od najvažnijih efekata Enterosgela je da pospešuje obnavljanje normalne mikroflore crevnog trakta, što je preduslov za normalan rad creva.

Kako deluje Enterosgel®:

 

Delovanje Enterosgel® - a bazira se na njegovoj sposobnosti adsorpcije štetnih supstanci.

Enterosgel® ima poroznu strukturu nalik na čvrst, prostorno formiran silikatni organski sunđer sa porama specifičnih dimenzija. Pore upijaju materije srednje molekularne mase, što omogućava selektivno upijanje samo materija štetnih za ljudski organizam. Usled elektrostatske interakcije s Enterosgel®-om, čestice patogene mikroflore lepe se na njegovu površinu pa se tako uklanjaju iz organizma.

Primena Enterosgel®-a:

 

Enterosgel® ima pozitivno delovanje na niz stanja i bolesti koja su izazvana poremećajima digestivnog trakta, pa se može koristiti kod:

 • Zaraznih bolesti – virusnih i bakterijskih enteritisa, enterokolitisa i gastroenteritisa (salmoneloza, dizenterija, rotavirusni gastroenteritis)
 • Alergijskih bolesti – bronhijalne astme, alerijske upale nosne sluznice, alergije na hranu
 • Dermatoloških bolesti – atopijski dermatitis, psorijaza, akutne i hronične urtikarije
 • Gastroenteroloških bolesti – peptičkog i duodenalnog ulkusa, eradikaciju bakterije Helicobacter pylori, sindroma iritabilnog creva, upalnih bolesti creva (ulcerozni kolitis, Kronova bolest)
 • Uroloških bolesti – akutne i hronične bubrežne insuficijencije, nefropatije
 • Trovanja – trovanja hranom, trovanja uzrokovanog alkoholom, hemikalijama, aromatičnim ugljovodonicima i njihovim derivatima, solima teških metala, uklanja iz organizma radionuklide, organske rastvore i druge toksične materije iz okoline

Enterosgel® se može koristiti:

 • Za vreme ili nakon terapije antibioticima – antibiotici imaju štetno delovanje na prirodnu mikrofloru creva pa njenim oštećenjem nastaju endotoksini štetni za organizam, koji će primenom Enterosgela biti uklonjeni iz organizma i neće biti apsorbovani u krvotok.
 • Za vreme lečenja onkoloških bolesti - za detoksikaciju, preventivu i terapiju proliva tokom hemoterapije i radioterapije.

Doziranje:

 

 • Odrasli – 15 g (1 veliku kašiku) 3 puta na dan (45g/dan).
 • Deca starija od 5 godina: 10-15 g (2-3 male kašike) 3 puta na dan (30-45 g/dan)
 • Deca između 1 i 5 godina: 5-10 g (1-2 male kašike) 3 puta na dan (15-30 g/dan)
 • Deca mlađa od 1 godine: 1,7 g ( 1/3 male kašike) pre obroka, do 6 puta na dan (10 g/dan)

Pojedinačna doza medicinskog proizvoda Enterosgel® može se razrediti sa majčinim mlekom, vodom, sokom ili hranom za odojčad (u odnosu 1:3).

Preporučuje se uzimanje Enterosgel® kod prvih simptoma bolesti. Enterosgel® treba uzeti oralno 1-2 sata pre ili posle obroka. Enterosgel® popiti s vodom (min. 2 dcl tečnosti) ili rastopiti dozu u pola čaše vode pre upotrebe.

Uputstvo o proizvodu

 

Download uputstva u PDF obliku

Write a review

Please login or register to review

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).