Apotekaonline
Korpa

DUOBIOTIC KAPSULE 2+1

DUOBIOTIC KAPSULE 2+1
977.76 RSD
  • Lager: Rasprodato
  • Brend: PHARMANOVA
  • Šifra proizvoda: 21603 2+1g
Pregleda: 1068

Opis proizvoda

DuoBiotic® je dijetetski proizvod koji pomaže uspostavljanju i održavanju zdrave crevne flore.
Sadrži kombinaciju probiotika i prebiotika, koji deluju simbiotički na pospešivanje zdrave funkcije creva.

Zdrava crevna flora i imuni sistem
Crevna mikroflora se sastoji iz brojnih korisnih bakterija, koje štite sluznicu creva i sprečavaju razmnožavanje i delovanje štetnih patogenih bakterija.
Neuravnotežena ishrana, stres, lekovi (naročito antibiotici) i povišena telesna temperatura mogu uzrokovati poremećaj crevne mikroflore, odnosno smanjenje broja korisnih bakterija i povećanje broja štetnih bakterija. Posledica su brojne zdravstvene smetnje, od dijareje pa do smanjene funkcije imunog sistema.

Šta su probiotici i prebiotici?
„Korisne” bakterije ili probiotici su specifični sojevi mikroorganizama koji pospešuju i održavaju zdravu crevnu mikrofloru, inhibirajući rast i delovanje štetnih bakterija u crevima. Deluju preventivno na pojavu dijareje, ublažavaju simptome i skraćuju trajanje dijareje. Učestvuju u sintezi vitamina, poboljšavaju varenje i resorpciju iz creva, stimulišu imuni sistem i doprinose očuvanju zdravlja i ošteg stanja organizma.
Prebiotici nisu živi mikroorganizmi, već nesvarljivi ugljenihidrati koji služe kao hrana „dobroćudnim” bakterijama u debelom crevu. Prebiotici su biljnog porekla i omogućavaju bolji rast i veću aktivnost korisnih bakterija.
Pogodni su i za dijabetičare, jer ne podstiču lučenje insulina.

Šta je DuoBiotic®?
DuoBiotic® sadrži i probiotik i prebiotik.

Jedna kapsula sadrži 5 milijardi žive probiotičke kulture kvasca Saccharomyces boulardii i 250mg prebiotika Inulina.

DuoBiotic® kapsule se dobijaju patentiranim procesom mikroenkapsulacije kulture kvasca, koji omogućava maksimalnu zaštitu Saccharomyces boulardii prema želudačnoj kiselini, veliku bioraspoloživost živih organizama u crevima i maksimalni probiotički efekat.

Kako DuoBiotic® deluje?
DuoBiotic® sadrži probiotičku kulturu Saccharomyces boulardii koja je, za razliku od drugih bakterijskih kultura koje se najčešće koriste kao probiotici, prirodno otporna na sve vrste antibiotika i kiselu sredinu želuca.
Brzo kolonizuje crevni trakt i ima antitoksično dejstvo (degradira i inhibira toksine koje proizvode patogene bakterije), antiinflamatorno (protivupalno) dejstvo, antimikrobno dejstvo (vezuje i pospešuje eliminaciju patogenih bakterija) i jača imuni sistem.
Inulin je prebiotik koji  podstiče rast probiotika u crevima, poboljšava aktivnost korisnih bakterija i peristatiku creva i na taj način utiče pozitivno na zdravlje crevnog trakta.

Zahvaljujući simbiotičkom dejstvu DuoBiotic®:
-  Sprečava nastanak i skraćuje trajanje dijareje (izazvane antibioticima ili drugim uzročnicima, kao i putničku dijareju)
-  Pospešuje funkciju creva i reguliše varenje
-  Pomaže u održanju zdrave mikroflore creva i ponovno uspostavlja prirodni sastav narušene mikroflore
-  Povećava imunitet i povoljno utiče na zdravlje celokupnog organizma

Kome je DuoBiotic® namenjen i kada se preporučuje?
DuoBiotic® se preporučuje deci i odraslima:
-  Za sprečavanje i zaustavljanje dijareje, kod putničke dijareje, naročito u toku godišnjih odmora ili putovanja u tropske krajeve
-  Tokom uzimanja antibiotske terapije
-  Osobama sa lošim navikama u ishrani
-  Osobama koje su pod stalnim stresom
-  Kod infekcija izazvanih rotavirusima

Ukoliko ste trudni ili dojite, ili ukoliko imate neko teže infektivno oboljenje, konsultujte se sa Vašim lekarom pre primene proizvoda.

Kako se DuoBiotic® upotrebljava?
Preporučeni dnevni unos za decu i odrasle:
-  Za zaustavljanje dijareje: 2 kapsule dnevno
-  Za prevenciju dijareje uz antibiotsku terapiju: 1 do 2 kapsule dnevno
-  Za prevenciju putničke dijareje: 1 do 2 kapsule dnevno
-  Za postizanje optimalnih rezultata kapsule treba uzeti na prazan stomak, sa čašom vode.
-  Ukoliko dete ne može da proguta kapsulu, kapsulu otvoriti i sadržaj razmutiti u maloj količini vode ili nekog napitka.

Rok upotrebe:
Proizvod ne treba koristiti nakon isteka roka upotrebe označenog na pakovanju.

Čuvanje:
Čuvati na temperaturi ispod 25°C, na suvom i tamnom mestu, van domašaja dece.

Pakovanje: 20 kapsula + 10 kapsula gratis

Pharmanova

Write a review

Please login or register to review

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne  reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 3.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 3.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 2700 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama.