Apotekaonline
Korpa

Alergija na lekove

Imate li i vi taj umor od dosadnih alergijskih reakcija? Zaboravite na tu muku jer vam donosimo rešenje koje će vam povratiti osmeh na lice. Otkrijte magične prirodne načine za ublažavanje simptoma i poboljšanje vašeg zdravlja. Neka vaša sloboda od alergija bude naša zajednička misija!

Znamo koliko su neželjeni efekti lekova frustrirajući i koliko su alergijske reakcije dosadne. Ne brinite, tu smo da vam pružimo širok izbor preparata bez ikakvih neželjenih efekata. Naši fantastični klijenti su već osetili neverovatnu slobodu.

Svaki proizvod koji nudimo pažljivo je osmišljen koristeći najkvalitetnije prirodne sastojke. Ovi čarobni sastojci su poznati po svojim blagotvornim svojstvima i ne izazivaju alergijske reakcije. Dakle, nema potrebe da brinete - ova čarolija dolazi bez ikakvih neželjenih efekata!

Vreme je da alergijske reakcije postanu samo ružna uspomena iz prošlosti. Pridružite se našoj misiji i istražite našu fantastičnu ponudu prirodnih preparata. Vaše zdravlje zaslužuje najbolje, zar ne?

Šta je alergija na lekove?

Alergija na lekove je neuobičajena reakcija imunog sistema na lek. Bilo koja supstanca koja je zvanično lek ili supplement (dodatak ishrani)  može biti potencijalni alergeni.Najčešći znakovi i simptomi alergije na lekove su osip ili temperatura. Alergija na lek nije isto što i nuspojava leka, poznata moguća reakcija navedena na nalepnici leka.

Kako nastaje alergijska reakcija na lekove?

Alergija na lek javlja se kada imunološki sistem pogrešno identifikuje lek kao štetnu supstancu, poput virusa ili bakterije. Jednom kada imunološki sistem prepozna lek kao štetnu supstancuj, nastaće antitielo specifično za taj lek.

Simptomi alergije na lekove?

Znakovi i simptomi ozbiljne alergije na lek često se javljaju u roku od sat vremena nakon uzimanja leka. Ostale reakcije, posebno osip, mogu se javiti satima, danima ili nedeljama kasnije. Znakovi i simptomi alergije na lekove mogu uključivati:

 1. Kožni osip
 2. Urtikarija (koprivnjača)
 3. Svrab
 4. Temperatura
 5. Otok
 6. Kratkoća daha
 7. Teško disanje
 8. Curenje iz nosa
 9. Svrab i suzne oči
 10. Anafilaksija

Koji lekovi izazivaju alergiju?

Alergijska reakcija na lek može se javiti kod primene svih lekova. Hemijska struktura leka, njegova molekulska masa, sklonost leka da gradi komplekse sa proteinima iz ljudskog organizma, struktura i vrsta razgradnih produkata – sve su to faktori koji utiču na učestalost pojave alergijske reakcije na lek.

Lekovi nakon čije upotrebe nastaju najčešće opisane alergijske reakcije su: antibiotici (penicilini), lekovi protiv bolova (acetilsalicilna kiselina, tj. aspirin, ibuprofen, naproksen,), citostatici. Kada su u pitanju popularni lekovi najčešća je alergija na brufen, kafetin, i lekove za pritisak.

7NUTRITION QUERCETIN
SNIŽENA CENA -35 %
Brend: 7NUTRITION
7NUTRITION QUERCETIN
Quercetin iz cveta japanskog bagrema  na vrlo efikasan način smanjuje simptome alergija i napada astme. Ukoliko se sa konzumiranjem kvarcetina počne na vreme, on može potpuno sprečiti pojavu alergijske reakcije.Quercetin je hidrosolubilan bioflavonoid koji pokazuje jaku antioksidantnu i antiinf..
2.046,00 RSD 3.148,00 RSD
7NUTRITION VITAMIN C
SNIŽENA CENA -15 %
Brend: 7NUTRITION
7NUTRITION VITAMIN C
Vitamin C je svakako suplement koji je najpopularniji. Bilo da je u pitanju prehlada, grip ili neko hronično oboljenje, vitamin C je uvek dobar izbor! Pakovanje od 90 vege kapsula obezbediće vitalnost vašeg organizma puna 3 meseca. Delovanje:Vitamin C učestvuje u ključnim metaboličkim proc..
1.025,10 RSD 1.206,00 RSD
BETA CD GLUKAN TABLETE - M. E. V. FELLER
SNIŽENA CENA -15 %
BETA CD GLUKAN TABLETE - M. E. V. FELLER
BETA CD GLUKANTokom cele godine nerijetko se susrećemo s raznim oblicima virusnih i bakterijskih infekcija, a u posednje vreme su se prema učestalosti u tu grupusvrstale i alergijske bolesti koje više nisu usko vezane za određenu sezonu ili područje. Uzrok svega često je smanjen imunosni odgovor o ..
2.176,00 RSD 2.560,00 RSD
Brend: ABELA PHARM
GD - POLY KAPSULE
Immuno GD-poly pomaže kod: -  Alergija -  Infekcija -  Oštećenja jetreSPREČAVANjE ALERGIJA:Svi koji pate od alergija znaju koliko ona može biti naporna i neprijatna: uporno kijanje u napadima, suzenje i svrab očiju, curenje i svrab nosa, začepljen nos, uporan suvi ka..
2.250,00 RSD
Brend: NATURA FARMA
IMMUNO G KAPSULE
IMMUNO G KAPSULEOpsi proizvoda:Immuno-G je prirodni preparat koji se dobija iz 8 odabranih slojeva medicinske gljive Ganoderma lucidum, uzgajane u laboratorijskim uslovima u Evropskoj uniji. Način uzgoja, sakupljanja materijala i proizvodnje garantuje optimalan sadržaj aktivnih sup..
0,00 RSD
IMUNEKS KAPSULE
Imuneks 20 mg je dodatak ishrani koji svojim jedinstvenim sastavom doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema. Sadrži visoko prečišćeni (više od 80%) prirodni mikronizovani beta-(1,3/1,6)-glukan iz kvasca Saccharomyces cerevisiaeImuneks kapsule 20mg namenjene su:•preventivno za jačanje imunit..
1.386,00 RSD
VITAMIN C 1000 SA PRODUŽENIM OSLOBAĐANJEM
Preparat obezbeđuje dovoljne količine vitamina C osobama kojima su potrebne veće dnevne doze. Vitamin C ima važnu ulogu u jačanju imunog sistema Kao antioksidans vitamin C neutališe slobodne radikale u ćeliji Sa produženim delovanjem Nadoknađuje dnevne potrebe za vitaminom C 1000 mg ..
2.058,00 RSD
Brend: RAZNO
LERTAL TABLETE
Lertal tablete su prirodni, dijetetski preparat koji se koristi u terapiji alergijskog rinitisa, konjunktivitisa i smanjuju alergijsku simptomatologiju.U svom sastavu imaju: KvercetinVitamin D3 i suvi ekstrakt crne koprive (Perilla frutescens B.)Kvercetin, biljni flavonoid, deluje tako što stabilizu..
959,00 RSD
Brend: TERRANOVA
TERRANOVA QUERCETIN NETTLE COMPLEX
TERRANOVA QUERCETIN NETTLE COMPLEXListovi koprive ili bioaktivne komponente prisutne u njenim žarnim dlakama umanjuju inflamatorni odgovor, sekreciju histamina i deluju na isti način kao i sintetski antihistaminici ali bez neželjenih efekata.Kvercetin je flavonoid čije je antiinflamatorno svojstvo ..
3.590,00 RSD
VITACEA IMMUNOGSTRONG KAPSULE
Vitacea Imunostrong je prirodni preparat izuzetno efikasan kod gripa, prehlada i alergija. Sadrži kombinaciju najpoznatijih imunostimulatora. Doprinosi prevenciji gripa i prehlade. Zaustavlja i ublažava sve simptome gripa i prehlade: kijavicu, kašalj, upalu grla i bolove u mišićima. Om..
1.253,00 RSD
ADRIEN GAGNON CALCIUM EXTRA + VITAMIN D
SNIŽENA CENA -16 %
ADRIEN GAGNON CALCIUM EXTRA + VITAMIN D
Adrien Gagnon Calcium Extra Vitamin D je dodatak ishrani sa kalcijumom i vitaminom D.Delovanje:Pomaže u prevenciji osteoporoze i preloma kostiju Doprinosi održavanju zdravlja kostiju i zuba Doprinosi normalnoj mišićnoj funkciji Doprinosi normalnoj apsorpciji i održavanju normalnog nivoa kalcijumaSad..
1.596,00 RSD 1.900,00 RSD
ADRIEN GAGNON VITAMIN C 1000MG TABLETE
SNIŽENA CENA -16 %
ADRIEN GAGNON VITAMIN C 1000MG TABLETE
Adrien Gagnon Vitamin C 1000 mg tablete su dodatak ishrani na bazi vitamina C. Adrien Gagnon Vitamin C 1000 mg tablete potpomaže u formiranju kolagena, čime doprinosi normalnom funkcionisanju kostiju, hrskavice, zuba i desniDelovanje: Doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa Doprino..
2.394,84 RSD 2.851,00 RSD
Prikazuje se 1 do 12 od 32 (3 strana)