Apotekaonline
Korpa

CONTOUR TS TEST TRAKE

CONTOUR TS TEST TRAKE
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
2.820,00 RSD

Opis proizvoda

Popust: 10%

Akcija traje dok traju zalihe.

TESTNE TRAKICE ZA MERENJE GLUKOZE U KRVI.

Namena:
Testne trakice Contour Ts namenjene su samostalnom testiranju obolelih od dijabetesa, kao i testiranju koje provode zdravstveni radnici radi praćenja koncentracije glukoze u ukupnoj krvi.

Ukratko:
Testna trakica Contour Ts namenjena je zajedničkoj upotrebi s meračem glukoze u krvi Contour Ts.
Test omogučava kvantitativno merenje glukoze u krvi, u količinama od 0,6 do 33,3 mmol/L.

Čuvanje i rukovanje:

  • Testne trakice čuvajte samo u njihovoj originalnoj kutijici
  • Uvek čvrsto zatvorite poklopac odmah nakon uzimanja testne trakice
  • Dobro operite, isperite i obrišite ruke prije rukovanja testnim trakicama
  • Ne koristiti test trake nakon  isteklog roka trajanja
  • Datum isteka roka upotrebe odštampan je na etiketi kutijice i na spoljnjem pakovanju
  • Čuvajte trakice na temperaturi od 9°C do 30°C

Ako su merač i testne trakice premešteni iz jednog područja temperature u drugo, prije početka merenja nivoa glukoze u krvi pustite da se 20 minuta prilagođavaju na novu temperaturu.
Testne trakice služe samo za jednokratnu upotrebu. Nemojte više  puta upotrebljavati iste testne trakice.

Postupak merenja:
Potražite u Korisničkom vodiču Contour Ts i u popratnim letcima detaljne upute za sve postupke merenja, uključujući i informacije u odeljku Merenje na alternativnom mestu.

Rezultati merenja:
Vaš je merač unapred postavljen tako da prikazuje rezultate izražene u mmol/L (milligrami glukoze po decilitru). Rezultati izraženi u mg/dL nikada neće imati decimalnu tačku (npr. 96); rezultati izraženi u mmol/L uvek će imati decimalni tačku (npr. 5.3). Ako je rezultat Vašeg merenja prikazan u pogrešnoj mernoj jedinici, obratite se lokalnoj korisničkoj službi kompanije Bayer Diabetes Care (zaštita dijabetičara).
Nivoi glukoze ispod 2,8mmol/L ili iznad 13,9mmol/L mogu ukazivati na potencijaino ozbiljno zdravstveno stanje. Ako je Vaš rezultat merenja ispod 2,8mmol/L ili iznad 13,9mmol/L, smesta se posavjetujte sa zdravstvenim radnikom.
Uvijek se posavjetujte sa zdravstvenim radnikom pre nego promenite način primene lekova na osnovu rezultata mjerenja nivoa glukoze u krvi dobivenih sistemom Contour Ts.

Upitni ili nekonzistentni rezultati:
Potražite pomoć u odeljku Rešavanje problema u korisničkom vodiču za upotrebu merača. Visoki, niski ili upitni rezultati koji nisu tačni mogu izazvati nepovoljne zdravstvene posledice. Ako ne uspete rešiti problem, obavestite o svom stanju zdravstvenog radnika ili nazovite lokalnu korisničku službu kompanije Bayer Diabetes Care.

Kontrola kvaliteta:
Uradite kontrolni test kada koristite merač prvi put, da proverite da li testirate ispravno: kada otvarate novo pakovanje test traka; ako ostavite test pakovanje otvoreno za duži vremenski period; ako mislite da merač ne radi ispravno ili ako vaši rezultati merenja ne odgovaraju kako se vi osećate. Upotrebljavajte samo kontrolne rastvore Contour Ts. Ti su kontrolni rastvori posebno namenjeni zajedničkoj upotrebi sa sistemom Contour Ts. Kontrolni rezultati trebali bi spadati u kontrolni raspon ili raspone naštampane na kutijici sa testnim trakicama i na spoljnom  pakovanju. Ako je kontrolni test izvan raspona, ne koristiti merač za testiranje glukoze u krvi dok ne rešite problem.

Hemijski sastav:
FAD - glukozna dehidrogenaza (Rod Aspergillus, 2.0 U/testna trakica), 6%; kalijev fericijanid 56%; nereaktivni sastojci 38%.

Principi postupka:
Test za ispitivanje koncentracije glukoze u krvi Contour Ts test je koji se zasniva na merenju električnog toka izazvanog reakcijom glukoze sa reagensima na elektrodi trakice. Uzorak krvi uvlači se u vršak testne trakice putem kapilarnog delovanja. Glukoza u uzorku reagira sa FAD - glukoznom dehidrogenazom (FAD-GDH) i kalijevim fericijanidom. Stvaraju se elektroni, proizvodeći tok koji je proporcionalan glukozi u uzorku. Nakon isteka vremena reakcije, u uzorku se prikazuje koncentracija glukoze. Nije potrebno izračunavanje.

Mogućnosti upoređivanja:
Testna trakica Contour Ts namenjena je zajedničkoj upotrebi s meračem glukoze u krvi Contour Ts. U kliničkim uslovima sistem Contour Ts može se upotrebljavati i sa svežom venskom i arterijskom krvi te krvi novorođenčadi. Upoređivanje s laboratorijskom metodom mora se vršiti istovremeno, pomoću alikvota istog uzorka.

Napomena:
Koncentracije glukoze rapidno opadaju uslijed glikolize (otprilike 5-7% po satu).2

Ograničenja:

Konzervansi: Zdravstveni radnici smeju prikupljati krv u epruvetama koje sadrže heparin. Ne koristite druge antikoagulanse ili konzervanse.
Nadmorska visina: Do 3 048 metara ne utiče značajno na rezultate.
Lipemični uzorci: Koncentracije holesterola >13,0 mmol/L ili koncentracije triglicerida >33,9 mmol/L mogu izazvati povišena očitanja.
Rastvor za peritonealnu dijalizu: Ikodekstrin ne interferira sa testnim trakicama Contour Ts.
Ksiloza: Nemojte upotrebljavati tokom ili ubrzo nakon ispitivanja apsorpcije ksiloze. Ksiloza u krvi izazvaće interferenciju.
Kontraindikacije: Merenje nivoa glukoze iz kapilarne krvi može biti klinički nepodesno za osobe sa smanjenim perifernim protokom krvi. Šok, ozbiljna hipotenzija, hiperosmolarna hiperglikemija i teška dehidracija primeri su kliničkih stanja koja mogu negativno uticati na merenje glukoze u perifernoj krvi.
Interferencija:
Reduktivne stvari koje se u krvi pojavljuju prirodno (urinska kiselina, bilirubin), ili usled terapeutskih postupaka (askorbična kiselina, paracetamol), neće značajno uticati na rezultate.

Pakovanje: 50 tračica

Sistem CONTOUR TS nije namijenjen za upotrebu u neonatalnoj njezi. Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo.

Napišite recenziju
Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).

Tagovi: merenje , glukoze , u , krvi , test , trake , ts , contour , secera