Apotekaonline
Korpa

CIMIFEM KAPSULE

CIMIFEM KAPSULE
Trenutno nema u nabavci
CIMIFEM KAPSULE
1,020.00 RSD
  • Lager: Trenutno nema u nabavci
  • Brend: RAZNO
  • Šifra proizvoda: BR-2104
Pregleda: 5050

Opis proizvoda

DEJSTVO:
Aktivni sastojci ekstrakta cimicifuge deluju slično estrogenim  hormonima. Oni ne ispoljavaju direktnu hormonsku aktivnost, već deluju regulatorno na estrogen-zavisne procese u periodu menopauze. Pod njihovim dejstvom dolazi do ublažavanja karakterističnih klimakteričnih tegoba: neprijatnih napada vreline, preteranog znojenja, promena raspoloženja i nesanice. Povoljno deluju i kod predmenstrualnih tegoba i bolnih menstruacija (dismenoreja).

Preparat CIMIFEM® se posebno preporučuje osobama kod kojih je primena estrogenih hormona kontraindikovana.
 
INDIKACIJE:

-  Neurovegetativni problemi u periodu menopauze (napadi vreline, obilno znojenje, nesanica, nervoza, depresivno raspoloženje)
-  Predmenstrualne tegobe
-  Dismenoreja (bolne menstruacije)

DOZIRANJE I NAČIN PRIMENE:
Jedan do dva puta dnevno po jedna kapsula (ujutru i uveče). Za postizanje željenog efekta preparat je potrebno uzimati najmanje 4 nedelje. Ne preporučuje se upotreba duža od 6 meseci, bez konsultacije sa lekarom.

NEŽELJENA DEJSTVA:
Retko može doći do pojave gastrintestinalne nepodnošljivosti, glavobolje ili vrtoglavice blagog intenziteta.
Izuzetno retko može doći do pojave simptoma oštećenja jetre (gubitak apetita, žutilo kože i očiju, jaki bolovi u srednjem delu stomaka praćeni mukom i povraćanjem, tamna mokraća). U tom slučaju, prestati sa uzimanjem preparata i javiti se lekaru.

JEDNA KAPSULA SADRŽI:
Suvi ekstrakt rizoma cimicifuge (Cimicifugae racemosae rhizoma extr. siccum standard.)   40 mg
standardizovan na 2,5% triterpenskih saponina.

POMOĆNE SUPSTANCE:
Laktoza-monohidrat, kukuruzni skrob, magnezijum-stearat.

KONTRAINDIKACIJE:

Preosetljivost na sastojke preparata, trudnoća, dojenje i kod devojčica mlažih od 12 godina (zbog nedovoljno podataka o bezbednosti primene preparata u tim stanjima, odnosno uzrastu).

UPOZORENJE:
Pacijenti sa oboljenjem jetre, mogu uzimati Cimifem samo pod lekarskim nadzorom.

INTERAKCIJE:
Nisu poznate

NAČIN ČUVANJA:
Čuvati na sobnoj temperaturi, na suvom mestu.
Čuvati izvan domašaja dece!

PAKOVANJE: 60 kapsula

Write a review

Please login or register to review

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne  reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 2700 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama.