Apotekaonline
Korpa

CALGEL

CALGEL
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
 • Lager: Zabrana online prodaje
 • Brend: GSK
 • Šifra proizvoda: BR-06561

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo, jer sadrži informacije koje su važne za Vas.

Ovaj lek se može nabaviti bez lekarskog recepta.
Međutim, neophodno je da pažljivo koristite lek Calgel®, da biste sa njim postigli najbolje rezultate.
Ako imate dodatnih pitanja, obratite se farmaceutu.

Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje, morate se obratiti svom lekaru.
Ukoliko neko neželjeno dejstvo postane ozbiljno ili primetite neko neželjeno dejstvo koje nije navedeno u ovom uputstvu, molimo Vas da o tome obavestite svog lekara ili farmaceuta.

Šta je lek Calgel® i čemu je namenjen?
Gel za desni Calgel®, deluje ublažavajući bol u desnima koji se javlja kod dece pri nicanju zuba.

Šta treba da znate pre nego što uzmete lek Calgel®?
Lek Calgel®, gel za desni sadrži dve aktivne supstance, lidokain-hidrohlorid i cetilpiridinijum-hlorid. Lidokain koji se nalazi u sastavu gela za desni Calgel® deluje ublažavajući bol u desnima koji se javlja pri nicanju zuba kod dece. Antiseptik (cetilpiridinijum-hlorid) sprečava infekciju nadraženih površina i pomaže njihovo zalečenje. Jagodicom čistog prsta naneti malu količinu gela na osetljivu površinu desni i nežno je utrljati.

Lek Calgel® ne smete koristiti:

 • Gel za desni Calgel® ne primenjivati kod dece mlađe od 3 meseca života.
 • Gel za desni Calgel® ne treba koristiti ukoliko je Vaše dete alergično na neki od njegovih sastojaka. Molimo da obavestite Vašeg lekara ili farmaceuta ukoliko je Vaše dete nekada imalo neku alergiju.
 • Ukoliko smatrate da se kod Vašeg deteta javila alergijska reakcija, prekinite sa upotrebom gela za desni Calgel® i odmah obavestite Vašeg lekara ili farmaceuta.

Kada uzimate lek Calgel®, posebno vodite računa:

 • Nemojte prekoračiti preporučenu dozu gela za desni Calgel®. Ne primenjujte gel za desni Calgel® češće od šest puta dnevno.
 • Ukoliko su simptomi i dalje prisutni uprkos primeni leka, posavetujte se sa Vašim lekarom ili farmaceutom.
 • Ukoliko se javi pojačana iritacija, prekinite sa primenom gela za desni Calgel®.

Primena drugih lekova:
Pri primeni gela za desni Calgel® u okviru preporučene doze, nije poznato da gel za desni Calgel® značajno utiče na dejstvo drugih lekova.

Uzimanje leka Calgel® sa hranom ili pićima:
Nije primenljivo.

Primena leka Calgel® u periodu trudnoće i dojenja:
Nije primenljivo.

Uticaj leka Calgel® na upravljanje motornim vozilima i rukovanje mašinama:
Nije primenljivo.

Važne informacije o nekim sastojcima leka Calgel®:

 • Pacijenti koji pate od retkog naslednog poremećaja intolerancije fruktoze ne treba da upotrebljavaju ovaj lek.
 • Ksilitol može imati laksativni efekat.
 • Ricinusovo ulje može dovesti do pojave stomačnih tegoba i proliva.

Kako se upotrebljava lek Calgel®?
Gel za desni Calgel® pogodan je za primenu kod beba starijih od 3 meseca života. Na jagodicu čistog prsta istisnuti malu količinu gela za desni Calgel® dužine približno 7,5 mm i nežno utrljati na bolnu površinu desni. Ukoliko je potrebno, postupak se može ponoviti nakon 20 minuta. Gel za desni Calgel® se može nanositi najviše šest puta u toku dana.

Ako ste uzeli više leka Calgel® nego što je trebalo:
Čak i u slučaju nepravilne ili prekomerne primene gela za desni Calgel® malo je verovatno da bi moglo da dođe do upotrebe dovoljne količine lidokain-hidrohlorida ili cetilpiridinijum-hlorida koja je potrebna za nastanak klinički značajnih toksičnih dejstava. U slučaju pedoziranja, potrebno je prekinuti upotrebu leka i konsultovati lekara.

Ako ste zaboravili da uzmete lek Calgel®:
Nije primenljivo.

Ako naglo prestanete da uzimate lek Calgel®:
Nije primenljivo.

Moguća neželjena dejstva:
Kao i prilikom primene drugih lekova, primena gela za desni Calgel® može dovesti do pojave neželjenih dejstava, iako su ona retka i najčešće umerenog intenziteta.
Ukoliko se kod Vašeg deteta javi neko od dalje navedenih neželjenih dejstava, prekinite sa primenom leka i odmah potražite medicinsku pomoć:

 • otok usta, desni ili jezika
 • otežano disanje
 • osip na koži

Obratite se Vašem lekaru ili farmaceutu ukoliko se kod Vašeg deteta javi neželjeno dejstvo koje nije navedeno u ovom Uputstvu ili ukoliko postoji nešto što Vam nije jasno.

Šta sadrži lek Calgel®:

 • Lek Calgel®, gel za desni sadrži aktivne supstance:
 • Lidokain-hidrohlorid 0,33% m/m Cetilpiridinijum-hlorid 0,10% m/m Lista pomoćnih supstanci
 • Sorbitol, 70% rastvor (nekristališući)
 • Ksilitol
 • Etanol 96%
 • Glicerol
 • Hidroksietilceluloza 5000 cps; Polietilenglikol-40 hidrogenizovano ulje ricinusa (Cremophor RH 410); Hidroksipolietoksidodekan
 • Makrogol 300
 • Saharin-natrijum
 • Levomentol
 • Biljna aroma
 • Boja: Karamel (E150)
 • Liminska kiselina, monohidrat
 • Natrijum-citrat
 • Voda, prečišćena

Kako izgleda lek Calgel® i sadržaj pakovanja:
Savitljiva aluminijumska tuba od 10g, lakirana sa unutrašnje strane, sa otvorom prekrivenim zaštitnom membranom i zatvaračem od polipropilena.

Rok upotrebe:
3 godine, neotvoren.
Lek se ne može koristiti nakon isteka roka upotrebe naznačenog na pakovanju.

Čuvanje:
Čuvati izvan domašaja i vidokruga dece. Čuvati na temperaturi do 25°C.

Pakovanje: 10g

Proizvođač:
GlaxoSmithKline Pharmaceuticals S.A

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju
Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).

Tagovi: calgel , gel , desni , deca , zubi , nicanje , bebe