Apotekaonline
Korpa

CA C SANDOZ 1000

CA C SANDOZ 1000
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili je zabranjena prodaja online.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
619,00 RSD
 • Lager: Trenutno nema u nabavci
 • Brend: NOVARTIS
 • Šifra proizvoda: BR-05044

Opis proizvoda

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži informacije koje su važne za Vas.

Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezuitate.
Ako Vam je potrebna još neka dodatna intormacija ili savet, obratite se iekaru iii farmaceutu.
Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude boije posle nekoliko dana, obavezno posetite Vašeg ekara!

Zaštićen naziv leka, jačina leka, farmaceutski oblik:
Ca-C 1000 Sandoz
1000 mg + 327mg + 1000mg šumeće tablete

Nezaštićeno, generičko ime:
kaicijum-laktat-glukonat + kalcijum-karbonat + askorbinska kiselina.

Sadržaj aktivnih supstanci:
1000mg kalcijum-laktat-glukonata, 327mg kalcijum-karbonata (odnosno 260mg ili 6,5mmol jonizovanog kalcijuma), 1000mg askorbinske kiseline (vitamina C).

Sadržaj pomoćnih supstanci:
3-karoten 1%; aroma, gorka; aroma limuna, saharoza, natrijum- hidrogenkarbonat, limunska kiselina, bezvodna; Macrogol 4000, saharin-natrijum.

Šta je lek ca-c 1000 sandoz® i čemu je namenjen?
Ca-C 1000 Sandoz® šumeće tablete sadrže 260mg jonizovanog kalcijuma i 1000mg vitamina C. Pakovanje sadrži 10 šumećih tableta u plastičnoj fioli koja je pakovana u kartonsku kutiju.

Kako lek Ca-C 1000 Sandoz® deluje?
Ca-C 1000 Sandoz® je bogat izvor kalcijuma koji je esencijalni mineral, potreban za stvaranje i održavanje kostiju. Kalcijum igra važnu ulogu u nekoliko organskih funkcija. Neophodan je za nervnu, mišićnu i srčanu funkciju, kao i za zgrušavanje krvi. Takođe je potreban za pravilan rad brojnih hormona u organizmu. Askorbinska kiselina (vitamin C) igra važnu ulogu u biološkim procesima oksidacije i redukcije i u ćelijskom disanju. Takođe je neophodna za formiranje kolagena i za obnavljanje tkiva.

Kada se lek Ca-C 1000 Sandoz® upotrebljava?
Kod povećanih potreba za kalcijumom i vitaminom C - kod trudnica, dojilja, tokom perioda ubrzanog rasta u detinjstvu i pubertetu, u starosti, kod infekcija i rekonvalescenata.
Za tretman nedostatka kalcijuma i vitamina C u organizmu.

Šta morate da pročitate pre upotrebe leka:
Upozorite lekara ako uzimate druge lekove, imate neku hroničnu bolest, neki poremećaj metabolizma, preosetijivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih.

Kada ne smete uzimati lek?
Nemojte koristiti Ca-C 1000 Sandoz®
Ako ste alergični na bilo koju komponentu leka.
Kod hiperkalcijemije-povećanog nivoa kalcijuma u krvi (npr. kod hiperpara- tireoidizma, predoziranja vitaminom D, dekalcifikujućih tumora kao što su plazmocitomi, metastaze kostiju);
Kod jake hiperkalciurije (povećanog nivoa kalcijuma u urinu);
Ako imate teško oboljenje bubrega.
U tom slučaju upozorite svog lekara ili farmaceuta jer Ca-C 1000 Sandoz® nije prikladan za Vas u tim okoinostima.

Upozorenja i mere opreza:
Za pacijente sa blagom hiperkalciurijom (preko 300 mg = 7,5 mmol/24 h), sa blagim ili srednjim poremećajem funkcije bubrega ili pojavom kamenaca u urinu, obavezna je kontrola izlučivanja kalcijuma putem urina. Ako je potrebno, dozu treba smanjiti ili terapiju treba prekinuti.
Ukoliko ste skloni formiranju kamenaca u mokraćnim kanalima preporučuje se povećan unos tečnosti.
Treba izbegavati visoke doze vitamina D i njegovih derivata tokom uzimanja Ca-C 1000 Sandoz®, osim ako to nije posebno indikovano
.


Uzimanje leka Ca-C 1000 Sandoz® sa hranom ili pićima:
Resorpcija kalcijuma može biti smanjena istovremenim unosom određene vrste hrane (npr. spanaća, rubarbe (reumaj, mekinja i žitarica).

Primena u trudnoći i dojenju:
Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom iii farmaceutom.
Istraživanja nisu pokazala povećanu opasnost po fetus ili odojče kod primene Ca-C 1000 Sandoz® kod trudnica ili dojilja.

Uticaj na psihofizičke sposobnosti prilikom upravljanja motornim vozilom i mašinama:
Nema uticaja.

Šta morate da znate o pomoćnim materijama koje sadrži lek Ca-C 1000 Sandoz®?
Pacijenti koji uzimaju preparate koji sadrže aluminijum, treba sa oprezom da uzimaju Ca-C 1000 Sandoz® (sadrži limunsku kiselinu), jer je prijavljeno da soli limunske kiseline povećavaju resorpciju aluminijuma.
Ako imate dijabetes (šećernu bolest) morate uzeti u obzir šećer koji ulazi u sastav Ca-C 1000 Sandoz® (2 g/tableti).
Ako ste na dijeti sa smanjenim unosom natrijuma morate uzeti u obzir natrijum koji ulazi u sastav tableta (0,27 g/tableti).

Na šta morate paziti ako uzimate druge lekove:
Imajte u vidu da se ove informacije mogu odnositi i na iekove koje više ne pijete, kao i na lekove koje planirate da uzimate u budućnosti. Obavestite svog lekara ili farmaceuta ako uzimate, ili ste do nedavno uzimali neki drugi lek, uključujući i lek koji se nabavlja bez lekarskog recepta
.

Ca-C 1000 Sandoz® može smanjiti resorpciju estramustina, etidronata i verovatno drugih bisfosfonata, fenitoina, hinolina, oralnih tetraciklina ili fluoridnih preparata, zbog stvaranja neresorptivnih kompleksa. Potrebno je da prođe najmanje 3 sata između primene Ca-C 1000 Sandoz® i nekog od ovih lekova, ukoliko se ovi preparati uzimaju zajedno.
Istovremena terapija vitaminom D i njegovim derivatima povećava resorpciju kalcijuma.
Kada se daje u visokim dozama istovremeno sa vitaminom D i njegovim derivatima, kalcijum može da smanji delovanje verapamiia (koji se koristi u lečenju povišenog krvnog pritiska i poremećaja srčanog ritma) i verovatno drugih lekova koji blokiraju delovanje kalcijuma.
Kod pacijenata koji su na dijalizi, primena visokih doza kalcijuma može povećati rizik od srčane aritmije.

Tiazidni diuretici smanjuju izlučivanje kalcijuma putem urina. Zato kod istovremenog uzimanja Ca-C 1000 Sandoz® i tiazidnih diuretika treba uzeti u obzir rizik od hiperkalcijemije.Visoke doze askorbinske kiseline mogu ometati neke metode određivanja glukoze u urinu.

Kako se lek Ca-C 1000 Sandoz® upotrebljava?

 • Ukoliko mistite da lek Ca-C 1000 Sandoz suviše slabo ili jako deluje na Vaš organizam, obratite se lekaru ili farmaceutu.
 • Odrasli i deca školskog uzrasta uzimaju 1 šumeću tabletu jednom dnevno.
 • Deca od 3 do 7 godina uzimaju 1/2 šumeće tablete jednom dnevno.
 • Ca-C 1000 Sandoz šumeću tabletu rastvorite u čaši vode (oko 200ml) i odmah popijte. Nemojte gutati ili žvakati tabletu.
 • Ca-C 1000 Sandoz® može se uzeti sa ili bez hrane (vidi deo “Uzimanje Ca-C 1000 Sandoz sa hranom i pićima).


Ukoliko ste uzeli više leka nego što bi trebalo:
Ukoliko ste uzeli veću dozu leka Ca-C 1000 Sandoz nego što bi trebalo, odmah razgovarajte sa Vašim lekarom ili farmaceutom. Ako uzmete više leka nego što bi trebalo možete imati stomačne tegobe, ali bez rezultirajuće hiperkalcijemije, osim kod pacijenata koji su na terapiji vrlo visokim dozama vitamina D i njegovih derivata.
Simptomi: žeđ, pojačano mokrenje, mučnina, povraćanje, gubitaktečnosti, povećanje krvnog pritiska, vazomotorni poremećaji, zatvor. Kod dece, usporen rast može prethoditi ovim znacima.
Lečenje: Prekid unošenja kalcijuma, ako je neophodno i vitamina D, rehidracija (nadoknada tečnosti) i u zavisnosti od obima predoziranja koristiti diuretike, kortikosteroide i kalcitonin sam ili u kombinaciji sa peritonealnom dijalizom.

Ukoliko ste zaboravili da uzmete lek Ca-C 1000 Sandoz®:
Nikada ne uzimajte duplu dozu da nadomestite to što ste preskočili da uzmete lek!

Neželjena dejstva leka:
Kao i svi lekovi, i lek Ca-C 1000 Sandoz može imati neželjena dejstva.
U retkim slučajevima mogu se pojaviti blage stomačne tegobe (naduvenost, proliv).
Produžena terapija visokim dozama Ca-C 1000 Sandoz® može pospešiti formiranje kamenaca u urinarnom traktu ukoliko imate predispoziciju za to.
Kožne reakcije su vrlo retko prijavljivane u vezi sa primenom preparata koji sadrže kalcijumove soli.

Čuvanje:
Držati lek Ca-C 1000 Sandoz van domašaja dece. Čuvajte lek na temperaturi do 25°C.
Čuvajte lek u originalnom pakovanju radi zaštite od vlage. Fiolu čvrsto zatvarajte. Ne uzimajte Ca-C 1000 Sandoz® nakon isteka roka upotrebe navedenog na kutiji i fioli.

Pakovanje: 10 tableta.

Rok upotrebe:
Lek se ne sme koristiti posle isteka roka upotrebe označenog na pakovanju!
3 godine.

Način izdavanja leka:
Lek se može izdavati bez lekarskog recepta.

Posebne mere uništavanja neupotrebljenog leka ili ostatka leka:
Neupotrebljeni lek se uništava u skladu sa važećim propisima.

Naziv i adresa nosioca dozvole za stavljanje leka u promet:
Medis International d.o.o., Bulevar Mihaila Pupina 10d/1 pp7,
11070 Novi Beograd, Srbija

Naziv i adresa proizvođača:
Famar France, 1 Avenue du Champs de Mars, 45072 Orleans Cedex 2, Francuska

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.
 

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).

Tagovi: ca , c , sandoz , 1000 , kalcijum , kosti , nervna , srcana , funkcija , kolagen