BONE-UP MD

Opis proizvoda:

Jedinstvena formula za efikasnu prevenciju i lečenje OSTEOPOROZE. 

 

  • Klinički dokazan
  • Poboljšava kvalitet i gustinu kostiju
  • Smanjuje razgradnju kostiju

 

Bone-UP MD je kombinacija Kalcijum citrata, Magnezijum citrata, Cink citrata, Vitamina K2 i Vitamina D3 koji utiču na pravilnu i ravnomernu ugradnju kalcijuma u koštani matriks. Samim tim pomaže održavanju integriteta koštanog sistema i zdravlju arterijskog i kardiovaskularnog sistema. Čini kosti  jakim i zdravim.

 

Kalcijum Citrat: Citratni oblik kalcijuma ne remeti acidobaznu ravnotežu želudca , što je veoma bitno kod pacijenata koji koriste antacide i druge lekove za kontrolu pH. Posebno je bezbedan za pacijente nakon bajpas operacije želudca.  Kalcijum citrat se prevashodno koristi kod pacijenata sa osteopenijom i osteoporozom , ali i za stanja poput hipoparatireoidizma, određenih bolesti mišićnog sistema (latentna tetanija),  niskog nivoa kalcijuma u krvi (dijete). Preporučuje se i osobama koje imaju potrebu za unošenjem dodatnih količina kalcijuma (trudnice, dojilje, žene u postmenopauzi i pacijenata koji koriste lekove poput prednizolona, fenitoina, fenobarbitola)  

 

Vitamin D3: reguliše promet kalcijuma u organizmu i bez njega se kalcijum ne može resorbovati . Takođe igra bitnu ulogu u blokadi oslobađanja  PTH, kao i za normalno funkcionisanje mišićnog i imunog sistema.

 

Vitamin K2 (MK-7): ovaj vitamin ljudski organizam ne sintetiše, već se unosi hranom. Aktivira dva specifična proteina – osteokalcin (bitan za vezivanje kalcijuma i njegovu ugradnju u koštani matriks) i “matrix GLA protein” čija je uloga u vezivanju i uklanjanju viška kalcijuma iz arterijskih krvnih sudova i hrskavice.  Vitamin K2 (posebno oblik MK-7) je neophodan da bi se uneti kalcijum u organizmu pravilno iskoristio.

 

Magnezijum: ima blagotvoran uticaj na mnogobrojne funkcije našeg organizma. Deluje kao lepak koji vezuje kalcijum i fosfor u toku izgradnje koštanog matriksa. Sem toga magnezijum je bitan u izgradnji vezivnog ktiva i zglobne hrskavice.

 

Način upotrebe: Jednom dnevno razmutiti kesicu u čašu vode

 

Nema kontraindikacija!

Pakovanje: 30 kesica

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

BONE-UP MD

  • Brend: JARROW
  • Šifra: 2016
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 1.130,00 din


Tagovi: bone, up, kosti, osteoporoza, kalcijum, nadoknada, imunitet, vitamin-d3, sportisti, vitamin-k2, magnezijum, kalcijum-citrat, vitamin-d3,