Apotekaonline
Korpa

Bioderma NODE linija

BIODERMA NODE DS ŠAMPON PROTIV PERUTI I SVRABA 125ML
SNIŽENA CENA -15 %
Brend: BIODERMA
BIODERMA NODE DS ŠAMPON PROTIV PERUTI I SVRABA 125ML
Delovanje:NODE DS+ kremasti šampon sadrži ekskluzivni DSactiv® kompleks dvostrukog dejstva: smanjuje rast gljivice Malassezia, čestog uzročnika peruti, a istovremeno smanjuje lučenje sebuma koji stimuliše rast ove gljivice. Moćni aktivni sastojci deluju keratoregulatorno, eliminišu upornu perut i sp..
1.575,05 RSD 1.853,00 RSD
BIODERMA NODE ŠAMPON ZA SVAKI DAN 200ML
SNIŽENA CENA -15 %
Brend: BIODERMA
BIODERMA NODE ŠAMPON ZA SVAKI DAN 200ML
Delovanje:Šampon bez deterdženata, sa blagim penećim sredstvima, nežno pere kosu uz očuvanje njenog prirodnog balansa. Prirodni D.A.F. kompleks povećava imunitet kože glave, a kondicionirajuća sredstva čine kosu sjajnom, mekom i lakom za oblikovanje. Odlična podnošljivost. Ne iritira oči. Testirano ..
1.293,70 RSD 1.522,00 RSD
Prikazuje se 1 do 2 od 2 (1 strana)

Izbacite probleme sa kožom glave iz svog života uz BIODERMA Nodé liniju. Preporučeni od strane dermatologa, Nodé šamponi pružaju efikasnu higijenu i negu za osetljivo, masno, suvo vlasište, perut, ljuspice, svrab ili seboroični dermatitis.

Za upornu perut, ekskluzivna Node DS+ formulacija pruža poboljšanu efikasnost i dvostruku zaštitu protiv uzroka peruti. DSactive™ patent ograničava proliferaciju gljivice iz roda Malassezia, a smanjenje sekrecije sebuma I sprečava pojavu recidiva. Uz to, snažni keratoregularni agensi efikasno uklanjaju upornu perut i olakšavaju eliminaciju, dok umirujući agensi trenutno i dugoročno smiruju svrab.

Šta je suva koža glave koja svrbi?

Ako imate svrab na koži glave i neprestano se češete, to može dovesti do upale kože. Jedan od mogućih uzroka takvog svraba i iritacije je suva koža glave, koja se često povezuje sa starenjem ili kožnim oboljenjima kao što su atopijski dermatitis ili psorijaza. Simptomi variraju od blagih do ekstremnih, a mogu uključivati svrab, peckanje i crvenilo. GLAVNI

Uzroci suve kože glave koja svrbi?

Glavni uzroci suve kože glave koja svrbi mogu biti gubitak vlažnosti kože, mikroinflamacije koje izazivaju dodatnu iritaciju i pojava svraba. Interni faktori koji mogu izazvati suvu kožu glave koja svrbi uključuju kožna oboljenja, starenje, fizički ili emocionalni stres, genetske faktore i hormonske promene. S druge strane, spoljni faktori koji mogu dovesti do ovog problema uključuju promene temperature i godišnjih doba, lošu ishranu, pušenje, određene lekove, zagađenje životne sredine te korišćenje kozmetičkih proizvoda kao što su šamponi, sapuni i tretmani za kosu.

Šta je perut?

Perut nastaje zbog prekomernog umnožavanja kvasca iz porodice Malassezia. To ubrzava obnavljanje ćelija epidermisa i uzrokuje nakupljanje peruti koja se može odvajati od kože ili biti prilepljena i masna. Može uzrokovati iritaciju i jak svrab, vidljiva je na kosi i često se pojavljuje na ramenima i kragni. Umor, stres, zagađenje i zimski period mogu pogoršati problem.