Apotekaonline
Korpa

BILOBIL FORTE 80mg KAPSULE

BILOBIL FORTE 80mg KAPSULE
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili je zabranjena prodaja online.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
 • Lager: Zabrana online prodaje
 • Brend: OSTALO
 • Šifra proizvoda: BR-85121

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži informacije koje suvažne za Vas.

Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija ili savet, obratite se lekaru, farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje, obavezno posetite Vašeg lekara.
Bilobil 80 mg kapsula, ginko (Ginkgo biloba), suvi ekstrakt lista.

Sadržaj aktivnih supstanci:
1 kapsula sadrži 80mg Ginkgo bilobae folium, 60 % m/m acetonski ekstrakt (35-67:1), suvi, standardizovan tako da 80mg sadrži najmanje 19,2mg flavonoidnih glikozida ginka i 4,8mg terpenskih laktona (ginkolidi i bilobalidi).

Sadržaj pomoćnih supstanci:
laktoza monohidrat, silicijum-dioksid koloidni bezvodni, kukuruzni skrob, magnezijum-stearat, talk. Omotač kapsule: želatin, titan-dioksid (E171), metilparaben (E218), propilparaben (E216), boja (EllO), boja (E124), boja (E151), boja (E131).

Sastav:
Farmaceutski oblik i sadržaj: 1 kapsula sadrži 80mg Ginkgo bilobae folium, 60 % m/m acetonski ekstrakt (35-67:1), suvi, standardizovan tako da 80 mg sadrži najmanje 19,2mg flavonoidnih glikozida ginka i 4,8 mg terpenskih laktona (ginkolidi i bilobalidi).
Objašnjenje: Ružičaste kapsule punjene prahom svetlo-braon do tamno-braon boje.

Kako lek Bilobil forte deluje?
Kapsule Bilobil forte sadrže standardizovani ekstrakt lista ginka koji poboljšava snabdevanje mozga kiseonikom i glukozom. Aktivne supstance ekstrakta, flavonski glikozidi, ginkolidi i bilobalid, šire krvne sudove, poboljšavaju protok krvi i sprečavaju agregaciju trombocita, a regulisanjem metabolizma štite ćelije i tkiva od oštećenja usled nedostatka kiseonika. Ekstrakt ginkovog lišća je delotvoran u slučajevima poremećene cirkulacije u mozgu i ekstremitetima.
Kapsule Bilobil forte poboljšavaju prokrvljenost mozga i metabolizam i sprečavaju pad intelektualne sposobnosti. Kod poremećene prokrvljenosti ekstremiteta ublažavaju osećaj hladnoće, štipanja i ukočenosti, kao i bolove u hodu.

Kada se lek Bilobil forte upotrebljava?
Kapsule Bilobil forte mogu da se upotrebe u slučaju poremećaja u prokrvljenosti i radu mozga koji se ispoljavaju kao:
slabljenje pamćenja i intelektualnih sposobnosti, neraspoloženje, vrtoglavica, šum u ušima, glavobolja i poremećaj sna.
Kapsule mogu da se upotrebe i u slučaju poremećaja u prokrvljenosti ekstremiteta.

Šta morate da pročitate pre upotrebe leka ?
Upozorite lekara ako uzimate druge lekove, imate neku hroničnu bolest, neki poremećaj metabolizma, preosetljivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih.

Kada ne smete uzimati lek?
Kapsule Bilobil forte ne smete da uzimate u slučaju preosetljivosti (alergije) na ekstrakt ginka ili druge sastojke leka.

Upozorenja i mere opreza:
Bilobil kapsule nisu namenjene osobama mlađim od 18 godina, jer za upotrebu ekstrakta ginka kod dece ne postoji nijedan razlog.
Nemojte uzimati doze veće od preporučenih.

Uzimanje leka Bilobil forte sa hranom ili pićima?
Bilobil forte kapsule možete uzimati nezavisno od obroka. Do danas nema podataka da hrana i piće na bilo koji način utiču na dejstvo ginka.
Uzimanje kapsula zajedno sa alkoholnim pićima nije preporučljivo.

Primena u trudnoći i dojenju:
Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom.
Trudnicama i majkama koje doje Bilobil forte ne preporučujemo, iako tokom istraživanja nije ustanovljeno štetno dejstvo ovog leka na plod.

Uticaj na psihofizičke sposobnosti prilikom upravljanja motornim vozilom i mašinama:
Nije utvrđeno da lek utiče na sposobnost za upravljanje vozilima i mašinama.

Šta morate da znate o pomoćnim materijama koje sadrži lek Bilobil forte?
Kod osetljivih osoba i osoba podložnih alergijskim reakcijama, pogotovu ako u anamnezi imaju astmu i alergije, azo boje E110, E124 i E151 mogu da izazovu ovakve reakcije, uključujući i reakcije sa anafilaktičkim znacima i bronhospazmom.
Parahidroksibenzoati su poznati uzročnici urtikarije.
Obično izazivaju odložene reakcije, kao na primer, kontaktni dermatitis.
Retko izazivaju trenutne reakcije sa urtikarijom i bronhospazmom.

Jedna kapsula sadrži 132mg laktoze. Ako lek uzimate prema uputstvu za doziranje, sa svakom dozom unosite 132mg laktoze. Ovaj lek za vas nije pogodan ako imate sledeće zdravstvene teškoće: nedostatak enzima laktaze, galaktozemiju ili sindrom malapsorbcije glukoze i galaktoze.


Na šta morate paziti ako uzimate druge lekove:
Imajte u vidu da se ove informacije mogu odnositi i na lekove koje više ne pijete, kao i na lekove koje planirate da uzimate u budućnosti. Obavestite svog lekara ili farmaceuta ako uzimate, ili ste do nedavno uzimali neki drugi lek, uključujući i lek koji se nabavlja bez lekarskog recepta. Uzimanje kapsula Bilobil forte ne preporučujemo ako stalno uzimate acetilsalicilnu kiselinu ili lekove za sprečavanje zgrušavanja krvi (varfarin, kumarini, heparini).

Kako se lek Bilobil forte upotrebljava?
Ukoliko mislite da lek Bilobil forte suviše slabo ili jako deluje na Vaš organizam, obratite se lekaru ili farmaceutu.

Preporučujemo:

 • u slučaju poremećaja u prokrvljenosti i radu mozga 2 do 3 puta na dan po 1 kapsulu,
 • u slučaju vrtoglavice i šuma u ušima 2 kapsule na dan, jednu ujutro i jednu uveče,
 • u slučaju poremećaja u prokrvljenosti ekstremiteta 2 kapsule na dan, jednu ujutro i jednu uveče.

Kapsulu progutajte sa tečnošću.

Prvi znaci poboljšanja mogu se videti već nakon mesec dana. Za trajniji učinak preporučujemo, pogotovu starijim osobama, da lek uzimaju puna tri meseca.
Nakon tri meseca potrebno je savetovanje sa lekarom ili farmaceutom o potrebi produženja lečenja. Vaš lekar će Vas posavetovati koliko dugo da uzimate lek Bilobil forte.

Ukoliko ste uzeli više leka nego što bi trebalo:
Ukoliko ste uzeli veću dozu leka Bilobil forte nego što bi trebalo, odmah razgovarajte sa Vašim lekarom ili farmaceutom!
Kapsule Bilobil forte su bezbedan lek. Do danas nema opisanih slučajeva trovanja ekstraktom ginka.

Ukoliko ste zaboravili da uzmete lek Bilobil forte?
Nikada ne uzimajte duplu dozu da nadomestite to što ste preskočili da uzmete lek!

Neželjena dejstva leka:

 • Kao i svi lekovi, i lek Bilobil forte može imati neželjena dejstva.
 • Vrlo retko, prilikom uzimanja kapsula, može da dodje do blažih teškoća u organima za varenje, do glavobolje ili reakcije preosetljivosti na koži (svrab, crvenilo, otok).
 • Vrlo retko (u pojedinačnim slučajevimo), prilikom uzimanja kapsula, može da dođe do krvarenja.
 • Ako se pojavi alergijska reakcija, prestanite da uzimate kapsule i posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom.
 • Ako primetite bilo koje simptome koji bi mogli biti neželjena reakcija na lek Bilobil forte, a nisu pomenuti u ovom uputstvu, obavestite Vašeg lekara ili farmaceuta

Čuvanje:
Držati lek Bilobil forte van domašaja dece!
Lek Bilobil Forte čuvati na temperaturi do 25°C, u originalnom pakovanju radi zaštite od vlage.

Pakovanje: 60 kapsula.

Rok upotrebe:
Lek se ne sme koristiti posle isteka roka upotrebe označenog no pakovanju!

Način izdavanja leka:
Lek se izdaje bez lekarskog recepta.

Neupotrebljeni lek se uništava u skladu sa važećim propisima.

Nosilac dozvole za stavljanje leka u promet:
"Krka-Farma" D.O.O., Beograd, Jurija Gagarina
26v/ll, Beograd, Srbija.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).