Apotekaonline
Korpa

BABYTIME TEST PLOČICE

BABYTIME TEST PLOČICE
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
2.247,00 RSD
  • Lager: Nema u proizvodnji
  • Brend: PHARMANOVA
  • Šifra proizvoda: BR-3645

Opis proizvoda

Lako, brzo i pouzdano utvrđivanje plodnog perioda
7 test pločica
TEST ZA OVULACIJU za samotestiranje

Uvod
Test  za ovulaciju namenjen je za kvalitativno utvrđivanje povećanog luteinizirajućeg hormona u urinu. Rezultat se može pročitati vizuelno za samo nekoliko minuta i time utvrditi pozitivan ili negativan rezultat ovulacije.

Sadržaj:
7 test pločica i 7 pipeta za uzorak (po jedna pločica i pipeta u aluminijumskoj kesici),
1 uputstvo za upotrebu
Za izvođenje testa neophodne su odgova-rajuće posude za urin koje nisu sastavni deo pakovanja.

Metod:
Uzorak urina kreće se unapred na test kartici usled kapilarnih sila. Ukoliko je hLH prisutan dolazi do imunološke reakcije između hLH i obeleženih anti-hLH antitela, zbog čega test linija dobija crvenu boju. U zavisnosti od koncentracije hLH, linija testa biće svetlija ili tamnija. Ostala obeležena antitela čine kontrolnu liniju. Ova reakcija služi kao dokaz pravilne upotrebe i funkcionisanja testa, a primenjena metoda zove se imunohro-matografija.

Kada početi testiranje?
Prvo morate utvrditi dužinu svog menstru-alnog ciklusa.
To je broj dana od prvog dana menstrualnog krvavljenja do dana pre nego što počne naredno krvavljenje. Molimo pogledajte tabelu kako biste utvrdili kada da započnete testiranje. Ako Vam je ciklus kraći od 21 dan ili duži od 38 dana, konsultujte  lekara. Ako ne znate dužinu ciklusa možete početi test 11 dana posle prve menstruacije, budući da je prosečna dužina ciklusa 28 dana. Obavite po 1 test svakog dana, tokom perioda od 7 dana, ili dok se ne otkrije prisustvo porasta hLH.

Uzimanje uzorka
Utvrdite vreme kada ćete uzimati uzorak urina. Radi postizanja najboljih rezultata uzimajte urin u, otprilike, isto vreme svakog dana, na primer, između 10:00 ujutru i 8:00 uveče. Iskustvo je pokazalo da je uzorak najbolji ako se uzima posle 12:00. Ne uzimajte prvi jutarnji urin posle buđenja.
- Smanjite unos tečnosti oko 2 sata pre uzimanja uzorka
- Zapišite dan ciklusa, datum i vreme kada ste uzeli uzorak urina.
- Prikupite uzorak urina u odgovarajuću posudu za urin. Koristite novu posudu za svaki novi uzorak. Prenesite urin u otvor za uzorak test pločice pomoću pipete.
      
Možete čuvati urin za testiranje kasnije tokom dana. Urin se može čuvati na sobnoj temperaturi do 8 sati ili u frižideru do 24 časa. Nemojte ga zamrzavati! Da biste postigli najbolje rezultate, testirajte urin istog dana kada uzmete uzorak. Ako čuvate urin u frižideru, ostavite ga pre testiranja da dostigne sobnu temperaturu (oko 30 minuta). Ne tresite posudu. Ako se na dnu posude u kojoj je prikupljen urin formira talog, pustite ga da se slegne. Koristiti samo urin sa vrha posude.

Postupak testiranja
1. Za obavljanje testa potreban Vam je sat (koji se ne nalazi u okviru testa).
2. Otvorite kesicu i izvadite test.
3. Upotrebite test odmah, najkasnije 10 minuta posle otvaranje kesice
4. Postavite test na čistu i ravnu površinu. Držite pipetu uspravno i ukapajte 4 pune kapljice urina (oko 0,2 ml) u otvor za uzorak testa i počnite da merite vreme. Izbegavajte stvaranje zarobljenih mehurića vazduha u otvoru za uzorak.
5. Sačekajte da se pojavi obojena linija/linije. U zavisnosti od koncentracije hLH, pozitivni rezultati mogu se očitati za samo 40 sekundi. Za sve rezultate, sačekajte 5 minuta da biste potvrdili svoje zapažanje. Ne očitavajte rezultat posle više od 30 minuta. Iskorišćeni test može se odložiti zajedno sa običnim otpadom iz domaćinstva.

Tumačenje rezultata:
NEGATIVAN REZULTAT (NE POSTOJI PORAST LH): Pojavljuje se samo jedna obojena linija u polju kontrole (C), ili je test (T) linija svetlija od kontrolne linije. Ne postoji porast LH.
POZITIVAN REZULTAT (PORAST LH): Vidljive su dve obojene linije i test (T) linija je ista ili tamnija od kontrolne (C) linije. Do ovulacije će najverovatnije doći u nared-nih 24-48 sati. Ukoliko želite da zatrudnite, najbolje vreme za odnos je posle 24, ali pre 48 sati.
NEVAŽEĆI REZULTAT: Ne pojavljuje se kontrolna linija. Najverovatniji razlozi za nepojavljivanje kontrolne linije su nedovoljna količina uzorka ili nepravilna tehnika procedure. Pregledajte po-novo proceduru i ponovite test sa novim test komple-tom. Ako se problem i dalje nastavi, nemojte upotreblja-vati sledeći test komplet, nego obavestite svog lokal-nog distributera.

Napomena

Koliko je tačan Baby time, test  za ovulaciju?
Test se pokazao tačnim u 99% slučajeva laboratorijskih ispitivanja  i u 96% slučajeva pri testiranju koje su vršili korisnici.

Kada mogu da obavim test?
Pošto utvrdite koji je najbolji dan da započnete testiranje na osnovu Vašeg mesečnog ciklusa, možete obaviti test u bilo koje vreme tog dana. Međutim, ne preporučuje se testiranje upotrebom prve jutarnje mokraće. Testiranje između 10:00 ujutru i 8:00 uveče je dobar vremenski okvir, pri čemu su mnoge ispitanice sugerisale testiranje u 10:00 ujutru. Test obavljajte u otprilike isto vreme svakog dana. Smanjite unos tečnosti 2 sata pre testiranja.

Šta ako se ne pojavi kontrolna linija u otvoru za očitavanje rezultata?
Ukoliko se ne pojavi linija u polju kontrole posle 5 minuta, rezultat je nevažeći i trebalo bi da ponovite test koristeći novi Baby time test. Ako se problem nastavi, molimo da kontaktirate svog lokalnog distributera.

Testirala sam se 7 dana i nisam videla porast LH. Šta da radim?
Budući da nemaju sve žene ovulaciju u sredini ciklusa možda nećete otkriti porast LH tokom prvih 7 dana testiranja. To bi moglo da znači da još niste imali ovulaciju i trebalo bi da nastavite testiranje novim Baby time LH testom.

Testirala sam se 8 dana ili više i još ne vidim porast LH, šta nije u redu?
Oko 90% žena koje imaju ovulaciju sa redovnim ciklusima uočiće porast tokom 8-10 testiranja. Ako se to kod Vas nije desilo, to bi moglo da znači da ovog meseca niste imali ovulaciju. Ako imate kratak ciklus ovog meseca, moguće je da ste već imali ovulaciju pre nego što ste počeli sa testiranjem. Ako imate dugačak ciklus ovog meseca možda još niste imali ovulaciju. Možete nastaviti da se testirate ili se možete ponovo testirati sledećeg meseca. Ne brinite; normalno je povremeno imati kratke ili dugačke cikluse, ili imati ciklus bez ovulacije.

Koristila sam test za ovulaciju tri meseca i svakog meseca sam videla porast LH i imala odnose tog dana ili noći. Još uvek nisam zatrudnela.
Šta nije u redu?

Pre svega, važno je zapamtiti da je i kod mnogih normalnih, zdravih parova ponekad potrebno nekoliko meseci da žena dođe do začeća. Postoje mnogobrojni faktori koji mogu da utiču na Vašu sposobnost da zatrudnite čak i ako ste imali odnose tokom najplodnijih dana ciklusa. Ukoliko posle nekoliko meseci i dalje nema rezultata, konsultujte lekara.

Šta bi moglo da ometa rezultate testa?
Ako ste već trudni, ako ste nedavno bili trudni ili ako ste ušli u menopauzu mogu se javiti lažni rezultati. Neki lekovi koji se izdaju na recept, kao što su injekcioni menotropini i Danazol mogu uticati na rezultate testa.
Molimo Vas da konsultujete svog  lekara ukoliko imate bilo kakva pitanja o interakcijama sa lekovima koji se izdaju na recept.

Da li pilule za kontracepciju mogu da utiču na rezultat?
Posle korišćenja pilule Vaš ciklus može bti neredovan i možda će biti potrebno određeno vreme da se ponovo stabilizuje. Trebalo bi eventualno da sačekate dok ne budete imali 2 normalna ciklusa pre nego što počnete sa korišćenjem Baby time testa.

Ako Baby time test može da utvrdi plodne dane, zašto ga ne mogu koristiti kao kontracepciju?
Spermatozoidi mogu da prežive i do 72 sata, a ovaj test predviđa porast LH samo 24-36 sati unapred. Stoga, ako imate odnos pre nego što ste uočili porast, i tada može doći do oplođenja jajne ćelije.

Ograničenja:
1. Ovaj test označava povišenu koncentra-ciju hLH u urinu (20mlU/ml), što znači da je verovatno da će do ovulacije doći u narednih 24-48 sati. Međutim, do ovulacije ne dolazi uvek u sredini ciklusa: stoga je moguće da se u periodu testiranja javi 7 negativnih rezul-tata.
2. Test funkcioniše samo kada se tačno poštuju procedure testa.
3. Ne koristite istu test pločicu više puta.
4. Ovaj test ne može se koristiti kao vid kontracepcije.
5. Na rezultate testa ne bi trebalo da utiču analgetici, antibiotici i ostali uobičajeni lekovi. Lekovi koji sadrže hCG ili hLH mogu uticati na test i ne bi ih trebalo uzimati tokom korišćenja testa za ovulaciju Baby time. Takođe, test neće funkcionisati pravilno ako ste trudni, ako ste u menopauzi ili uzimate pilule za kontracepciju.
6. Čuvati van domašaja dece.

Čuvanje:
Komplet za testiranje mora se čuvati na temperaturama izmedu +2 i +30 ºC do datuma isteka roka trajanja. Kesica mora ostati zatvorena sve do same upotrebe. Izbegavajte izloženost direktnoj sunčevoj svetlosti, vlazi ili toploti.

Uputstva:
-  Ne koristiti ukoliko je kesica pocepana ili oštećena
-  Ne koristiti posle isteka roka trajanja
-  Čuvati na suvom, na temperaturi od +2 do +30ºC, ali ne zamrzavati
-  Uverite se da se test kesica nalazi na sobnoj temperaturi pre otvaranja
-  Po otvaranju, iskoristite što je ranije moguće
-  Držati van domašaja dece
-  Za upotrebu u in-vitro dijagnostici. Nije za unutrašnju upotrebu

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).