Apotekaonline
Korpa

RHEUMATOL KAPSULE

RHEUMATOL KAPSULE
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
  • Lager: Nema u proizvodnji
  • Brend: PHARMANOVA
  • Šifra proizvoda: BR-2852

Opis proizvoda

Svojstva:
Rheumatol® kapsule su dijetetski preparat koji sadrži ekstrakt biljke Harpagophytum procumbens (Ðavolja kandža) koji se tradicionalno koristi kao pomoć kod bolnog osteoartritisa, bolova u leđima i zglobovima.
Ispitivanja su pokazala da ekstrakt biljke Harpagophytum procumbens može da ostvari blag antiinflamatorni efekat, koji se uglavnom vezuje za aktivnu supstancu harpagozid. Upotrebom preparata koji sadrže ovaj ekstrakt može se poboljšati pokretljivost i umanjiti bolovi kod bolnih stanja mišićno-koštanog sistema, posebno kod artroza i bolova u leđima. Iako tačan način delovanja ekstrakta na zapaljenske procese koji prouzrokuju ovakva stanja nije poznat, veruje se da se delovanje ostvaruje blokiranjem enzima koji pokreću i održavaju zapaljensku reakciju, kao i da podstiče prirodne mehanizme organizma na suzbijanje zapaljenja.
Zbog dejstva na pojačanje lučenja digestivnih sokova, preparati sa ekstraktom Harpagophytum procumbens se koriste i kod dispepsija.

Rheumatol® kapsule se preporučuju:
- kao pomoć kod bolnih stanja u zglobovima i mišićima  bilo da su izazvani degenerativnim procesima ili povredama
- kod bolova reumatske prirode
- kod bolova u donjem delu leđa

Upotreba:
Proizvod je namenjen za upotrebu kod odraslih.
Odrasli: Za poboljšanje pokretljivosti i smanjenje tegoba mišićno-koštanog sistema: 3 puta dnevno po 1 kapsula, sa vodom, u toku obroka.Efekat Rheumatol® kapsula se brzo ispoljava, ali se kod hroničnih bolnih stanja preporučuje uzimanje preparata u toku dva do tri meseca kako bi se efekat ispoljio u potpunosti.Ukoliko ne dođe do olakšanja bolnih stanja, potrebno je obratiti se lekaru.   

Upozorenja:
Ne upotrebljavati u slučaju preosetljivosti na bilo koju komponentu preparata. Tokom korišćenja Rheumatol® kapsula kod osetljivih osoba je moguća pojava blažih gastrointestinalnih smetnji (dijareja, muka, uznemirenost stomaka), naročito pri uzimanju većih količina preparata.
Nema poznatih interakcija sa hranom i lekovima, ali se  ne preporučuje uzimanje uz terapiju antikoagulansima.

Zbog mogućeg dejstva na sniženje nivoa šećera u krvi, uticaja na srčani rad i krvni pritisak, obavezna je konsultacija sa lekarom kod osoba na terapiji antidijabeticima i osoba sa srčanim oboljenjima i visokim krvnim pritiskom.
Preparat se ne koristi u slučaju postojanja gastričnih i duodenalnih ulcera  zbog mogućeg dejstva na nivo kiseline u gastrointestinalnom traktu. Kod postojanja žučnih kamenaca obavezna je konsultacija sa lekarom.
Trudnoća i dojenje
Ne primenjuje se u toku trudnoće i dojenja.

Sastav:
Jedna kapsula sadrži
Aktivne supstance:
Harpagophytum procumbens (Ðavolja kandža) standardizovani suvi ekstrakt korena (3-5:1, sadržaj harpagozida min. 1,5%) 320mg
Pomoćne supstance:
celuloza, mikrokristalna; talk; magnezijum stearat; silicijum-dioksid, koloidni, bezvodni; povidon; želatina; boje EEC 171, 131.

Rok trajanja:
2 (dve) godine.
(Rok trajanja naznačen je na pakovanju)

Način čuvanja:
Na sobnoj temperaturi (15 do 250C), suvom i tamnom mestu, van domašaja dece.

Pakovanje:
60 kapsula

 

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).