Apotekaonline
Korpa

NUTRIDRINK - VANILA

NUTRIDRINK - VANILA
339,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: NUTRICIA
  • Šifra proizvoda: 1703sr2148

Opis proizvoda

NUTRIDRINK - VANILA

Kompletna visokoenergetska tečna hrana bogata glutaminom.

Preparat bogat hranljivim materijama, energijom, pogodan kao glavna ili dopunska ishrana, gotov za upotrebu.


Sadrži proteine, kazein visoke biološke vrednosti, biljne masti, a od ugljenih hidrata prvestveno maltodekstrin. Jedinstvena mešavina prirodnih karotinoida. Idealni odnos masnih kiselina (ω6-ω3) ima pozitivan uticaj na imunološki sistem i povećan nivo antioksidanasa, koji zadovoljavaju potrebe organizma. Dnevni unos od 2000 kcal zadovoljava, od strane RDA propisane, dnevne potrebe za povećanim unosom vitamina, mineralnih materija i oligoelemenata.

* polimerski prehrambeni preparat
* bez laktoze
* bez glutena i purina
* dostupan u 3 različita ukusa


 (čokolada, vanila, jogurt, jagoda)

Doziranje:

U zavisnosti od pojedinačnih potreba za energijomdnevno 6 - 7 Nutridrinka, ako se Nutridrink koristi kao jedini izvor hrane u toku dana (1800 – 2000 kcal)
dnevno 1 - 3 Nutridrinka, ako se Nutridrink koristi kao dodatak ishrani (300 – 900 kcal)

preporučena dužina terapije je 2 - 3 meseca

Upotreba:
Ne primenjuje se do treće godine života, a od 3. - 6. godine života primenjuje se uz povećan oprez i isključivo pod nadzorom lekara.

Pije se polako, gutljaj po gutljaj, oko 20 minuta

Otvorena flašica se čuva u frižideru do 24h.

Preporučujemo korišćenje na sobnoj temperaturi (može i rashlađen).
Pakovanje:  200 ml napitka

Energetska vrednost:    300 kcal  (1,5 kcal / 1 ml)

Za prevenciju i lečenje malnutricije

Malnutricija (pothranjenost) je stanje koje nastaje usled apsolutnog ili relativnog nedostatka energije, odnosno hranljivih materija. 40% pacijenata u bolničkim uslovima su ugroženi od malnutricije.

Faktori koji utiču:

  1. Poremećaj uzimanja hrane, varenja i apsorpcije

  2. Odbijanje hrane

  3. Gubitak apetita i/ili poremećaj ukusa

  4. Hipermetabolizam, hiperkatabolizam

Stepen ugroženosti pacijenata u bolničkim uslovima:

Kod onkoloških bolesti 

Tokom radioterapije dolazi do gubitka telesne težine i apetita, a tokom hemoterapije organizam postaje iscrpljen zbog lekova. Tumorska kaheksija se javlja u 80% bolesnika, te je dodatna energija neophodna. Tumor gastrointestinalnog trakta takođe remeti metabolizam organizma, a Nutridrink može mnogo da pomogne.

Hronična opstruktivna bolest pluća (HOBP)

Karakteriše se ograničenjem protoka vazduha koje nije potpuno reverzibilno. Ograničenje protoka vazduha je obično progresivno i udruženo s poremećenim inflamacijskim odgovorom pluća na štetne čestice ili gasove. Gubitak težine je česta pojava.

Cistična fibroza

Ovo je jedna od najšešćih genetskih bolesti. Karakteriše se promenama na plućima i pankreasu gde se stvara gusti, mukozni sekret koji može dovesti do zapušenja bronhiola i pankreasnih kanala, što dovodi do čestih zapaljenja i insuficijencije ova dva organa. Deo terapije je specifičan režim ishrane, Nutridrink preporučen!

Gastrointestinalne bolesti

Ulcerozni kolitis, Chronova bolest su samo neke od potencijalnih oboljenja gastrointestinalnog trakta, donose brojne infekcije i velike bolove. Ishrana je izuzetno redukovana, ako ne i ukinuta u nekim slučajevima. Enteralna hrana može bezbedno da se koristi. 

Neurološka obolenja 

Ovakvi pacijenti su uglavnom ograničenih pokreta, tako da i osnovne funkcije poput ishrane postaju komplikovane.  Alchajmerova i Parkinsonova bolest su klasični primeri u kojima se upotrebom enteralne ishrane život pacijenata poboljšava.

Otežano gutanje (čvrste hrane)

Ukoliko ne postoji mogućnost gutanja čvrste hrane, ili je gutanje veoma bolno i otežano može se koristiti Nutridrink koji ne samo da se lako guta, već nadoknađuje svu potrebnu energiju i gradivne elemente organizma.

Povećane energetske potrebe

Nakon preležane bolesti, makar to bio sezonski grip, organizam traži više energije nego inače. Nutridrink pruža upravo to. Povećane potrebe za energijom se javljaju i u stanjima napora - kod sportista, amaterskih ili profesionalnih, u stanjima stresa, ili jednostavno malaksalosti.


Napišite recenziju
Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).