Apotekaonline
Korpa

KAMFART KREM

KAMFART KREM
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
 • Lager: Zabrana online prodaje
 • Brend: OSTALO
 • Šifra proizvoda: BR-41651

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Lek je namenjen odraslima i deci starijoj od 12 godina.
Pažljivo pročitajte ovo uputstvo, jer sadrži informacije koje su važne za Vas.
Ovaj lek se može nabaviti bez lekarskog recepta. Međutim, neophodno je da pažljivo koristite lek Kamfart krem da biste sa njim postigli najbolje rezultate. Ako imate dodatnih pitanja, obratite se farmaceutu.
Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje, morate se obratiti svom lekaru.
Ukoliko neko neželjeno dejstvo postane ozbiljno ili primetite neko neželjeno dejstvo koje nije navedeno u ovom uputstvu, molimo Vas da o tome obavestite svog lekara ili farmaceuta.

Šta je lek kamfart i čemu je namenjen?
Kamfart krem je nesteroidni antiinflamatomi lek za lokalnu primenu. Namenjen je za blokadu prenosa bolnih nervnih impulsa iz dublje smeštenih mišićno-koštanih struktura, te na taj način dovodi do smanjenja bola. Kamfart krem sadrži četiri poznata jedinjenja iz grupe lokalnih nadražajnih sredstava (rubefacijensa). Posle nanošenja na kožu oni dovode do širenja krvnih sudova tretiranog područja, povećanja protoka krvi i porasta lokalne temperature praćenih osećajem peckanja, iza koga nastupa osećaj prijatnog hlađenja. Ovo dovodi do blokade prenosa bolnih nervnih impulsa iz dublje smeštenih mišićno-koštanih struktura i na taj način do smanjenja bola. Metilsalicilat kao i drugi salicilati deluje antizapaljenski, analgetski i antipiretski. Aktivne komponente Kamfart krema se farmakološki dopunjuju, zbog čega su u preparatu zastupljene u koncentracijama nižim od njihovih maksimalnih preporučenih koncentracija, što doprinosi većoj bezbednosti samog preparata.

Kamfart krem je namenjen za lečenje:

 • hroničnog degenerativnog reumatskog obolenja; lumbaga, išijasa, bolne fibromijalgije, neuritisa i neuralgije
 • bolova usled priraslica plućne maramice
 • lakših sportskih povreda koje nisu praćene oštećenjem kože (uganuća, istegnuća, nagnječenja, bolovi u mišićima i sl.)


Šta treba da znate pre nego što uzmete lek Kamfart?
Ne uzimajte Kamfart krem ako:

 • ste alergični na bilo koji od sastojaka leka
 • ste preosetljivi na aspirin i druge salicilate
 • ste trudnica i dojilja
 • imate osetljivu kožu (osobe sklone ekcemima)
 • imate otvorene povrede i oštećenu kožu
 • imate akutna zapaljenja kože i otvorene vene (venske ulceravije)

Ne primenjujte Kamfart ® krem deci mlađoj od 12 godina.

Kada uzimate Kamfart posebno vodite računa:

 • Preparat je namenjen samo za spoljnu upotrebu
 • Ne sme se primenjivati na oštećenu kožu, sluznice, u oči i nos
 • Ne sme se primenjivati kod dece mlađe od 12 godina
 • Na mestu primene ne stavljati tople obloge, niti primenjivati preparat kada je koža zagrejana usled fizičke aktivnosti ili toplog vremena
 • Ne izlagati se suncu zbog moguće pojave fotosenzitivnosti
 • Posle nanošenja krema, ruke treba dobro oprati vodom i sapunom
 • Preparat treba primenjivati samo na preporučeni način jer preterana upotreba može da dovede do ispoljavanja izraženijih neželjenih efekata
 • Mogućnost da dođe do trovanja izazvanog nanošenjem Kamfart krema je veoma mala, naročito ako se vodi računa o kontraindikacijama i merama opreza


Primena drugih lekova:
Kažite svom lekaru i farmaceutu ako uzimate ili ste do nedavno uzimali bilo koji drugi lek, uključujući i one koji se mogu nabaviti bez lekarskog recepta.
Obavestite svog lekara ako već koristite antihipertenzive ili antidepresive, jer aktivne komponente kamfor i mentol mogu stupiti u interakciju sa navedenim.
Trebate znati da istovremena terapija metilsalicilata topikalno i nekih antikoagulansa u pacijenata može dovesti do pojačanog antikoagulantnog efekta, odnosno do produženja protrombinskog vremena, a paralelna primena varfarina uzrokuje krvarenja.

Uzimanje leka Kamfart sa hranom ili pićima:
Uzimanje hrane ili napitaka nema uticaja na delovanje leka.

Primena leka Kamfart u periodu trudnoće i dojenja:
Ako niste sasvim sigurni, proverite sa svojim lekarom ili farmaceutom.
Kamfart krem ne smete primenjivati u toku trudnoće i dojenja. Aktivne komponente, kamfor i metilsalicilat, prolaze u placentu i mogu izazvati oštećenje ploda.

Uticaj leka Kamfart na upravljanje motornim vozilima i rukovanje mašinama:
Kamfart krem je namenjen za lokalnu primenu na koži, te ne ispoljava uticaj na Vaše psihofizičke sposobnosti prilikom upravljanja motornim vozilima i rukovanja mašinama.

Važne informacije o nekim sastojcima leka Kamfart:
Ni jedna od pomoćnih materija u sadržaju Kamfart  krema ne utiče na efikasnost i bezbednost leka.

Kako se upotrebljava lek Kamfart?
Ako niste sasvim sigurni, proverite sa svojim lekarom ili farmaceutom.

Uputa za upotrebu leka:
Kamfart krem se primenjuje isključivo spolja na neoštećenu kožu. Namenjen je odraslima i deci starijoj od 12 godina. Nanosi se na obolelo mesto 3-4 puta na dan u tankom sloju i lagano razmaže. Istovremeno se može naneti najviše na dva bolna mesta, a površina nanošenja ne treba da bude veća od veličine dva dlana. Namazane površine ne zagrevati, niti na njih stavljati tople obloge.
Ukoliko za 7-8 dana ne osetite poboljšanje, trebate prekinuti primenu preparata i konsultovati lekara.
Posle nanošenja preparata, trebate dobro oprati ruke!
Preparat ne nanosite na sluznice, u oči, nos, niti na oštećenu i upaljenu kožu!

Ako ste uzeli više leka Kamfart nego što je trebalo:
Potencijalna opasnost primene topikalnih preparata koji sadrže metilsalicilat je pojava snažne iritacije, alergijskog kontaktnog dermatitisa (zapaljenja kože) i anafilaktičke reakcije.
U slučaju gutanja preparata koji sadrže kamfor ili mentol, ili primene u nosnice, ili druge sluznice, naročito u dece, može doći do trovanja. Simptomi trovanja su: mučnina, povraćanje, kolike, glavobolja, trzanje mišića, epileptiformne konvulzije, delirijum, depresija CNS-a i koma. Kod trovanja preparatima kamfora disanje je otežano, s pojavom karakterističnog mirisa, a može se javiti i nemogućnost mokrenja.
U slučaju prekomerne primene preparata odmah se javite svom lekaru kako bi Vam pružio pomoć.

Ako ste zaboravili da uzmete lek Kamfart:
Ako ste zaboravili primeniti Kamfart krem propuštenu dozu primenite što pre, te potom nastavite primenu u uobičajenim intervalima.

Ako naglo prestanete da uzimate lek Kamfart:
Ukoliko naglo prestanete uzimanje ovog leka ne očekuju se nikakvi negativni efekti. U svakom slučaju, preporučujemo da se pridržavate terapijskog režima i po potrebi konsultujete sa Vašim lekarom oko obustavljanja terapije.

Moguća neželjena dejstva:
Lek Kamfart kao i drugi lekovi, može da ima neželjena dejstva, mada se ona ne moraju ispoljiti kod svih.
Krem primenjen na preporučeni način, predstavlja bezbedno pomoćno lekovito sredstvo. U pojedinačnim slučajevima može da prouzrokuje iritaciju na mestu primene i pojavu reakcija preosetljivosti, posebno kod osoba s osetljivom kožom ili preosetljivih na aspirin i druge salicilate. Ukoliko se krem primeni na veliku površinu kože ili na oštećenu kožu, mogu se pojaviti neželjeni efekti kao što su: zujanje u ušima, mučnina i povraćanje.
Ukoliko neko neželjeno dejstvo postane ozbiljno ili primetite neko neželjeno dejstvo koje nije navedeno u ovom uputstvu, molimo Vas da o tome obavestite svog lekara ili farmaceuta.

Kako čuvati lek Kamfart?
Čuvati van domašaja i vidokruga dece!

Rok upotrebe:
5 godina.
Nemojte koristiti lek Kamfart krem posle isteka roka upotrebe naznačenog na pakovanju.

Čuvanje:
Kamfart krem čuvati na temperaturi do 25°C, u zatvorenoj tubi. Neupotrebljeni lek se uništava u skladu sa važećim propisima.

Šta sadrži lek Kamfart?
Aktivne supstance:
kamfor, racemski 20,0mg
metilsalicilat 10,0mg
benzilnikotinat 10,0mg
mentol, racemski 10,0mg

Ostali sastojci su:
Parafin, tečni; smeša makrogol (7) stearil etra, stearilalkohola i makrogol (10) stearil etra; vosak beii; cetilpalmitat; etarsko ulje bora; voda, prečišćena.

Kako izgleda lek Kamfart i sadržaj pakovanja:
Beli homogeni krem karakterističnog mirisa, bez vidljivih ljuspica i granula u tankom sloju.

Pakovanje: Tuba sa 40g krema

Režim izdavanja leka:
Izdaje se bez lekarskog recepta.


Nosilac dozvole i Proizvođač:
Predstavništvo Bosnalijek d.d., Beograd, Cara Nikolaja II 61b Bosnalijek d.d., Jukićeva 53, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).