Apotekaonline
Korpa

BAYER

Sve započinje prijateljstvom dvoje muškaraca, obiljem prirodne radoznalosti i dve kuhinjske peći. Biznismen Friedrich Baier i farbač Johann Friedrich Veskott koriste ih za sprovođenje eksperimenata i na kraju otkrivaju kako napraviti boju fuchsine. 1. avgusta 1863. godine pronašli su „Friedr. Baier et. Comp.“ kompanija iz Vuppertal-Barmena, startup iz 19. veka sa ogromnim potencijalom.
1863–1881: Rane godine
1. avgusta 1863. prodavac boja Friedrich Baier i majstor za farbanje Johann Friedrich Veskott osnovali su generalno partnerstvo „Friedr. Baier et comp. “, I kompanija uživa brzi rast. Finansijski temelj za proširenje postavljen je 1881. godine kada se Baier transformiše u akcionarsko društvo.
1881–1914: Postati međunarodna kompanija
Između 1881. i 1914. godine, Baier se razvija u hemijsku kompaniju sa međunarodnim operacijama. Iako bojila ostaju najveća divizija kompanije, dodaju se nova polja poslovanja. Osnivanje velikog istraživačkog objekta od strane Carla Duisberga od primarne je važnosti za kontinuirani razvoj kompanije.
1914–1925: Prvi svetski rat i njegove posledice
Blistavi razvoj Baiera prekida Prvi svetski rat. Kompanija je uglavnom odsečena od svojih glavnih izvoznih tržišta, a prodaja boja i farmaceutskih proizvoda u skladu s tim pada. Baier se sve više integriše u ratnu ekonomiju. Baier otvara svoje treće nemačko proizvodno mesto u Dormagenu 1917.
1925–1945: I.G. Farbenindustrie AG
Interesna zajednica postoji između Baier-a, BASF-a i Agfe od 1905. Da bi povratile pristup vitalnim izvoznim tržištima, ove i druge kompanije nemačke industrije katranskih boja udružile su se u veću zajednicu interesa 1915/16. inicijativa Karla Duisberga.
1945–1951: Raspuštanje I.G. i ponovno uspostavljanje Baiera
U novembru 1945. savezničke snage zaplenili su I.G. i sve njegove lokacije staviti pod kontrolu savezničkih oficira. Preduzeće će se raspustiti i njegova imovina staviti na raspolaganje za ratne odštete. Ali stvari se ne odvijaju ovako ...
1951–1974: Rekonstrukcija i „ekonomsko čudo“
Rekonstrukcija Baiera usko je povezana sa Virtschaftsvunderom, ili „ekonomskim čudom“, u Saveznoj Republici Nemačkoj. Kao rezultat Drugog svetskog rata, Baier po drugi put gubi svoja strana sredstva, uključujući vredne patente. Baier počinje da uspostavlja svoje prodajne aktivnosti u inostranstvu 1946, dok je još uvek pod savezničkom kontrolom.
1974–1988: Naftna kriza i konsolidacija
Naftna kriza 1973/74. Jednom zauvek završava "ekonomsko čudo". Kada je Herbert Grunevald nasledio Kurta Hansena na mestu predsednika upravnog odbora 1974. godine, globalna ekonomija je u teškoj recesiji. U roku od samo nekoliko meseci, cene hemijskih sirovina na bazi nafte učetvorostručene su.
1988–2001: Transformacija i globalizacija
Proslava 100 godina Aspirina ™. Takođe i Baier, kao i druge kompanije, testiran je izazovima koje predstavlja globalizacija i strukturne promene devedesetih. Usled radikalnih političkih promena koje su se dogodile u Nemačkoj i Istočnoj Evropi nakon 1989. godine, kompanija povećava svoj fokus na ova obećavajuća tržišta.
2001–2010: Reorganizacija Grupe
Baier slavi vek kulture u Baieru i 100 godina Baier Cross-a. Tokom ovog perioda osnovane su tri nove podgrupe - Baier HealthCare, Baier CropScience i Baier MaterialScience. Baier izdvaja Lankess AG i preuzima Schering AG.
2010–2020: Ulaganje u budućnost
2013. godine Baier slavi 150. godišnjicu svog osnivanja širom sveta. Kompanija šalje vazdušni brod i jubilarnu izložbu širom sveta i slavi sa nemačkom saveznom kancelarkom Angelom Merkel. Baier ojačava svoje onkološko poslovanje akvizicijom Algete 2014. Godine 2015. podgrupa MaterialScience postaje nezavisna kompanija pod novim imenom Covestro. 7. juna 2018. godine Baier uspešno završava akviziciju Monsanta. U decembru 2019. Baier najavljuje da će značajno pojačati svoje napore na održivosti i postaviti sebi ambiciozne ciljeve. Godine 2020. Baier preuzima Asklepios BioPharmaceutical (AskBio) i lansira novu platformu za ćelijsku i gensku terapiju.

Brend: BAYER
SUPRADYN Q10 ŠUMEĆE TABLETE
Supradyn q10 šumeće tablete sadrže kombinaciju vitamina, minerala i aktivnog sastojka koenzim Q10, pomaže u obnavljanju zaliha energije u vašem telu.Vitamini B6, B12, B1, B2, biotin, niacin, pantotenska kiselina i minerali kalcijum, bakar, jod, gvožđe, mangan i magnezijum doprinose normalnom metabol..
719,00 RSD
Brend: BAYER
BEPANTHEN KREM 5% 30G
Bepanthen krem 5% 30g je namenjen za dnevnu negu kože koja je izložena štetnim spoljašnjim uticajima.Bepanthen krem sadrži pantenol (provitamin B5), koji potpomaže proces regeneracije kože i stabilizuje prirodnu funkciju kožne barijere.Karakteristike:Pomaže i kod blagih povreda kože (ogrebotine, man..
0,00 RSD
Brend: BAYER
BEPANTHEN MAST 5% 100G
Bepanthen mast 5% stvara transparentni sloj koji koži omogućava disanje, prekriva površinu kože, sprečava gubitak vode i štiti kožu od isušivanja.Bepanthen mast sadrži pantenol (provitamin B5), koji pomaže kod obnavljanja kože i stabilizuje prirodnu funkciju kožne barijere. Mast je toliko blaga da s..
0,00 RSD
Brend: BAYER
BEPANTHEN MAST 5% 30G
Bepanthen mast 5% stvara transparentni sloj koji koži omogućava disanje, prekriva površinu kože, sprečava gubitak vode i štiti kožu od isušivanja.Bepanthen mast sadrži pantenol (provitamin B5), koji pomaže kod obnavljanja kože i stabilizuje prirodnu funkciju kožne barijere. Mast je toliko blaga da s..
0,00 RSD
Brend: BAYER
CANESBALANCE VAGINALNI GEL A7
Canesbalance vaginalni gel a7 otklanja neugodan miris, neuobičajen iscedak i nelagodnost i vraća pH vagine na normalnu vrednost.Canesbalance gel sadrži mlečnu kiselinu, koja efikasno neutrališe neugodan miris i uspostavlja normalan pH vagine. Pored toga sadrži i glikogen koji pruža hranljive materij..
0,00 RSD
Brend: BAYER
RUPURUT
Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 M..
0,00 RSD
Brend: BAYER
SUPRADYN FAST ENERGIJA A10
Supradyn fast energija a10 je dodatak ishrani namenjen podršci vitalnosti i energetskim procesima u telu tokom celog dana.Supradyn fast energija je nova generacija multivitaminskih preparata s mineralima i koenzimom Q10.Karakteristike:Podstiče stvaranje energije.Može delovati već nakon prvog uzimanj..
0,00 RSD
Brend: BAYER
SUPRADYN IMUNO 500MG VITAMIN C
Supradyn imuno 500mg vitamin C  sadrži 500mg vitamina C i 50mg ekstrakta citrusa, deluje kao antioksidans i podrška imunom sistemu.Studije su pokazale da vitamin C skraćuje trajanje prehlade i ublažava težinu simptoma prehlade u proseku za 23% .Unos vitamina C posebno ima smisla ako se nea..
0,00 RSD
Brend: BAYER
SUPRADYN IMUNO BOOST ŠUMEĆE TABLETE A20
Supradyn imuno boost šumeće tablete a20 su dodatak ishrani sa vitaminima C i D i cinkom i doprinose normalnoj funkciji imunog sistema.Pojačana izloženost stresu, nepravilna ishrana, nedostatak fizičke aktivnosti, nedovoljno spavanja, ali i temperaturne promene utiču na normalno funkcionisanje imunol..
0,00 RSD
Brend: BAYER
SUPRADYN KIDS IMUNO BOOST ŽELE BOMBONE A100
Supradyn kids imuno boost žele bombone a100 namenjen za svakodnevnu podršku imunog sistema, naročito u hladnijim mesecima.Supradyn kids imuno boost žele bombone je dodatak ishrani u obliku žele bombona sa ukusom jagode, narandže i papaje koji sadrži vitaminime C i D kao i cink  koji doprinose n..
0,00 RSD
Brend: BAYER
SUPRADYN Q10 FILM TABLETE
Supradyn q10 film tablete je dodatak ishrani i predstavlja dodatni izvor vitamina, minerala i koenzima Q10 u ishrani, pruža podršku energetskom metabolizmu.Multivitamin broj 1 u Evropi. Vitamini B6, B12, C, tiamin, riboflavin, biotin, niacin, pantotenska kiselina i minerali, kalcijum, bakar, jod, gv..
0,00 RSD
Prikazuje se 1 do 11 od 11 (1 strana)