Apotekaonline
Korpa

BRĐANSKI MELEM PROTIV REUME - ANTIREUMATIK

BRĐANSKI MELEM PROTIV REUME - ANTIREUMATIK
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
1.200,00 RSD
  • Lager: Po narudžbini
  • Brend: BIO BALKAN
  • Šifra proizvoda: BR-2075

Opis proizvoda

Brđanski melem protiv reume nastao je pažljivim odabirom korisnih sastojaka uglavnom iz prirode našeg podneblja. To je jako važno, zato što smo se mi vekovima navikavali (adaptirali) da koristimo biljke iz svog okruženja. Naš organizam je pripremljen da izvuče najveću korist za sebe iz domaćih biljaka.

SASTAV:
Pored hladno ceđenog maslinovog ulja, biljnog i pčelinjeg voska, i još 12 lekovitih biljaka, Brđanski melem protiv reume sadrži i kapsaicin, prirodni mentol i etarska ulja eukaliptusa i lavande.
 
INDIKACIJE:
1. Oboljenja zglobova čiji je glavni simptom hroničan bol (reumatska oboljenja), 
a to su: 
1.1. Reumatska oboljenja koja su u osnovi autoimuna inflamatorna oboljenja 
Autoimuna su jer organizam napada sam sebe, svoje zdrave ćelije (tkiva), zato što je pogrešno procenio. Ovakve greške u proceni mogu imati nasledni karakter i tada postoji sklonost ka raznim autoimunim oboljenjima, a može ih pokrenuti i neka infekcija (npr. virusna, bakterijska), koja "zbuni" imuni sistem i on počne da napada (uništava) sam sebe. Inflamatorna su jer u toku tog napada organizam, zbunjen, pokreće zapaljensku reakciju kojom se štiti. Zapaljenska reakcija uništava zdrave ćelije (tkiva), što su ovde zglobne strukture, na kojima se ispoljavaju neke od odlika svake zapaljenske reakcije: crvenilo (rubor), bol (dolor), otok (tumor), oštećenje funkcije (functiolaesa). Jednostavnije rečeno, dugotrajno zapaljenje dovodi do oštećenja funkcije zapaljene koštano-zglobne strukture - do ograničenih, bolnih pokreta uz postepeno stvaranje deformiteta. 
2. Reumatska oboljenja koja su u osnovi kompresivne neuropatije tj kompresivni neuritisi 
Kompresivne neuropatije su oboljenja u kojima dolazi do zapaljenja nerva (neuritisa) zbog dugotrajnog pritiska na nerv, najčešće usled uklještenja nerva u koštano-zglobne strukture. 
Najbolji primer je lumbalni sindrom i sindrom bolnog ramena. 
3. Povrede, uglavnom sportske, jer su praćene bolom i oteženom funkcijom tj ograničenim pokretom 
 
MENAHIZAM DEJSTVA:
Mehanizam dejstva za zasniva na: 
-  Pre svega na direktnom imunomodulatornom, antiinflamatornom. antioksidantnom dejstvu aktivnog principa 1,8-cineola eukaliptusa i lavande - koji smanjuje nekorisnu zapaljensku reakciju a time i crvenilo (rubor), bol (dolor), otok (tumor), oštećenje funkcije (functiolaesa). 
Pored ovog aktivnog principa, etarsko ulje lavande ima aktivni princip linalol i kamfor, a etarsko ulje čajnog drveta - terpinen-4-ol. 
-  Indirektnom antiinflamatornom dejstvu kapsaicina, aktivnog principa ljute paprike, koji poboljšava prokrvljenost zgloba (hiperemiju) i time i metabolizam, donoseći više krvi koja je bogata kiseonikom a odnoseći nekorisne, kisele produkkte metabolizma koji pojačavaju bol 
-  Direktnom analgetičkom dejstvu (smanjenje bola) aktivnog principa nane - mentola koji hladi, a indirektnom analgetičkom dejstvu svih ostalih aktivnih principa jer manje zapaljeno tkivo manje i boli. 
-  U slučaju da je i koža oštećena zapaljenjem (u nekim autoimunim reumatskim bolestima) ili povredom (koja ne krvari), svi ovi aktivni principi imaju i antimikrobno dejstvo (antiinflamatorno, antivirusno i antigljivično), što pomaže koži da brže zaceli. 
 
Uticaj aktivnih principa je najveći na mestu primene, ali ista dejstva, samo blaža, imaju na ceo organizam jer lako prolaze kroz kožu i ulaze u limfotok i krvotok. 
 
KONTRINDIKACIJE:
Apsolutna kontraindikacija: 
-  Preosetljivi (alergični) na neku komponentu preparata. 
-  Relativne kontraindikacije: 
-  Trudnice i dojilje ne bi trebalo da koriste preparate koji sadrže značajne količine kamfora i 1,8-cineola, jer nema dovoljno istraživanja koji potvrđuju bezbednost primene, a odojčad i mala deca da ne bi došli u kontakt sa licem (nosem) što može da izazove refleksni prekid disanja u okviru odbrambenog mehanizma od intenzivnih mirisa (posebno što se ovde miris intenzivira mentolom). 
-  Osobe sa oštećenjem gastrointestinalnog trakta (i jetre) i oboleli od epilepsije ne bi trebalo da koristite preparate koji sadrže značajne količine kamfora i 1,8-cineola. 
-  Osetljivi na izlaganje sunčevim zracima trebalo bi da nanose melem na manju površinu kože u početku, dok se ne uvere da nema fotosenzitivnosti, koja potiče od etarskog ulja lavande. 
 
NEŽELJENA DEJSTVA:
Mogu da se jave epilaptični napadi kod obolelih od epilepsije, oštećenje gastrointestinalnog trakta (i jetre) kod osetljivih i grč disajnih organa kod odojčadi i male dece nakon kontakta mentola i etarskog ulja eukaliptusa i lavande sa nosem, kao zaštita od intenzivnog mirisa. Može se javiti fotosenzitivnost od osetljivih na izlaganje Suncu kada se melem namaže na veću površinu kože odjednom. 
Naši korisnici nisu prijavili neželjena dejstva. 
 
NAPOMENA:
Suprotno kamforu i 1,8-cineolu, etarsko ulje lavande sadrži i linalol, koji umiruje nervni sistem i smanjuje šansu da dođe do epileptičnog napada kod obolelih od epilepsije. Iako se kamfor i 1,8-cineol nalazi se u mnogim preparatima za inhalaciju dece i odraslih, i u mnogim dražejama i žvakama koje su masovnoj svakodnevnoj upotrebi (uglavnom kao deo etarskog ulja eukaliptusa), naša je dužnost da vas obavestimo o svim kontraindikacijama i mogućim neželjenim dejstvima.
 
PAKOVANJE: 50ml
Napišite recenziju
Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).