Apotekaonline
Korpa

Bioderma PIGMENTBIO linija

BIODERMA PIGMENTBIO C-CONCENTRATE 15ML
SNIŽENA CENA -15 %
Brend: BIODERMA
BIODERMA PIGMENTBIO C-CONCENTRATE 15ML
Visoko efikasan vitamin C za intenzivno uklanjanje tamnih fleka Delovanje:•    Smanjuje intenzitet i veličinu postojećih tamnih fleka•    Sprečava pojavu novih hiperpigmentacija•    Zaglađuje i pročišćava teksturu kože tako da bolje odražava svetlost•&n..
3.423,80 RSD 4.028,00 RSD
BIODERMA PIGMENTBIO DAILY CARE SPF 50+ 40ML
SNIŽENA CENA -15 %
Brend: BIODERMA
BIODERMA PIGMENTBIO DAILY CARE SPF 50+ 40ML
Pigmentbio daily care spf 50+ uklanja fleke, ujednačava ten i štiti od sunca Delovanje:•    Pomaže u smanjenju postojećih tamnih fleka, sprečava pojavu novih hiperpigmentacija•    Štiti kožu od štetnih uticaja sunca zahvaljujući vrlo visokoj zaštiti (SPF50 +)• &n..
2.703,00 RSD 3.180,00 RSD
BIODERMA PIGMENTBIO FOAMING CREAM 200ML
SNIŽENA CENA -15 %
Brend: BIODERMA
BIODERMA PIGMENTBIO FOAMING CREAM 200ML
Kremasti gel za umivanje sa piling efektom protiv tamnih flekaDelovanje:•    Nežno čisti kožu•    Eliminiše nepravilnosti u vezi boje i nečistoće na površini kako bi vratio sjaj tenu•    Doprinosi nestajanju tamnih fleka i tragova hiperpigmentacije, isto..
1.531,70 RSD 1.802,00 RSD
BIODERMA PIGMENTBIO NIGHT RENEWER 50ML
SNIŽENA CENA -15 %
Brend: BIODERMA
BIODERMA PIGMENTBIO NIGHT RENEWER 50ML
Noćna regenerativna nega za ujednačen i blistav ten Delovanje:•    Pomaže u smanjenju postojećih hiperpigmentacija•    Sprečava pojavu novih tamnih fleka•    Doprinosi čvrstoći kože•    Pruža udobnost i hidrataciju (8 sati) zahvaljujući s..
3.153,50 RSD 3.710,00 RSD
Prikazuje se 1 do 4 od 4 (1 strana)

Ako želite da se rešite tamnih fleka na koži, čak i ako imate osetljivu kožu, BIODERMA Pigmentbio linija proizvoda može biti rešenje za vas. Ova linija proizvoda prilagođena je tretiranju kože sa hiperpigmentacijama i može vam pomoći da uklonite tamne fleke i postignete ujednačenu, blistavu kožu. Tamne fleke na koži mogu biti uzrokovane prekomernom proizvodnjom melanina podstaknutom UV zracima ili drugim faktorima kao što su starost, trudnoća ili ožiljci. Za uspešno uklanjanje tamnih fleka potrebno je vreme i posvećenost, a BIODERMA Pigmentbio linija proizvoda nudi kompletnu rutinu nege kože koja može pomoći u ovom procesu.

Šta je LumiReveal™ tehnologija?

Bioderma Laboratorija je dizajnirala LumiReveal™ tehnologiju za efikasno trajno delovanje na tri biološke faze koje uzrokuju hiperpigmentaciju, obezbeđujući istovremeno dobru toleranciju. Glabridin smanjuje upalu, andrografolid i lizin azelat ograničavaju proizvodnju melanina, dok Epidermactiv pojačava ćelijsku obnovu uklanjanjem ćelija ispunjenih melaninom. Ovaj tretman je dopunjen koktelom vitamina C, E i PP, koji štite i jačaju kožnu barijeru. LumiReveal™ tehnologija nudi opciju za sve osobe sa kožnim hiperpigmentacijama, bez poznatih neželjenih efekata.

Šta su tamne fleke na koži?

Tamne fleke na koži mogu biti uzrokovane različitim faktorima, uključujući izloženost suncu, hormonske promene, genetske predispozicije i bolesti jetre. Melazma i lentigo su dva uobičajena tipa tamnih fleka koje se javljaju na koži. Bez obzira na uzrok, tamne fleke predstavljaju znak problema sa pigmentacijom.

Šta znači SPF ?

SPF je mera zaštite od UVB zraka koji uzrokuju opekotine. Međutim, definicija koja govori koliko puta možete duže da ostanete na suncu s SPF preparatom je varljiva. SPF 30 propušta 3% UVB zraka, a SPF 50 2%. Razlika između SPF 30 i 50 je mala, ali UVA zaštita se može razlikovati. Potrebna je određena količina preparata za telo i lice za pravilnu zaštitu od sunca. UV zračenje se sastoji od UVA i UVB zraka, a oba mogu izazvati oštećenja kože, uključujući kancer kože.

Šta su UVA I UVB ZRACI?

UVB i UVA zraci su prisutni u našoj atmosferi. UVB zraci čine samo 5% spektra i utiču na površinu kože uzrokujući kratkotrajna oštećenja poput opekotina. S druge strane, UVA zraci čine preostalih 95% i mogu prodrijeti duboko u kožu uzrokujući dugoročna oštećenja koja nisu odmah vidljiva. UVA zraci izazivaju oksidativni stres ispod površine kože, stvarajući lezije u DNK ćelijama kože, što povećava rizik od prevremenog starenja i raka kože. Kombinacija UVA/UVB filtera i aktivnih antioksidativnih sastojaka pruža optimizovanu zaštitu od štetnih efekata UV zraka i slobodnih radikala (opekotine, netolerancija na sunce, oksidativni stres itd...)