Apotekaonline
Korpa

Uz svaku narudžbinu na POKLON Grand Energy Shot 25ml.

Namenjen je: sportistima, studentima, rekreativcima, vozačima od 18 do 60 godina, svim aktivnim i radnim ljudima sklonim fizičkom ili mentalnom naporu.

BENGAY KREM

BENGAY KREM
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili je zabranjena prodaja online.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
 • Lager: Nema u proizvodnji
 • Brend: JANSSEN
 • Šifra proizvoda: BR-65

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Šta je lek Bengay krem i čemu je namenjen?
Lek BENGAY krem sadrži aktivne supstance metilsalicilat 15% i mentol 10% koje spadaju u grupu lokalnih nadražajnih sredstava. Aktivne supstance BENGAY krema poboljšavaju cirkulaciju u koži, dovode do zagrevanja tretiranog područja i ublažavaju bol na mestu primene. Lek BENGAY krem se upotrebljava za smanjenje (otklanjanje) bola prouzrokovanog zapaljenjem zglobova ili mišića, ili istezanjem mišića, kao i iščašenjem zglobova. Takođe se upotrebljava za smanjenje (otklanjanje) bola kod lakših sportskih povreda, kada ne postoje povrede na koži.

Šta treba da znate pre nego što uzmete lek Bengay, krem?
Kažite svom lekaru i farmaceutu ako uzimate ili ste do nedavno uzimali bilo koji drugi lek, uključujući i one koji se mogu nabaviti bez lekarskog recepta, zatim ukoliko imate neku hroničnu bolest, neki poremećaj metabolizma, preosetljivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih.

Lek BENGAY krem ne smete koristiti:

 •  Ako ste alergični na metilsalicilat i druge salicilate, mentol ili na neku od pomoćnih supstanci ovog leka
 •  Ako imate otvorenu ranu, povređenu ili nadraženu kožu
 •  Ako ste mlađi od 12 godina
 •  Ako ste na terapiji oralnim antikoagulansima (varfarin, acenokumarol) zbog rizika od krvavljenja

Kada uzimate lek BENGAY krem posebno vodite računa:
Pre nego što primenite BENGAY, krem potrebno je da se obratite Vašem lekaru ukoliko:

 •  ste skloni alergijama ili ste već imali neku alergijsku reakciju na lekove, posebno na aspirin
 •  ste trudni
 •  dojite

Upozorenja:

 • BENGAY, krem je namenjen samo za dermalnu upotrebu
 • Ne sme se nanositi na sluzokožu oka, nosa, usta ili genitalija
 • Treba oprati ruke odmah posle nanošenja krema
 • Ne smete sunčati namazano mesto
 • Ne smete koristiti velike količine krema, niti stavljati zagrejane obloge ili termofor na namazano mesto
 • BENGAY krem se ne sme nanositi u slučaju pojave iritacije ili bilo kakvog drugog oštećenja kože
 • BENGAY krem sadrži lanolin koji može izazvati lokalne reakcije na koži (kontaktni dermatitis)

Potrebno je da se obratite Vašem lekaru, ukoliko ne dođe do ublažavanja bola tokom 10 ili više dana od početka primene BENGAY krema.

Primena drugih lekova:
Pokazano je značajno produženje INR kod pacijenata koji su istovremeno peroralno uzimali varfarin i na kožu aplikovali preparat koji sadrži metilsalicilat.

Primena leka BENGAY krema sa hranom ili pićima:
Nije primenljivo.

Primena leka BENGAY krema u periodu trudnoće i dojenja:
Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom.
S obzirom da se metilsalicilat, aktivna supstanca BENGAY krema resorbuje preko kože i da može delovati nadražajno na centralni nervni sistem Vaše bebe, naročito posle nanošenja preparata na veće površine tela, BENGAY krem ne smete koristiti tokom trudnoće i u periodu dojenja bez konsultacije sa lekarom. Lekar će da proceni da li je korist od primene ovog preprata veća od mogućeg rizika po Vašu bebu.

Uticaj leka BENGAY, krem na upravljanje motornim vozilima i rukovanje mašinama:
Nema podataka o uticaju BENGAY krema na sposobnost upravljanja motornim vozilima i mašinama.

Kako se upotrebljava lek BENGAY krem?

 • Ukoliko mislite da lek BENGAY, krem suviše slabo ili jako deluje na Vaš organizam, obratite se lekaru ili farmaceutu
 • BENGAY krem je namenjen samo za spoljašnju upotrebu
 • BENGAY krem je namenjen odraslim osobama i adolescentima starijim od 12 godina
 • Krem se nanosi na kožu obolelog područja blagim utrljavanjem; postupak se može ponoviti posle nekoliko časova (uobičajeno 3-4 puta na dan)
 • Vaš lekar će Vas posavetovati koliko dugo da uzimate lek BENGAY krem

Ukoliko su Vam potrebne druge informacije ili imate neka dodatna pitanja u vezi ovog leka ili Vaše bolesti, obratite se svom lekaru ili farmaceutu.

Ukoliko ste uzeli više leka BENGAY krema nego što je trebalo:
Ukoliko ste uzeli veću dozu leka BENGAY, krem, nego što bi trebalo, odmah razgovarajte sa Vašim lekarom ili farmaceutom! Oni će preduzeti neophodne mere i dati Vam odgovarajući savet.

Ako ste zaboravili da uzmete lek BENGAY krem:
Nikada ne uzimajte duplu dozu da nadomestite to što ste preskočili da uzmete lek! Nastavite sa primenom preparata kada se setite ili budete u prilici za to, ali uz primenu preporučene doze i na preporučeni način.

Ako naglo prestanete da uzimate lek BENGAY krem:
Nije primenljivo.

Moguća neželjena dejstva:
Kao i drugi lekovi i BENGAY krem može kod nekih osoba da ispolji neželjena dejstva, koja su retko kad ozbiljna. Uglavnom se manifestuju na mestu primene, kao reakcije na koži (npr. crvenilo, osip, pečenje).
U slučaju primene veće količine BENGAY krema odnosno nanošenja na velike površine kože, mogu se ispoljiti neželjene reakcije slične onima koje se javljaju posle peroralnog unošenja preparata na bazi mentola: mučnina, bol u trbuhu, povraćanje i simptomi depresije centralnog nervnog sistema (vroglavica, teturav hod, pospanost, usporeno disanje i koma). Ukoliko neko neželjeno dejstvo postane ozbiljno ili primetite neko neželjeno dejstvo koje nije navedeno u ovom uputstvu, molimo Vas da o tome obavestite svog lekara ili farmaceuta.

Kako čuvati lek BENGAY krem?
Držati lek BENGAY, krem van domašaja i vidokruga dece!

Rok upotrebe:
Rok upotrebe je 2 godine
Preparat se ne sme koristiti posle isteka roka upotrebe označenog na pakovanju

Čuvanje:
Lek se čuva na temperaturi do 25oC, u originalnom pakovanju

Pakovanje: 50 grama

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo.O indikacijama,merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).