Apotekaonline
Korpa

ABOPHARMA ABOPHOLIC META TABLETE

ABOPHARMA ABOPHOLIC META TABLETE
530,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: ABOPHARMA
  • Šifra proizvoda: 20210304005

Opis proizvoda

ABOPHARMA ABOPHOLIC META TABLETE

Dodatak ishrani

ABOPHOLIC META se brže apsorbuje i dostiže gotovo odmah potrebne nivoe. Konverzija folne kiseline u L-metilfolat je složen i višeslojan proces. U 12% populacije ne može se utvrditi zbog oštećenja genetskih enzima. Zbog toga se preporučuje za žene i muškarce. ABOPHOLIC META pomaže u smanjenju rizika od razvoja spina bifida kod ploda. Vitamini grupe B izuzetno su važni za izgradnju neurotransmitera, za zaštitu gena od oštećenja kao i za ćelijske procese oksidativne redukcije. Tri glavne komponente folne kiseline su PABA, glutaminska kiselina i pteridin. Pomaže ćelijama da se množe. Neophodno je za formiranje placente i za izgradnju embrionalne koštane srži. Važno: Ne uzimajte ABOPHOLIC META u slučaju: ako ste ikada imali alergijsku reakciju na  L-metilfolat ili bilo koji drugi sastojak tablete. Najčešći simptomi alergijske reakcije su osip, svrab, oticanje usana, nedostatak daha.

Namena proizvoda:

Proizvod Abopholic Meta, tablete je dijetetski suplement sa vitaminima B kompleksa. Vitamini B1, B2, B3, B5, B6,  B7 i B12 doprinose energetskom metabolizmu. Vitamini B2, B3, B5, B6, B9 i B12 doprinose smanjenju zamora i iscrpljenosti. Vitamini B1, B2, B3, B6, B7 i B9 doprinose normalnoj funkciji nervnog sistema. Vitamini B1, B3, B6, B7, B9 i B12 doprinose normalnim psihološkim funkcijama. Vitamin B1 doprinosi normalnoj funkciji srca. Vitamin B2 doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, održavanju normalnih crvenih krvnih zrnaca, normalnog metabolizma gvožđa i normalnog vida. Vitamini B2, B3 i B7 doprinose održavanju normalnih mukoznih membrane i održavanju normalne kože. Vitamin B5 doprinosi normalnim mentalnim performansama, normalnoj sintezi i metabolizmu steroidnih hormona, vitamina D i nekih neurotransmitera. Vitamin B6, B9 i B12 doprinose normalnoj funkciji imunskog sistema. Vitamini B6, B9 i B12 doprinose normalnom metabolizmu homocisteina. Vitamini B6 i B12 doprinose normalnom formiranju crvenih krvnih zrnaca. Vitamin B6 doprinosi normalnoj sintezi cisteina, normalnom metabolizmu proteina i glikogena i regulaciji hormonske aktivnosti. Vitamin B7 doprinosi održavanju normalne kose. Vitamin B9 doprinosi rastu tkiva majke tokom trudnoće, normalnoj sintezi amino kiselina, normalnom formiranju krvi i ima ulogu u ćelijskoj deobi. Suplementacija folnom kiselinom povećava status folata kod majke. Nizak status folata je faktor rizika za nastanak defekta neuralne cevi kod fetusa. Vitamin B12 ima ulogu u procesu ćelijske deobe.


Sastojci: mikrokristalna celuloza (sredstvo za povećanje zapremine), stearinska kiselina (stabilizator), magnezijum-stearat i silicijum-dioksid (sredstva protiv zgrudvavanja), nikotinamid, kalcijum-D-pantotenat, piridoksin-hidrohlorid, riboflavin, tiamin-mononitrat, kalcijum-L-metilfolat, D-biotin, cijanokobalamin.

 

Upotreba:

Odrasli: Popiti 1 tabletu dnevno.

Svakoj ženi koja je spremna da rađa potrebno je 0,2 mg (200 mikrograma) - pola tablete dnevno folne kiseline.

Za trudnice doza je dvostruka: 0,4 mg (400 mikrograma) - 1 tableta dnevno. Primena folne kiseline

smanjuje rizik od oštećenja deteta na 70%.

Preporučuje se 1 tableta dnevno osobama sa dijabetesom tipa 2, jer uzimaju metformin, što dovodi

do smanjenog nivoa vitamina B12 i folne kiseline.

Nakon konsultacije sa dermatologom za dermatološke probleme uzimati 1 tabletu dnevno.

Na preporuku stručnjaka, unos se može povećati.

Da bi se povećao nivo spermatogeneze kod muškaraca preporučuje se dnevni unos od 0,2 mg

folne kiseline.


Pakovanje:

30 tableta.

 

Napomene:

Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu!

Čuvati van domašaja dece.

Upozorenja:

Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda!

Način čuvanja:

Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi od 10ºC-25ºC.

 

Neto količina: 9,0 g

Proizvedeno u: Holandiji


*NRV – nutritivna referentna vrednost

Sadržaj aktivnih komponenti

1 tableta 

% NRV*

(1 tableta)

Vitamin B3 (nikotinamid)

18,0 mg

113

Vitamin B5 (kalcijum-D-pantotenat)

6,0 mg

100

Vitamin B6 (piridoksin-hidrohlorid)

2,0 mg

143

Vitamin B2 (riboflavin)

1,6 mg

114

Vitamin B1 (tiamin-mononitrat)

1,4 mg

127

Vitamin B12 (cijanokobalamin)

1,0 µg

40

Vitamin B9 (kalcijum-L-metilfolat)

0,4 mg

200

Vitamin B7 (D-biotin)

0,15 mg

300

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).