Apotekaonline
Korpa

NASIC SPREJ ZA DECU

NASIC SPREJ ZA DECU
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
  • Lager: Zabrana online prodaje
  • Brend: KLOSTERFRAU
  • Šifra proizvoda: BR-0254

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Nasic za decu
(0,05%+5%) sprej za nos, rastvor INN: ksilometazolin, dekspantenol

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo, jer sadrži informacije koje su važne za Vas.

Ovaj lek se može nabaviti bez lekarskog recepta. Međutim, neophodno je da pažljivo koristite lek nasic® za decu. da biste sa njim postigli najbolje rezultate.
Uputstvo sačuvajte. Može biti potrebno da ga ponovo pročitate.
Ako imate dodatnih pitanja, obratite se farmaceutu.
Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje posle 3 dana morate se obratiti svom lekaru.
Ukoliko neko neželjeno dejstvo postane ozbiljno ili primetite neko neželjeno dejstvo koje nije navedeno u ovom uputstvu, molimo Vas da o tome obavestite svog lekara ili farma- ceuta.

U ovom uputstvu pročitaćete:
-  Šta je lek nasic® za decu i čemu je namenjen
-  Šta treba da znate pre nego što uzmete lek nasic® za decu
-  Kako se upotrebljava lek nasic® za decu
-  Moguća neželjena dejstva
-  Kako čuvati lek nasic® za decu
-  Dodatne informacije

Šta je lek Nasic® za decu i čemu je namenjen
-  Ovaj lek je sprej za nos, rastvor.
-  Lek nasic® za decu sadrži dve aktivne supstance: ksilometazolin (u obliku ksilometazolin- hidrohlorida) i dekspantenol.
-  Ksilometazolin-hidrohlorid je vazokonstriktor i vrši dekongestiju sluzokože nosa. Dekspantenol je derivat pantotenske kiseline, vitamina koji ubrzava zarastanje rana i štiti mukozne membrane.
-  Lek nasic® za decu se koristi za smanjenje otoka sluzokože nosa tokom rinitisa (zapaljenja sluzokože nosa), za ubrzanje zarastanja oštećenja kože i sluzokože, za ublažavanje tegoba kod vazomotornog rinitisa i za lečenje otežanog disanja na nos posle operacije nosa.
-  Lek nasic® za decu je namenjen deci od 2 do 12 godina.

Šta treba da znate pre nego što uzmete lek nasic® za decu Lek Nasic® za decu ne smete koristiti:
-  Аko ste preosetljivi (alergični) na ksilometazolin-hidrohlorid ili dekspantenol ili bilo koji od sastojaka leka nasic® za decu
-  Аko imate suvu inflamaciju sluzokože nosa sa krasticama (rhinitis sicca)
-  Аko ste preosetljivi na benzalkonijum-hlorid, konzervans ovog leka
-  Кod beba i dece mlađe od 2 godine.

Kada uzimate lek Nasic® za decu, posebno vodite računa:
-  Аko uzimate inhibitore monoamino oksidaze (MAO inhibitore) ili druge lekove koji mogu da dovedu do povećanja vrednosti krvnog pritiska
-  Аko imate povišen intraokularni pritisak, posebno kod glaukoma zatvorenog ugla
-  Аko imate teško oboljenje srca i krvnih sudova (npr. koronarnu bolest srca, povišen krvni pritisak (hipertenziju)
-  Аko imate tumor srži nadbubrežne žlezde (feohromocitom)
-  Аko imate metaboličke poremećaje (npr. povećanu aktivnost štitne žlezde (hipertireoidi- zam), dijabetes (šećernu bolest)

Deca:
-  Dugotrajnu upotrebu ili uzimanje veće doze od predviđene treba izbegavati, posebno kod dece.
-  Primena kod dece od 2 do 12 godina i upotreba većih doza mora biti pod strogim lekarskim nadzorom.

Primena drugih lekova
-  Molimo Vas da obavestite svog lekara ako uzimate ili ste nedavno uzimali/koristili bilo kakav drugi lek, pa i onaj koji se kupuje bez recepta.
-  Istovremeno uzimanje leka Nasic® za decu sa pojedinim lekovima koji poboljšavaju raspoloženje (inhibitori MAO tipa tranilcipromin ili tricikličnih antidepresiva) mogu, zbog uticaja na kardiovaskularne funkcije, da dovedu do povećanja krvnog pritiska.

Uzimanje leka Nasic® za decu sa hranom ili pićima:
Nema uticaja.

Primena leka Nasic® za decu u periodu trudnoće i dojenja:
-  Lek nasic® za decu ne treba da koriste trudnice, jer ne postoje adekvatne studije o uticaju ovog leka na razvoj ploda.
-  Lek nasic® za decu ne treba da koriste dojilje, jer se ne zna da li se ksilometazolin-hidrohlo- rid izlučuje u majčino mleko.
-  Uticaj leka nasic® za decu na upravljanje motornim vozilima i rukovanje mašinama

Uticaj produžene upotrebe ili upotrebe većih doza leka nasic® za decu od preporučenih na funkcije srca i krvnih sudova i nervni sistem se ne može isključiti. Zbog toga ne treba upravljati motornim vozilom niti rukovati mašinama tokom upotrebe leka nasic® za decu. Treba imati na umu da upotreba alkohola može oslabiti Vašu moć opažanja pri vožnji.

Važne informacije o nekim sastojcima leka Nasic® za decu:
-  Lek nasic® za decu sadrži benzalkonijum-hlorid i zato se ne sme koristiti kod osoba koje su preosjetljive (alergične) na ovaj konzervans.

Kako se upotrebljava lek Nasic® za decu:
Uvek koristiti nasic® za decu tačno onako kako je opisano u ovom uputstvu. Proverite kod svog lekara ukoliko niste sigurni.

Način primene:
-  Za nazalnu upotrebu.

Doziranje i upotreba:
-  Skinite duži zaštitni poklopac sa pumpe za doziranje. Odvrnite zatvarač sa staklene bočice i pričvrstite pumpu za doziranje na staklenu bočicu. Nakon toga sklonite zaštitni poklopac sa pumpe za doziranje. Pre prve upotrebe spreja za nos, pritisnite pumpu za doziranje nadole nekoliko puta u vazduh, dok se ne pojave sitne, jednolično raspršene čestice rastvora.

-  Uvucite nastavak za nos u svaku nozdrvu koliko je moguće i pritisnite pumpu za doziranje jednom lagano, udišući kroz nos. Postupak ponovite sa drugom nozdrvom. Posle upotrebe obrisati nastavak za nos i vratiti zaštitni poklopac. Kada ste pripremili bočicu za prvo davanje, svako sledeće ubrizgavanje će biti lako.

-  Ukoliko lekar ne odredi drugačije, deca od 2 do 12 godina treba da dobiju po jednu aplikaciju leka nasic® za decu u svaku nozdrvu, do tri puta na dan ako je potrebno, držeći bočicu uspravno i udišući kroz nos tokom ubrizgavanja spreja. Doza zavisi od individualne osetljivo- sti i kliničkog odgovora.
-  Ne koristiti nasic® za decu duže od 3 dana osim ukoliko je to savet lekara ili stomatologa. Treba uvek konsultovati lekara o trajanju lečenja kod dece.
-  Produžena ili prečesta upotreba leka nasic® za decu može da dovede do hroničnog oticanja i eventualno istanjenosti (atrofije) sluzokože nosa.
-  Pacijenti sa povišenim intraokularnim pritiskom (glaukomom), posebno sa takozvanim glaukomom zatvorenog ugla, treba da se posavetuju sa lekarom pre upotrebe leka nasic® za decu.
-  Ukoliko imate utisak da lek deluje prejako ili preslabo, recite to svom lekaru ili farmaceutu.

Ako ste uzeli više leka Nasic za decu nego što je trebalo:
U slučaju uzimanja veće količine nasica za decu nego što je trebalo ili zadesnog unosa veće količine leka nasic® za decu na usta, mogu se javiti sledeći simptomi: jako proširene zenice (midrijaza), mučnina, povraćanje, plavo prebojene usnice (cijanoza), groznica, konvulzije, poremećaji srca i krvnih sudova (ubrzan rad srca, poremećaj normalnog ritma otkucaja srca, prolazni poremećaj cirkulacije koji izaziva pad krvnog pritiska koji dovodi do kolapsa (cirkulatorni kolaps), poremećaj funkcije pluća (plućni edem, poremećaj disanja) i mentalni poremećaji. Možete biti i pospani, imati: sniženu telesnu temperaturu, usporen puls (bradikardiju), pad krvnog pritiska nalik na šok, prekid disanja i komu.

Ako ste zaboravili da uzmete lek nasic za decu:
-  Nemojte uzimati duplu dozu leka da nadoknadite propuštenu pojedinačnu dozu, nego nastavite terapiju na način kako je opisano u uputstvu za doziranje.
-  Ako imate još pitanja u vezi doziranja ovog leka, molimo Vas da pitate svog lekara ili farmaceuta.

Moguća neželjena dejstva:
Kao i svi lekovi i nasic® za decu može da izazove neželjena dejstva, iako ih ne moraju svi iskusiti.
Neželjena dejstva su poređana prema učestalosti određenoj sledećom konvencijom:
-  Vrlo često (>1/10) često (>1/100 do <1/10)
-  Povremeno (>1/1000 do <1/100)
-  Retko (>1/10000 do 1/1000)
-  Vrlo retko (<1/10000) uključujući i izolovane slučajeve

Retko ili povremeno:
Efekti na srce i krvotok, poput lupanja srca, ubrzanog pulsa i povećanja krvnog pritiska.

Retko ili vrlo retko:
Glavobolja, nesanica ili osećaj umora.

Vrlo retko:
Nasic® za decu može da dovede do prolazne, blage iritacije (osećaj pečenja ili suvoća sluzokože nosa), posebno kod osetljivih pacijenata.

Vrlo retko ili u izolovanim slučajevima:
-  Kad lek prestane da deluje, može doći do pojačane kongestije (otoka) sluzokože nosa (reaktivna hiperemija).
-  Produžena ili prečesta upotreba leka nasic® za decu. kao i upotreba većih doza od preporu- čenih, može da dovede do iritacija (osećaj pečenja ili suvoća sluzokože nosa) i povećanog otoka sluzokože, pogoršanja stanja zbog povećane upotrebe leka. Ovaj efekt se može javiti već posle 5 dana terapije, kontinuirana upotreba dovodi do razvoja trajnog oštećenja sluzokože sa krastama. Mogu se javiti i reakcije nepodnošenja.
-  Ukoliko se bilo koje neželjeno dejstvo leka pogorša, ili ukoliko zapazite neko neželjeno dejstvo koje nije navedeno u ovom uputstvu, molimo Vas da o tome obavestite svog lekara ili farmaceuta.

Kako čuvati lek Nasic® za decu:
-  Nema posebnih zahteva za čuvanje.
-  Lek čuvati van domašaja dece!
-  Lekove ne treba bacati u kanalizaciju ili kontejner. Pitajte svog farmaceuta kako da odbacite lek koji Vam više ne treba. Ove mere pomažu zaštiti okoline.

 Rok upotrebe:
-  Rok upotrebe neotvorene bočice: 3 godine.
-  Rok upotrebe nakon prvog otvaranja: 12 nedelja.
-  Ne koristiti nasic® za decu po isteku roka označenog na pakovanju.
-  Datum isteka roka upotrebe se odnosi na poslednji dan u mesecu označenom na pakovanju.

Dodatne informacije:
Šta sadrži lek Nasic za decu?
Aktivne supstance su:
ksilometazolin-hidrohlorid i dekspantenol.
1ml rastvora sadrži 0,5mg ksilometazolin-hidrohlorida i 50mg dekspantenola.
Jedna aplikacija od 0,1ml rastvora sadrži 0,05mg ksilometazolin-hidrohlorida i 5,0mg dekspantenola.
Pomoćne supstance su: benzalkonijum-hlorid, rastvor; kalijum-dihidrogenfosfat; dinatrijum- fosfat, dodekahidrat; voda, prečišćena.

Kako izgleda lek Nasic za decu i sadržaj pakovanja?
Lek nasic® za decu je bistar, bezbojan rastvor za sprej za nos i dostupan je u bočici sa pumpom za doziranje, koja sadrži 10 ml rastvora.

Pakovanje: 10ml

Nosilac dozvole i Proizvođač:
Nosilac dozvole za stavljanje leka u promet:
Clinres Farmacija d.o.o.
Molerova 36 11000 Beograd, Srbija

Proizvođač:
Klosterfrau Berlin GmbH Motzener Str. 41 12277 Berlin, Nemačka

Ovo uputstvo je poslednji put odobreno: decembra 2008.

Režim izdavanja leka:
Lek se može izdavati bez lekarskog recepta.

Broj i datum dozvole:
252/2009/12 od 28.01.2009.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek-posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

 

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).

Tagovi: nasic , sprej , za , decu , nos , rastvor , sluzokoza , disanje