Apotekaonline
Korpa

ESPUMISAN 25,50 KAPSULA

ESPUMISAN 25,50 KAPSULA
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili je zabranjena prodaja online.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži informacije koje suvažne za Vas.

Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija ili savet, obratite se lekaru, farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje, obavezno posetite Vašeg lekara.

Šta je lek Espumisan i čemu je namenjen:
Espumisan je gastrointestinalni lek, koji deluje kao antipeneće sredstvo i kao pomoćno diagnostičko sredstvo.
Njegova aktivna supstanca, simetikon, dovodi do razgrađivanja mehurića gasova u masi hrane i u mukusu gastrointestinalnog trakta. Tada gas koji je oslobođen u tom procesu može biti preuzet od strane zida creva i uklonjen putem intestinalne aktivnosti.

Upotreba:

  • za simptomatsko lečenje tegoba koje su nastale usled nakupljanja gasova u sistemu organa za varenje, kao na primer nadimanje (meteorizam) ili flatulencija (gasovi)
  • za pripremu za dijagnostička ispitivanja trbušne regije, kao što su radiografija, sonografija (ultrazvuk)

Tegobe usled nakupljanja gasova mogu biti znak različitih funkcionalnih poremećaja u gastrointestinalnom traktu i nastaju kao osećaj pritiska ili punoće, kao prerani osećaj da ste se prejeli, podrigivanje, krčanje creva i nadimanje.

Napomena: flatulencija podrazumeva ekspulziju mešavine gasova kroz rektum, koji su bioprodukt digestivnog procesa.

Šta sadrži lek Espumisan:
Aktivna supstanca je simetikon.
1 Espumisan kapsula, meka sadrži 40mg simetikona.

Ostale pomoćne supstance su: glicerol (85%); metilparahidroksibenzoat; želatin, quinoline yellow (E 104), yellow orange S (E 110)

Kako izgleda lek Espumisan i sadržaj pakovanja:
Okrugle, meke, želatinske kapsule žute boje, glatke površine sa vidjlivom linijom na mestu spajanja.
Sadržaj kapsule je bezbojan i može biti neznatno zamućen.

Šta treba da znate pre nego što uzmete lek Espumisan:

Lek Espumisan ne smete koristiti:
Nemojte uzimati Espumisan ukoliko ste alergični (hipersenzitivni) na aktivnu supstancu simetikon, boju yellow orange S (E 110), metilparahidroksibenzoat ili na neki od sastojaka leka Espumisan.
Kada uzimate lek Espumisan, posebno vodite računa:
Ako abdominalne smetnje nastanu i/ili ukoliko se nastavljaju, morate posetiti Vašeg lekara kako bi se identifikovao uzrok takvih smetnji, kao i potencijalno prikriveno prisustvo osnovne bolesti koja zahteva terapiju.

Primena drugih lekova:
Interakcije sa drugim lekovima nisu poznate.

Uzimanje leka Espumisan sa hranom ili pićima:
Nema posebnih upozorenja.

Primena leka Espumisan u periodu trudnoće i dojenja:
Pitajte svoga doktora ili farmaceuta za savet pre nego što uzmete bilo koji lek.
Zbog načina delovanja i činjenice da simetikon ne prelazi iz gastrointestinalnog trakta u telo, ne očekuju se negativni efekti nakon primene leka Espumisan tokom trudnoće i perioda dojenja.
Do danas nema kliničkih podataka o upotrebi leka Espumisan kod trudnih žena.

Uticaj leka Espumisan na upravljanje motornim vozilima rukovanje mašinama:
Nema uticaja na sposobnosti prilikom upravljanja motornim vozilom ili rukovanjem mašinama.

Važne informacije o nekim sastojcima leka Espumisan:
Yellow orange S (EllO) može da izazove alergijsku reakciju.
Metilparahidroksibenzoat može da izazove reakcije preosetljivosti, odloženog tipa.

Kako se upotrebljava lek Espumisan:
Ukoliko vam nije drugačije propisano, uvek uzimajte lek Espumisan po ovom uputstvu. Morate proveriti sa Vašim doktorom ili farmaceutom ukoliko niste sigurni.

Doziranje:
Uobičajeno doziranje je:
Za simptomatsku terapiju gastrointestinalnih tegoba uzrokovanih gasom, na primer nadimanje (meteorizam) ili flatulencija (gasovi):
Deca starosti od 6 godina, adolescenti i odrasli - 2 kapsule (ekvivalentno 80mg simetikona) - 3 do 4 puta dnevno.

Upozorenje:
Moguće je koristiti Espumisan nakon operacije.
Drugi farmaceutski oblici su dostupni za mlađu decu i novorođenčad.
Espumisan se može uzimati pre i posle jela, ali takođe pre odlaska na spavanje, ako je potrebno.
Možete koristiti Espumisan dokle god imate gastrointestinalne smetnje uzrokovane gasom. Ako je potrebno Espumisan se može koristiti tokom dužeg perioda vremena.

Ako ste uzeli više leka Espumisan nego što je trebalo:
Trovanje nakon upotrebe leka Espumisan nije poznato. Čak i velike količine leka Espumisan se veoma dobro podnose bez većih problema. Aktivna supstanca leka Espumisan, simetikon, dovodi da se pena u gastointesinalnom kanalu dezintegriše na čisto fizički način. Simetikon se ne preuzima i ne apsorbuje u telo, a fizički i hemijski se ne menja tokom prolaska kroz creva.

Ako ste zaboravili da uzmete lek Espumisan:
U tom slučaju možete u bilo koje vreme da nadoknadite propuštenu dozu.

Ako naglo prestanete da uzimate lek Espumisan:
U tom slučaju smetnje smetnje se mogu ponovo vratiti.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja u vezi upotrebe ovog leka, pitajte svog lekara ili farmaceuta.

Moguća neželjena dejstva:
Neželjena dejstva povezana sa upotrebom leka Espumisan do sada nisu primećena.
Yellow orange S (EllO) može da izazova alergijsku reakciju. Metilparahidroksibenzoat može da izazove reakcije preosetljivosti, odloženog tipa.

Ukoliko primetite bilo koje neželjeno dejstvo obavestite svog lekara ili farmaceuta.

Kako čuvati lek espumisan:
Držati lek Espumisan van domašaja i vidokruga dece!

Rok upotrebe:
Rok upotrebe je 3 godine.
Lek Espumisan se ne sme koristiti posle isteka roka upotrebe označenog na blisteru i kutiji. Rok upotrebe se odnosi na poslednji dan u mesecu.

Čuvanje:
Čuvati na temperaturi do 30°C.
Lekove ne treba bacati u kanalizaciju ili kućni otpad. Pitajte svoga farmaceuta kako da ukloni- te lekove koji vam više nisu potrebni. Ove mere pomažu očuvanju životne sredine.

Pakovanje: 25, 50 kapsula, mekih

Režim izdavanja leka:
Lek se izdaje bez lekarskog recepta.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).