Apotekaonline
Korpa

DENTINOX N RASTVOR ZA DESNI

DENTINOX N RASTVOR ZA DESNI
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
  • Lager: Zabrana online prodaje
  • Brend: OSTALO
  • Šifra proizvoda: BR-54

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži informacije koje suvažne za Vas.

Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija ili savet, obratite se lekaru, farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje, obavezno posetite Vašeg lekara.

Zaštićen naziv leka, jačina leka:
Dentinox N 10g 15% + 0,34% + 0,32%, Rastvor za lokalnu (gingivalnu primenu) u ustima.
Tinktura kamilice + lidokain (u obliku hidrohlorid monohidrata) + polidokanol 600 Jedan gram rastvora sadrži 150mg tinkture kamilice (1:5, etanol 70% (V/V)), 3,4mg lidokain-hidrohlorid monohidrata i 3,2mg makrogol lauriletar (polidokanol 600). Sorbitol rastvor 70%; ksilitol; glicerol 85%; povidon; polisorbat 20; saharin-natrijum; levomentol; voda, prečišćena.

Šta je Dentinox N ničemu je namenjen?
Dentinox N predstavlja kombinaciju razblaženograstvora lokalnog anestetika lidokain-hidrohlorida i polidokanolaubiljnom ekstraktu cveta kamilice. Tradicionalno se koristi za lokalnu primenu kod odojčadi i dece na mestu nicanja zuba radi sprečavanja bolnih i zapaljenskih komplikacija koje prate teško nicanje zuba (Dentitio diffcilis). Radi se o sindromu koji karakterišu lokalni simptomi kao što su bol i otok na mestu denticije, zapaljenje desni i pojačano lučenje pljuvačke, a za posledicu imaju nemir, nesanicu, plač i gubitak apetita kod odojčeta i deteta.

Sastav:
1 gram rastvora sadrži 150mg tinkture, kamilice, (1:5, etanol 70% (V/V)), 3,4mg lidokain-hidrohlorid monohidrata i 3,2mg makrogol, lauriletar (polidokanol 600).

Dentinox N je tradicionalni lek kao pomoć pri nicanju zuba kod dece.

Kako Dentinox N deluje?
Lokalni anestetik lidokain-hidrohlorid prouzrokuje brzu i srazmerno dugotrajnu anesteziju oralne sluznice već u koncentraciji od 0.2 %. Lidokain se postepeno resorbuje sa oralne sluznice i sluznice creva, ali je resorbovana količina mala da izazove sistemske efekte. Metaboliše se u jetri i izlučuje putem urina uglavnom u obliku metabolita. Polidokanol ispoljava lokalno anestetičko i baktericidno dejstvo, a tinktura cveta kamilice sadrži etarska ulja koja ublažavaju zapaljenje. Dentinox N sadrži zamene za šećer ksilitol i sorbitol koje sprečavaju karijes. Time se izbegava oštećenje zuba. Dentinox N ne sadrži konzervanse.

Kada se Dentinox N upotrebljava?
Tradicionalno se upotrebljava kao blago sredstvo za kratkotrajno otklanjanje poteškoća pri nicanju prvih zuba. U slučaju pojave jačeg crvenila desni i većih otoka, kao i kod izraženih smetnji treba se obratiti lekaru.

Kada ne smete uzimati lek:
Dentinox N ne smete upotrebljavati u slučaju poznate preosetljivosti na kamilicu ili druge vrste iz porodice glvaočika (familija Asteraceae) lidokain ili srodne lokaine anestetike (iz grupe amida) ili na bilo koju drugu supstancu koju lek sadrži.

Zbog toga što sadrži sorbitol, ovaj lek se ne sme primenjivati kod dece koja imaju retku urođenu preosetljivost na fruktozu.

Upozorenja i mere opreza:
Treba izbegavati da Dentinox N doče u kontakt sa očima.
Upozorite lekara ako Vaše dete uzima druge lekove, ima neku hroničnu bolest ili neki poremećaj metabolizma, preosetljivo je na lekove ili je imalo alergijske reakcije.

Uzimanje Dentinox N sa hranom ili pićima:
Nema ograničenja.

Primena u trudnoćii dojenju:
Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom. U skladu sa isključivom primenom leka kod dece, podaci o primeni u periodu truđnoće i dojenja nisu od značaja.

Uticaj na psihofizičke sposobnosti prilikom upravljanja motornim vozilom i mašinama:
Nije poznato.

Na šta morate paziti ako uzimate druge lekove:

  • Imajte u vidu da se ove informacije mogu odnositi i na lekove koje više ne pijete, kao i na lekove koje planirate da uzimate u budućnosti.
  • Obavestite svog lekara ili farmaceuta ako uzimate, ili ste do nedavno uzimali neki drugi lek, uključujući i lek koji se nabavlja bez lekarskog recepta.
  • Interakcije sa drugim lekovima nisu poznate.

Kako se Dentinox N upotrebljava:
Ukoliko mislite da Dentinox N suviše slabo ili jako deluje na organizam Vašeg deteta, obratite se lekaru ili farmaceutu. Ovi podaci važe ukoliko Vaš lekar nije preporučio drugačiju primenu Dentinox N kao pomoć pri nicanju zuba.
Molimo da se pridržavate propisane primene, u suprotnom ne može se garantovati delovanje Dentinox N.

Koliko i kako često treba primenjivati Dentinox N?
Kod pojave prvih znakova nicanja zuba nanose se 2-3 kapi Dentinox N na bolno mesto na desnima uz blagu masažu. Postupak treba ponoviti 2-3 puta dnevno.
10 kapi sadrže oko 110mg sorbitola, što odgovara 27mg fruktoze. Kalorijska vrednost je 2.6Kcal/g sorbitola.

Kako i kada treba primenjivati Dentinox N?
Dentinox N treba čistim prstom ili štapićem sa vatom naneti na bolno mesto na desnima i blago masirati, posebno posle obroka i pre spavanja.

Koliko dugo treba primenjivati Dentinox N?
Dentinox® N se primenjuje po potrebi. Može se primenjivati do nicanja svih mlečnih zuba i nastaviti pri kasnijem nicanju kutnjaka.

Ukoliko ste uzeliviše leka nego što bl trebalo:
Ukoliko ste uzeli veću dozu Dentinox N nego što bi trebalo, odmah razgovarajte sa Vašim lekarom ili farmaceutom!

Ukoliko ste zaboravili da uzmete Dentinox N:
Nikada ne uzimajte duplu dozu da nadomestite to što ste preskočili da uzmete lek!

Šta se dešava ako naglo prestanete da uzimate Dentinox N:
Nema podataka.

Neželjena dejstva leka:
Moguća je pojava alergijskih reakcija, pre svega zbog sadržaja lidokaina.
U slučaju pojave reakcija preosetljivosti na koži i sluzokoži treba prekinuti primenu Dentinox N i obratiti se lekaru.
Ako primetite bilo koje simptome koji bi mogli biti nežejena reakcija na Dentinox N, a nisu opisani u ovom uputstvu, obavestite Vašeg lekara ili farmaceuta.

Čuvanje:
Lek Dentinox N držati van domašaja dece!
Dentinox N čuvajte dobro zatvoren u bočici u kartonskom pakovanju na temperaturi ne višoj od 25'C.

Rok upotrebe:
Rok trajanja je tri godine.
Rok upotrebe ovog pakovanja naveden je na etiketi bočice i utisnut na kutiji.
Ne upotrebljavajte lek posle isteka navedenog datuma!
Rok upotrebe posle otvaranja bočice: 12 meseci.

Pakovanje: 10g

Način izdavanja leka:
Bez lekarskog recepta.


Posebne mere uništavanja neupotrebljenog leka iliostatka leka:
Neupotrebljeni lek se uništava u skladu sa važećim propisima.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).

Tagovi: dentinox , n , zubi , nicanje , desni , odojcad