Apotekaonline
Korpa

CANESTEN KREM

CANESTEN KREM
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili je zabranjena prodaja online.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži informacije koje su važne za Vas.
Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara.

Zaštićen naziv leka:  Canesten® 1% krem

Jačina leka: 1g krema sadrži 10mg klotrimazola.

Nezaštićeno, generičko ime: klotrimazol.

Pomoćne supstance: benzilalkohol; cetostearilalkohol; cetilpalmitat; oktildodekanol; polisorbat 60; sorbitanmonostearat; voda, prečišćena

Sastav: 1g krema sadrži 10mg klotrimazola.

Kako lek canesten krem deluje?
Canesten krem je lek za lečenje gljivičnih infekcija (mikoza) kože. Aktivna supstanca klotrimazol prodire u obolele delove kože i napada gljivice, a posledično gljivice izumiru ili im je inhibiran rast.

Kada se lek canesten krem upotrebljava?
Canesten krem se koristi za lečenje gljivičnih infekcija (mikoza)kože i sluzokože prouzrokovanih dermatofitima, kvasnicama, plesnim a i sličnim organizmima, uključujući Malassezia furfur i Corynebacterium minutissimum.
Ovo se može manifestovati kao: gljivične infekcije stopala (atletsko stopalo), među prstima, u brazdama ležišta nokta (paronihije), takođe povezane sa gljivičnim infekcijima noktiju; infekcije kože dodatno inficirane patogenima osetljivim na Canesten (superinfekcije); gljivične infekcije kože i prevoja na koži, površinske kandidijaze, Pityriasis versicolor (tinea versicolor), infekcije sa Corynebacterium minutissimum (eritrazma), seborejični dermatitis samo kada su mikrobiološki uključeni gore navedeni patogeni. Canesten krem se takođe upotrebljava za lečenje infekcija stidnih usana i predela oko njih te upale glavića i prepucija muškog polnog organa prouzrokovanih kvasnicama (kandida-vulvitis i kandida-balanitis).

Šta morate da pročitate pre upotrebe leka?
Upozorite lekara ako uzimate druge lekove, imate neku hroničnu bolest, neki poremećaj metabolizma, preosetljivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih.

Kada ne smete uzimati lek?
Nemojte upotrebljavati lek Canesten krem ako ste preosetljivi na klotrimazol, cetostearilalkohol ili bilo koje druge sastojke leka. U ovom slučaju treba da se pre upotrebe konsultujete sa lekarom.

Napomena:
Pomoćne supstance koje se nalaze u Canesten kremu (naročito stearati) mogu da smanje efikasnost i bezbednost proizvoda od lateksa (npr. kondomi, dijafragme) prilikom istovremene upotrebe.

Primena u trudnoćii dojenju:
Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom. Ako Canesten krem koristite onako kako je to propisano u uputstvu ili kako Vam je preporučio lekar ili farmaceut, nema verovatnoće da će se pojaviti sistemska dejstva (dejstva na druge organe), jer će se samo male količine aktivne supstance klotrimazol resorbovati. Istraživanja o upotrebi Canesten krema u toku trudnoće nisu sprovedena. U početnom stadijumu trudnoće, potrebno je paziti da tokom lečenja gljivičnih infekcija genitalija (spoljašnjih polnih organa), Canesten krem ne uđe u vaginu.
Dojilje ne bi trebale da nanose Canesten krem na dojke.

Na šta morate pazitiako uzimate druge lekove:
Imajte u vidu da se ove informacije mogu odnositi i na lekove koje više ne pijete, kao i na lekove koje planirate da uzimate u budućnosti. Obavestite svog lekara ili farmaceuta ako uzimate, ili ste do nedavno uzimali neki drugi lek, uključujući i lek koji se nabavlja bez lekarskog recepta. Canesten krem umanjuje efikasnost drugih lekova koji se takođe koriste za lečenje gljivičnih infekcija (amfotericin i drugi polienski antibiotici kao što su nistatin i natamicin).

Kako se lek canesten krem upotrebljava?
Ukoliko mislite da lek Canesten krem suviše slabo ili jako deluje na Vaš organizam, obratite se lekaru ili farmaceutu. Lek mora da se uzima na način kao što je to propisano u ovom uputstvu (osim ako vam je lekar propisao drukčije). Ukoliko se ne pridržavate uputstva, lek neće pravilno delovati.

Koliko Canesten krema treba da upotrebite i koliko često?
Jedan do tri puta na dan treba na oštećene delove kože naneti tanak sloj krema Canesten i pažljivo utrljati. Najčešće je dovoljna mala količina krema (1/2 cm) za površinu veličine dlana. Kod infekcija stidnih usana i predela oko njih (kandida- vulvitis) kod žena, jedan do tri puta na dan treba na oštećene delove kože naneti sloj krema (od spoljašnjih polnih organa do anusa). Krem je takođe pogodan za istovremeno lečenje upale glavića i prepucija muškog polnog organa prouzrokovanih kvasnicama (kandida-balanitis).

Kako i kada treba da upotrebite Canesten krem?
Naneti tanak sloj Canesten krema na oštećene delove kože i utrljati. Operite obolele delove kože svaki put pre upotrebe Canesten krema kako bi uklonili gornji izumrli sloj kože.

Koliko dugo treba upotrebljavati Canesten krem?
Trajanje lečenja je različito i zavisi od obima i lokalizacije bolesti. Za potpuno izlečenje, terapija se ne sme se obustaviti odmah čim nestanu simptomi infekcije; terapiju treba kontinuirano sprovoditi najmanje četiri nedelje. Ponavljanje bolesti ćete sprečiti ukoliko lečenje nastavite još dve nedelje nakon nestanka svih znakova bolesti. Simptomi obično nestaju, ako lečenje traje za: dermatomikoze 3 do 4 nedelje, eritrazme 2 do 4 nedelje, pityriasis versicolor 1 do 3 nedelje, kandida-vulvitis i kandida-balanitis 1 do 2 nedelje.

Šta još možete učiniti za lečenje infekcije?
Veš, odeću i peškire koji su došli u kontakt sa obolelim delom kože morate promeniti svaki dan. To će pomoći kod lečenja i sprečiti infekciju drugih delova tela i drugih Ijudi.

Ukoliko ste upotrebili više leka canesten krem nego što bl trebalo:
Nema podataka o tome da prekomerna doza Canesten krema može izazvati neželjena dejstva

Ukoliko ste zaboravili da upotrebite lek canesten krem:
U slučaju da ste zaboravili na lek, količina upotrebljenog krema sledeći put ne sme biti veća.
Nikada ne uzimajte duplu dozu da nadomestite to što ste preskočili da uzmete lek!

Šta se dešava ako naglo prestanete da upotrebljavate lek canesten krem?
Ako želite da gljivičnu infekciju u potpunosti izlečite i sprečite njeno ponavljanje, lečenje ne smete obustaviti bez konsultacije sa lekarom. U slučaju da to ipak učinite, rizikujete da Vam se bolest ponovi. Lečenje ne smete obustaviti odmah nakon nestanka simptoma infekcije, već morate nastaviti s njim kao što je to propisano u ovom uputstvu.

Neželjena dejstva leka:
Kao svi lekovi tako i Canesten krem može da ima neželjena dejstva.
Retko mogu da se jave kožne reakcije u tretiranom području (npr. peckanje, žarenje, crvenilo). Kod pacijenata koji su preosetljivi na cetostearilalkohol, mogu da se jave alergijske reakcije na koži. U tom slučaju treba upotrebiti odgovarajući farmaceutski oblik koji ne sadrži cetostearil- alkohol (rastvor ili sprej) umesto krema.

Šta uraditi kada se jave neželjena dejstva?
U slučaju da su se neželjena dejstva pojavila po prvi put ili da se stanje pogoršalo, prestanite da upotrebljavate Canesten krem i konsultujte se sa lekarom.
Ako primetite bilo koje simptome koji bi mogli biti neželjena reakcija na lek Canesten krem, a nisu pomenuti u ovom uputstvu, odmah obavestite Vašeg lekara ili farmaceuta.

Čuvanje:
Držati lek Canesten krem van domašaja dece!
Proizvod ne zahteva posebne uslove čuvanja.

Rok upotrebe:
Rok upotrebe je tri godine i označen je na tubi. Lek se nesme koristiti posle isteka roka upotrebe označenog na pakovanju!
Rok upotrebe posle otvaranja pakovanja iznosi tri meseca ako se proizvod čuva na sobnoj temperaturi.

Pakovanje: 20g

Način izdavanja leka:
Lek se može izdavati bez lekarskog recepta.

Posebne mere uništavanja neupotrebljenog lekaili ostatka leka:
Neupotrebljeni lek se uništava u skladu sa važećim propisima.

Naziv i adresa nosioca dozvole za stavljanje leka u promet:
Bayer d.o.o.,
Omladinskih brigada 88b, 11070 Beograd

Naziv i adresa proizvođača:
Kern Pharma S.L.,
08228 Terrassa (Barcelona), Španija

Pakovanje:
Canesten krem se može dobiti u kutiji koja sadrži tubu sa 20g krema.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

 

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).