Apotekaonline
Korpa

CAFFETIN TABLETE

CAFFETIN TABLETE
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
 • Lager: Rasprodato
 • Brend: OSTALO
 • Šifra proizvoda: BR-6411

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo, jer sadrži informacije koje su važne za Vas.
Ovaj lek se može nabaviti bez lekarskog recepta. Međutim, neophodno je da pažljivo koristite lek Caffetin, da biste sa njim postigli najbolje rezultate.
Ako imate dodatnih pitanja, obratite se farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje posle 3 dana, morate se obratiti svom lekaru.
Ukoliko neko neželjeno dejstvo postane ozbiljno ili primetite neko neželjeno dejstvo koje nije navedeno u ovom uputstvu, molimo Vas da o tome obavestite lekara ili farmaceuta.

Lek Caffetin je kombinovani preparat koji se koristi za kratkotrajnu terapiju akutnog, umerenog bola koji se ublažava primenom samog paracetamola, ibuprofena ili acetalisalicilne kiseline kao što je glavobolja, zubobolja, migrena, išijalgija, mijalgija i menstrualni bol.

Lek Caffetin ne smete koristiti:

 • ako ste nekada imali alergijsku reakciju (problčeme sa disanjem, otok lica i usta, osip kože, curenje iz nosa) na ovaj preparat ili na bilo koji njegov sastojak
 • ako imate porfiriju ili nedostatak enzimaglukoza-6-fosfat dehidrogeneze, koje su vrlo retki metabolički poremećaji
 • ako imate ozbiljno oštećenje jetre ili bubrega
 • ako ste trudni ili dojite

Lek Caffetin ne treba da uzimaju deca ispod 12 godina.

Kada uzimate lek Caffetin, posebno vodite računa:

 • ako imate oboljenje jetre, bubrega ili pluća uključujući i astmu
 • ako imate poremećaje u krvi
 • ako ste alergični na druge analgetike
 • ukoliko konzumirate alkohol
 • ukoliko imate čir na želucu ili krvarenje iz želuca ili creva
 • ako ste anksiozni, nervozni ili imate tremor, hipertenziju, palpitacije (osećaj lupanja srca) ili nesanicu

Ovaj lek se preporučuje samo za kratkotrajnu terapiju (najduže 3 dana). Lek može da izazove zavisnot ili glavobolju ako se neprekidno upotrebljava duže od 3 dana. Ako se lek primenjuje u terapiji glavobolje duže od 3 dana, može doći do pogoršanja glavobolje.

Primena drugih lekova:
Molim Vas kontaktirajte Vašeg doktora ili farmaceuta ako uzimate ili ste uzimali neke druge lekove, uključujući i one koji se ne propisuju receptom.
Posebno je važno ukoliko uzimate neke od sledećih lekova:

 • lekove koji sadrže paracetamol ili kofein
 • sedative, antidepresive ili antiepileptike
 • lekove za razređivanje krvi
 • druge analgetike/antireumatike
 • rifampicin, izonizaid (antibakterijski lekovi)
 • metoklopramid, domperidon, holestriamin

Uzimanje leka Caffetin sa hranom ili pićima:
Prilikom upotrebe leka Caffetin ne treba konzumirati napitke koji sadrže alkohol ili kofein (kafa, čaj).

Primena leka Caffetin u periodu trudnoće i dojenja:
Posavetujte se sa Vašim doktorom ili farmaceutom pre uzimanja bilo kog leka. Lek Caffetin ne treba koristiti za vreme trudnoće i dojenja.

Uticaj leka Caffetin na upravljanje motornim vozilima i rukovanje mašina:
Lek Caffetin primenjen u terapijskim dozama ne utiče na sposobnost upravljanja vozilom ili rukovanja mašinama. Oprez je pootreban ukoliko se uzima maksimalna dnevna doza (6 tableta dnevno), naročito ukoliko se istovremeno konzumira i alkohol.

Važne informacije o nekim sastojcima leka Caffetin:
Nema značajnih informacija o sastojcima leka.

Kako se upotrebljava lek Caffetin?
Uvek uzimajte lek Caffetin po instrukcijama koje su date u uputstvu. Trebalo bi da proverite sa Vašim doktorom ili farmaceutom ako niste sigurno. Lek Caffetin nije namenjen za dugotrajnu upotrebu ( ne više od 3 dana).
Uobičajena doza je:
Odrasli i deca iznad 16 godina:

Jedna tableta 3-4 puta dnevno. Mogu se uzeti i dve tablete odjednom. Maksimalna dnevna doza je 6 tableta.
Deca od 12-16 godina:
½-1 tableta, sa mogućnošću ponavljanja doze 3 puta dnevno.

Ako ste uzimali više leka Caffetin nego što je trebalo:
Ako ste uzeli više od propisane doze, kontaktirajte Vašeg doktora ili farmaceuta.

Ako ste zaboravili da uzmete lek Caffetin:
Uzmite Caffetin „po potrebi“ u zavisnosti od simptoma. Ne uzimajte dve tablete da bi ste nadoknadili zaboravljenu dozu.

Ako naglo prestanete da  uzimate lek Caffetin:
Ovaj lek sadrži kodein koji može uzrokovati zavisnot ako ga uzimate kontinuirano duže od 3 dana. Stoga, možete imati tegobe kada prestanete uzimati ovaj lek. Obratite se Vašem lekaru ili farmaceutu ako mislite da imate tegobe.
Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja o primeni ovog leka, obratite se svom lekaru ili farmaceutu.

Moguća neželjena dejstva:
Kao i svi lekovi, i lek Caffetin može imati neželjena dejstva, mada se ne moraju ispoljavati kod svih. Terapijske doze leka Caffetin se odbro podnose. Mogući neželjeni efekti se mogu javiti veoma retko ili tokom terapije visokim dozama, kao npr. gđenje, povraćanje, gastrointestinalni poremećaji ili nesanica, lupanje srca ili ubrzan rad srca, poremećaji funkcije jetre i bubrega, zavisnot.
Ukoliko se pojavi alergijska reakcija (osip kože, plikovi na koži, teškoće sa gutanjem ili disanjem) ili porast telesne temperature prećeno gušoboljom, ulceracijama i apscesima u ustima i perianalnim apcesima, prekinite upotrebu leka i odmah zatražite lekarsku pomoć. Ovi simptomi mogu biti znaci ozbiljnihi nećeljenih dejstava leka koji su veoma retki.

Kako čuvati lek Caffetin?
Čuvati van vidokruga dece.

Rok upotrebe:
Tri (3) godine.
Nemojte koristiti lek Caffetin posle isteka rtoka upotrebe naznačenog na kutiji. Rok upotrebe ističe poslednjeg dana navedenog meseca.

Čuvanje:
Čuvati na temperaturi do 25C.

Pakovanje: 12 tableta

Upozorenje na ne vidljive znake nepravilnosti.
Lekove ne treba bacati u kanalizaciju, niti kućni otpad. Pitajte svog farmaceuta kako da uklonite lekove koji Vam više nisu potrebni. Ove mere pomažu očuvanju životne sredine. Neupotrebljeni lek se uništava u skladu sa važećim propisima.

Šta sadrži lek Caffetin?
Aktivne supstance su paracetamol, propifenazoin, kogein i kodein-fosfat, seskvihidrat.
Jedna tableta sadrži: 25 mg paracetamola, 210mg propifenazona, 50mg kofeina i 10mg kodein-fosfat, seskvihidrata.
Ostali sastojci su: kalcijum-hidrogenfosfat, dihidrat, celuloza, mikrokristalna, povidon, kroskaramaloza-natrijum, silicijum-dioksid, koloidni, bezvodni, natrijum-skrobglikolat (tip A), glicerol-dibehenat, natrijum-laurilsulfat, magnezijum-stearat.

Kako izgleda lek Caffetin?
Caffetin tablete su bele, okrugle, ravne tablete sa facetom, uz zaštitni znak proizvođača Alkaloid utisnut na jendoj strani, i „Caffetin“ naziv utisnut na drugoj strani tableta. Caffetin tablete su pakovane u strip pakovanja. Svaki strip sadrži 6 tableta.

Režim izdavanja leka:
Lek se može izdavati bez lekarskog recepta.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.
 

Napišite recenziju
Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).