• APRICOVIT KAPSULE

APRICOVIT KAPSULE

Snažan aktivator imunog sistema.


300mg ekstrakta iz semena kajsije.

Apricovit kapsule se preporučuju:

  • kod  stanja iscrpljenosti organizma i pada imuniteta
  • za poboljšanje opšteg stanja organizma
  • za zaštitu ćelija od oksidativnog stresa

Apricovit kapsule sadrže amigdalin iz ekstrakta semena kajsije u narodu poznatog kao vitamin B17, ekstrakt korena žen-šena (ginseng) i vitamin C.

Amigdalin (vitamin B17) je prisutan u u preko 1200 jestivih biljaka, izolovan je iz gorkog badema, a najveća količina se nalazi u semenu, košticama kajsije. Amigdalin se odlikuje brojnim pozitivnim svojstvima koja mu se pripisuju. Azijski narod Hunza poznat po svojoj dugovečnosti u svom redovnom jelovniku ima kajsije, ali i njeno seme. Naučnici su složni da je tajna njihovog dugog životnog veka upravo zasluga njegovih sastojaka. Sastoji se od šećera, dva molekula D-glukoze, cijanovodonika i benzaldehida. U organizmu enzim rodenaza ne dozvoljava da se amigdalin razloži na sastavne elemente cijanovodonik i benzaldehid, tako da ga zdrave ćelije koriste kao izvor šećera i energije. U malignim ćelijama je prisutan enzim beta-glukozidaza u velikoj koncentraciji i on razlaže amigdalin na benzaldehid i cijanovodonik koji razorno deluju na ove ćelije.

Ginseng ili žen-šen je višegodišnja zeljasta biljka sa karakteristično razgranatim korenom koji se koristi za poboljšavanje mentalnih i fizičkih kapaciteta u slučajevima slabosti, iscrpljenosti, premora, gubitka koncentracije i tokom perioda rekonvalescencije. Glavni aktivni sastojci u korenu ginsenga su triterpenski saponozidi (ginsenozidi) koji imaju sposobnost da se vežu za različita tkiva, zbog čega je farmakološka aktivnost ginsenga vrlo složena. Svojim delovanjem u organizmu povećava odbrambene snage organizma prema egzogenim faktorima štetnih hemijskih agenasa. Utiče na bolju spremnost organizma na sve stresogene faktore, koji su uzrok mnogih oboljenja i neravnoteže u organizmu.

Vitamin C je važan za pravilno funkcionisanje imunog sistema, a potrebe za njim su povećane posebno u stanjima pojačanih fizičkih i mentalnih aktivnosti, kod pušača, upalnih procesa i raznih infekcija. Kao važan antioksidans štiti organizam od slobodnih radikala i jača njegove odbrambene sposobnosti.

Doziranje i način upotrebe:
3 puta na dan 30 minuta pre jela, sa čašom vode popiti jednu kapsulu. Proizvod se koristi najduže 3 meseca u kontinuitetu, nakon čega bi trebalo napraviti pauzu.

Pakovanje: 30 kapsula.  

 

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

APRICOVIT KAPSULE

  • Brend: ESENSA
  • Šifra: 40000827
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 1.999,00 din


Tagovi: esensa, hemovital, apricovit, kapsule, imunitet, poboljsanje, stres, vitamin, b17, amigdalin, vitamin c