Meni
Korpa

ANDROSITOL PLUS

ANDROSITOL PLUS
-15 %
ANDROSITOL PLUS
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Min
Sek
1.877,00 RSD
2.199,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 2016
82 prodaja
1813 pregleda

ANDROSITOL PLUS

Opis proizovda:

ANDROSITOL® Plus je dodatak ishrani koji se koristi kod smanjene reproduktivne sposobnosti muškaraca. Pozitivne efekte ostvaruje kroz povećanje broja, pokretljivosti i kvaliteta spermatozoida. Takođe, zbog prisustva N-acetil-cisteina, smanjuje hiperviskozitet sperme.

 

ANDROSITOL® Plus sadrži N-acetil-L-cistein, mio-inozitol, vitamin E, L-karnitin, L-arginin, folnu kiselinu i selen.

Ne sadrži gluten, laktozu, ni GMO.

 

Aktivni sastojci:

U 1 kesici (3,5 g)

%PDU*

Mio-inozitol

1000 mg

-

N-acetil-cistein

600 mg

-

Vitamin E

30 mg

250%

L-karnitin

30 mg

-

L-arginin

30 mg

-

Folna kiselina

200 μg

100%

Selen

55 μg

100%

PDU - preporučeni dnevni unos za odrasle

 

Koja je funkcija svakog sastojka ANDROSITOL-a Plus?

•             N-acetil-L-cistein (NAC):  je poznati mukolitik i antioksidans. U kliničkim studijama je zapaženo njegovo direktno dejstvo na poboljšanje kvaliteta sperme, odnosno na smanjenje viskoziteta (gustine) semene tečnosti i povećanje pokretljivosti i količine (broja) spermatozoida. NAC efekat se povećava sa istovremenim unosom selena.

•             Mio-inozitol: je glavni izomer u grupi od devet inozitola i jedini je fiziološki prisutan u semenoj tečnosti. On je neophodan za dobru pokretljivost spermatozoida i za njihov rast, a njegov nedostatak dovodi do smanjenog broja spermatozoida.

•             L-arginin: je esencijalna amino kiselina koja učestvuje u deobi ćelije i rastu spermatozoida. Učestvuje u sintezi protamina, koji su neophodni za kondenzaciju DNK u glavi spermatozoida.

•             L-karnitin: je važan za energetski metabolizam ćelije prvenstveno u testisima i pasemenicima, poboljšava semene parametre i povećava kvalitet i pokretljivost spermatozoida.

•             Folna kiselina:  vitamin iz grupe B, neohodan za ćelijsku deobu i rast i stvaranje crvenih krvnih zrnaca. Učestvuje u normalizovanju metabolizma homocisteina i neophodan je u tretmanu niske produkcije spermatozoida dovodeći do poboljšanja kvaliteta sperme.

•             Selen: neophodan je u formiranju strukture spermatozoida i u njihovoj produkciji. Pomaže povećanju pokretljivosti spermatozoida, povećava broj i kvalitet ćelija sperme.

•             Vitamin E: je liposolubilni vitamin koji u plazmi membrane kontroliše njeno redoks stanje. Kliničke studije pokazuju da suplementacija vitaminom E značajno smanjuje koncentraciju malondialdehida (MDA) u spermi uz istovremeno poboljšanje pokretljivosti spermatozoida. Podaci iz literature potvrđuju da selen i vitamin E imaju sinergističko dejstvo.

Kako se ANDROSITOL Plus primenjuje?

Preporučuje se uzimanje 1 kesice na dan. Sadržaj kesice rastvoriti u čaši vode i popiti.

Pakovanje: Kutija od 14 kesica sa 3,5g svaka.

Proizvedeno u Italiji.

Uvezeno iz Italije.

 

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.