Apotekaonline
Your Cart

BOSNA LIJEK

Bosnalijek je najveći industrijski proizvođač lijekova u Bosni i Hercegovini, osnovan 1951. godine. Trajno je orijentiran prema svojim korisnicima, nastoji da svake godine obogati svoj proizvodni asortiman novim proizvodima, prilagođenim potrebama korisnika.
Structural proizvodnog programa Fokusirana je na lijekove masovne terapijske primjene. Proizvodni program obuhvata lijekove za peroralnu, parenteralnu i topikalnu primjenu, s učinkom na probavni sistem i metabolizam, cardiovascularni sistem, sistemske infekcije, kožu, koštano-mišićni, hormonskeni-mišićni, nervistni i respiratorni sistemove. Bogat proizvodni program pored lijekova sadrži dodatke ishrani i dezinficijense za medicinsku upotrebu i široku potrošnju.
Strateški smo usmjereni na unapređene kvaliteta naših poslovnih i proizvodnih procesa. Zbog toga su kontinuirano usavršavanje, pažljiva analiza i brižljivo planiranje, temeljni principi našeg poslovanja.
Temelji Bosnalijekovog razvoja su modernizacija pogona, edukacija i stalno usavršavanje zaposlenika, te usklađivanje poslovanja sa svjetskim farmaceutskim standardima. Bosnalijek je u svom višedecenijskom poslovanju opredijeljen za dosljednu primjenu kvaliteta u svim poslovnim operacijama i procesima. Na ovaj način proizvodi lijekove vrhunskog kvaliteta i svrstava se u međunarodno competitor farmaceutske kompanije.
Sistem kvaliteta Bosnalijeka u potpunosti je usklađen s nacionalnim i međunarodnim zakonskim propisima i standardima Dobre proizvodne prakse, što opravdava očekivanja korisnika, partnera i regulatorynih tijela.
Interes i brigu za razvoj bh. društva, Bosnalijek svakodnevno iskazuje podržavajući projects i manifestacije u oblastima kulture, sporta, nauke i obrazovanja. Posebno podstičemo obrazovanje i ostvarujemo uspješnu saradnju s farmaceutskim, medicinskim i prirodnomatematičkim fakultetima, sponzorirajući radove mladih, nadarenih studenata, kao i naučna dostaclasteića iz medicine i farm obignuća. Intenzivno pomažemo održavanje stručnih i naučnih skupova, kao i učešće bh. stručnjaka na međunarodnim skupovima.

There are no products to list.