• VITAMIX MAGNEZIJUM DIREKT KESICE 300mg

Magnezijum je esencijalni mineral. Spada u makroelemente jer se u organizmu nalazi u većoj količoni (oko 25 g). Preko polovine prisutnog magnezijuma u organizmu ugradjeno je u koštanu masu, zajedno sa kalcijumom i fosforom.
Takodje, magnezijum je neophodan za funkcionisanje preko 300 enzima uključenih u katabolizam ugljenih hidrata i proteina, sintezu masnih kiselina, aktivnosti RNK. Neophodan je za održavanje integriteta ćelijske membrane, nervnu provodljivost, održavanje tonusa krvnih sudova i relaksaciju mišića.
Deficit magnezijuma javlja se u nekim patološkim stanjima, kao što su kardiovaskularne bolesti, insulin nezavisni dijabetes, te u ovim stanjima može biti potencijalno koristan povećani unos magnezijuma.

VITAMIX MAGNEZIJUM DIREKT 300 mg je dodatni izvor magnezijuma koji doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, ravnoteži elektrolita, kao i redukciji umora i iscrpljenosti. Doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema i normalnoj funkciji mišića. Aktivni sastojak našeg VITAMIX MAGNEZIJUM DIREKTA je 300 mg magnezijuma (magnezijum-oksida)

Preporučena doza od jedne kesice dnevno obezbediće 80% dnevnih potreba organizma za magnezijumom.

Pakovanje: 20 kesica

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

VITAMIX MAGNEZIJUM DIREKT KESICE 300mg

  • Brend: NATURA AUCTA
  • Šifra: BR-2568564156156
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 415,00 din


Tagovi: magnezijum, stres, grcevi, trudnice, direkt, vitamix, natura, aucta, natura aucta