Apotekaonline
Korpa

VITAMIN D ORALNE KAPI

VITAMIN D ORALNE KAPI

221,00 RSD
  • Lager: Artikla trenutno nema u nabavci
  • Brend: GALENIKA
  • Šifra proizvoda: BR-5154165
Pregleda: 23657

Opis proizvoda

Vitamin D oralne kapi, dodatak ishrani.
 

Sastojak

 

1 kap

100 ml

%PDU*

Vitamin D (Holekalciferol)

2,5 µg

7500 µg

50

 
 
*PDU- preporučen dnevni unos
Ostali sastojci: prečišćena voda, saharoza, propilenglikol, polioksil 40 hidrogenovano ricinusovo ulje, suncokretovo ulje, limunska kiselina, bezvodna; konzervans: natrijum-benzoat; regulator kiselosti: natrijum-citrat, bezvodni; antioksidans: kalcijum dinatrijum-edetat; zgušnjivač: glicerol; aroma višnje.
 

Nutritivna i energetska vrednost

1 kap

100 ml

Ugljeni hidrati

0,0211 g

63,33 g

Proteini

0,0000 g

0,00 g

Masti

0,0005 g

1,50 g

Energetska vrednost

0,34 kJ / 0,08 kcal

1038 kJ / 245 kcal

 
Dejstvo:
Vitamin D je neophodan za brojne procese u čovekovom organizmu uključujući regulaciju metabolizma kalcijuma i fosfora čime se obezbeđuje rast zuba i kostiju. Učestvuje takođe i u mnogim ćelijskim, imunskim i hormonskim procesima u organizmu čoveka. Nedostatak vitamina D dovodi do smanjene apsorpcije kalcijuma iz creva i nastanka deficita ovog minerala. Udružen nedostatak vitamina D i kalcijuma je relativno čest i vezuje se za pojavu rahitisa kod dece i nastanak osteomalacije i osteoporoze kod odraslih. Osteomalaciju karakteriše omekšavanje kostiju, slabost mišića, bolovi u leđima i zglobovima, a kod osteoporoze kosti su krhke i sklone čestim prelomima. Zato je unos vitamina D izuzetno važan i potreban u periodu rasta, tokom trudnoće i dojenja, u starijem životnom dobu kao i u premenopauzi i menopauzi. 
 
Način primene:
Deca:
U prvoj godini života bez obzira na način ishrane: 4 kapi dnevno
Od prve godine do kraja puberteta: 4 kapi dnevno, ukoliko ne unose vitamin D na drugi način, prema savetu pedijatra.
Odrasli:
Trudnoća i dojenje: 4 kapi dnevno
Premenopauza i menopauza: 4 kapi dnevno

Napomena: 
Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.

Upozorenje:
Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. 
Vitamin D oralne kapi ne smeju koristiti osobe alergične na bilo koji sastojak proizvoda.
Ne preporučuje se istovremeno uzimanje drugih preparata koji sadrže vitamin D zbog mogućnosti predoziranja vitamina.
 
Način čuvanja: 
Čuvati u originalnom pakovanju.
Posle prvog otvaranja čuvati na temperaturi do 25°C u originalnom pakovanju, najduže 3 meseca. 
Čuvati van domašaja dece.
 
Rok upotrebe:
2 godine.
Ne sme se koristiti posle isteka roka upotrebe označenog na pakovanju. 
 
Pakovanje: bočica od 10 ml sa kapaljkom

 

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne  reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 3.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 3.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 2700 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama.