Apotekaonline
Korpa

VIRASOOTHE GEL U SPREJU

VIRASOOTHE GEL U SPREJU
-15 %
VIRASOOTHE GEL U SPREJU
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Min
Sek
807.00 RSD
950.00 RSD
 • Lager: Na stanju
 • Brend: RAZNO
 • Šifra proizvoda: 20160368
Pregleda: 1837

Opis proizvoda

Virasoothe gel u spreju, 60ml

O ovčijim boginjama - varičeli
Ovčije boginje ili Varičela je naročito zarazna dečija bolest koju uzrokuje Varicella zoster virus, od koje najčešće oboljevaju deca.
 
Prvi znaci ovčijih boginja
Karakteriše ih blago povišena temperatura, osip na koži i svrab. Ovaj osip se najpre javlja u vidu crvenih tačkica u predelu grudnog koša i na stomaku a zatim se širi po celom telu. Iz crvenih tačkica nastanu plikovi. Nakon prskanja ovih plikova formira se krastica u roku od 4-5 dana. Ukoliko se češanjem zbog svraba otkidaju krastice ili ako se zaraze bakterijama, na tim mestima mogu ostati trajni ožiljci.
 
Ono što treba da znate o ovčijim boginjama
 

 

 • 90% dece dobije boginje.

 

 • Najčešće se javljaju kod dece uzrasta od 0 – 4 godine.
 • Zaraza se obično širi u velikom krugu, a vrhunac dostiže u zimskom i rano prolećnom periodu.
 • Period vezanosti deteta za krevet obično traje 7 – 10 dana.
 • Osip uzrokovan virusom često svrbi, moguća je upala i bakterijska infekcija.
 • Obično se svrab smatra najneprijatnijom simptomom ovčijih boginja.

Češanje može izazvati bakterijsku infekciju, što produžava zarastanje rana i najviše zabrinjava roditelje jer može rezultirati trajnim ožiljcima.

 

1. Šta je Care Virosoothe, čemu je namenjen?

Pomoću patentirane OsmoCare jedinstvene i nove tehnologije, Virasoothe gel klinički dokazano smanjuje simptome svraba uzrokovanog ovčijim boginjama, tako što hladi kožu i time smanjuje iritaciju. Pruža zaštitu koži, pomaže njeno prirodno lečenje, smanjuje opasnost stvaranja ožiljaka koji nastaju kao posledica ovčijih boginja.

2. Kako se koristi Care Virasoothe gel?

- Pre i posle upotrebe gela operite svoje ruke i osušite ih dobro!

- Blagim masiranjem utrljajte gel u kožu! Koristite 2-3 puta dnevno, kao i kada god želite da ublažite svrab!

Upotreba kod dece mlađe od 6 meseci je moguće samo pod kontrolom i nadzorom lekara.

3. Gde može da se koristi CareVirasoothe gel?

- Može da se koristi na licu i celom telu.

- Isključivo za spoljnu upotrebu.

4. Kada treba da se obratite lekaru?

U slučaju dece mlađe od 6 meseci i kod odraslih osoba obolelih od ovčijih boginja treba da se obratite Vašem lekaru pre nego što počnete da koristite gel! Obavezno se obratite lekaru ako dete dobije temperaturu, ako se osip proširi i na oči ili kada se pojavi otok na koži oko osipa, bol ili jako crvenilo!

Obratite se lekaru iako niste sigurni da su u pitanje ovčije boginje!

5. Sastav

Glicerin, PEG-8, kaprilil-glikol, natrijum-poliakrilat, karbomer, naatrijum-hidroksid i prečišćena voda. Ne sadrži konzervans.

6. Moguća neželjena dejstva

U slučaju da se pojavi alergija na bilo koji sastojak gela, operite kožu sa sapunom i vodom i obratite se Vašem lekaru! U nekim slučajevima se javlja osećaj blagog peckanja prilikom korišćenja gela.

7. Čuvanje

Čuvati na temperaturi ispod 25°C u originalnom pakovanju! Ne sme da se koristi posle isteka roka upotrebe označenog na pakovanju! Držati dalje od izvora toplote!

8. Upozorenje

- Pazite da gel ne dospe u oči!

- Ako gel slučajno dospe u oči, obilno treba isprati vodom! Ako se iritacija ne smanjuje, obratite se Vašem farmaceutu ili lekaru!

- Čuvati van domašaja dece!

- Odrasle i starije osobe, kao i bebe mlađe od 6 meseci Virasoothe gel mogu upotrebljavati isključivo pod nadzorom i kontrolom lekara.

- U slučaju preosetljivosti ili alergije na neki od sastojaka gela, kožu obilno operite sapunom i vodom i obratite se lekaru!

- Ako dete proguta gel, obilno ispirajte usta sa vodom i obratite se lekaru!

- Pazite da gel ne dospe u oči!

 

Proizvođač: 

THORNTON & ROSS
 
Pakovanje: 60ml

Write a review

Please login or register to review

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne  reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 3.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 3.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 2700 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama.