Apotekaonline
Korpa

UTIDRY KAPSULE

UTIDRY KAPSULE
1,242.00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: PHARMANOVA
  • Šifra proizvoda: 2016
Kupovina: 13
Pregleda: 4968

Opis proizvoda

UTIDRY KAPSULE

Opis proizvoda:

Utidry je prirodan i efikasan preparat čiji jedinstven sastav obezbeđuje podršku pravilnom funkcionisanju mokraćne bešike i donjeg urinarnog trakta kod žena u smislu održavanja kontrole mokrenja.

Utidry je dodatak ishrani prirodni preparat jedinstven sastav (DropsordryTM -standardizovana mešavina suvog ekstrakia semena tikve - Cucurbita pepo i izoflavona iz semena soje - Glycine Max sa min. 4,5% izoilavona i min,1,75 % enterodiola) biljnih ekstrakata standardizovanog kvaliteta predstavlja nova strategiju u pravilnom funkiconisanju mokraćne bešike i donjeg urinarnog trakta kod žena.

Lečenje poremećaja mokrenja kod žena pretrpelo je značajne promene i inovacije u poslednje dve decenije. Naučna ispitivanja su potvrdila da mešavina suvog ekstrakta semena tikve i izoflavona iz semena soje mogu pomoći u održavanju zdravlja donjeg urinarnog trakta kod žena, nakon čega je i uveden u kliničku praksu, pa se preporuuje ženama koje imaju probleme u održavanju kontrole mokrenja.

Izoflavon genistein utiče na smanjenje aktivnosti i grčenje mišića mokrane bešike. Upravo je kapacitet mokraćne bešike značajno i indirektno smanjen kod simpIoma hiperaktivnosti, jer se nevoljnim i nekontrolisanim kontrakcijama provocira mokrenje/pražnjenje pri mnogo manjim količinama mokraće od fizioloških. Impuls za započinjanje akta mokrenja se javlja ranije, kada mokraćna bešika nije potpuno/dovoljno ispunjena, kroz iznenadne neinhibirane kontrakcije. 

Nadražaj je intenzivan, uprkos postojanju manje količine mokraće i jači nego u fiziološom stanju / aktu mokrenja. Potreba je cesto neodložna, a samim tim i neprijatna. 

Neretko se dešava da pacijentkinje ne mogu da zadrže mokraću, tako da dolazi do nevoljnog mokrenja inkontinencije, Neprijatnost samog događaja je i dovela do formulacije inkontinencije kao "socijalnog kancer-a"! Pacijentkinje sa inkontinencijom mokraće se povlače u sebe i o svom problemu ne pričaju, ćesto obolevaju od depresije, iscrpljene su od noćnog ustajanja radi mokrenja i ograničavaju svoj socijalni život, primarno vodeci računa a planirariju dnevnih aktivnosti( da I i ce imati toalet u blizini) Iz svega navedenog jasno je koliki je negativni uticaj hiperaktivne rnokraćne beške na kvalitet života žena koje pate od ovih simptoma. 

Ukupni izuflavoni mogu poboljšati sintezu kolagena i tako smanjiti slabost organa donjeg urinarnog trakta. Aktivne komponente iz semena tikve, kao što su enterodiol l pirogalol, mogu ojačati mišiće karličnog dna.

92% žena koje su učestvovale u evropskim studijama je uz UTIDRY potvrdilo poboljšanje kvaliteta života jer su zaključci studija pokazali signifikantnu redukciju nevoljnog mokrenja za 72%, manje nokturija-noćnog mokrenja za 69%, redukciju epizoda stres inkontinencije za 52%, a urgentne inkontinencije za 46% i najzad manje primene uložaka za 66%

Preporučeno ukupno trajanje terapije je 24 nedelje. UTIDRY ostvaruje značajne efekte nakon 4-8 nedelja primene. Efikasnost u kratkom vremenskom periodu,omogućava značajno poboljšanje kvaliteta života pacijenta. Pakovanje je predvidjeno za mesečnu terapiju od 30 kapsula, sa izuzetkom 1. meseca primene, kada su potrebne dve kutije.

Prateći savremene trendove, Pharmanova je u svoj portfolio uvrstila UTIDRY kao novu strategiju i inovativno rešenje kod žena (pogotovo u premenopauzi i menopauzi ), sa simptomima hiperaktivne bešike. 


Pakovanje: 30 kapsula


Write a review

Please login or register to review

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne  reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 3.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 3.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 2700 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama.