Apotekaonline
Korpa

UROMAGIK GRANULE ZA ORALNI RASTVOR

UROMAGIK GRANULE ZA ORALNI RASTVOR
899,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: CELTIS PHARM
  • Šifra proizvoda: BR-561544102

Opis proizvoda

UROMAGIK 

Proizvod za preventivu nastanka kamena u bubregu i tretman simptoma izazvanih kamenom u bubregu. Uromagik, prašak za oralni rastvor je važan zbog toga što:

- je pojava kamena u bubregu jedan od najčešćih problema mokraćnog sistema, procena je kod oko 15% populacije

- može nastati kod pacijenata svih uzrasta, uključujući i decu i starije osobe, a tri puta češće nastaje kod muškaraca nego kod žena


Bili bi dobro da „poznajete svoj kamen“ ako spadate u osobe koje ga imaju. Najčešće se u bubrezima stvara kamen sačinjen od soli oksalne kiseline, oksalatni tip kamena i to u preko 75% slučajeva. Često ćete kao sinonim za kamen u bubregu naići na termine urolitijaza, kalkuloza.


Faktori koji povećavaju rizik od nastanka kamena u bubregu mogu biti vaša genetika, način ishrane, učestolost infekcija mokraćnih puteva, metaboličke bolesti poput povećane aktivnosti štitne žlezde, poremećaj metabolizma mokraćne kiseline (npr. giht), povećan unos vitamina D, upotreba lekova koji pospešuju izlučivanja tečnosti iz organizma i lekova koji neutrališu želudačnu kiselinu i sadrže kalcijum.


Jedan od tretmana za preventivu nastanka kamena u bubregu i tretman simptoma izazvanih kamenom u bubregu koji je najduže u primeni je tretman solima liminske kiseline, tretman citratima.


Razlozi za primenu tretmana korišćenjem proizvoda sa citratima je najveći broj pacijenata kojima je pomogao da spreči nastanak kamena ili nastanak simptoma pri pojavi kamena u bubregu, najveći broj kliničkih studija koji ovo dejstvo potvrđuju i najznačajnije, proizilazi iz preporuka Evropskog vodiča za urolitijazu što je zvanična preporuke evropskih eksperata u urologiji.


Uromagik, prašak za oralni rastvor je preparat na bazi citrata. Osnovu preparata čine citrati koji su pomogli najvećem broju pacijenata, zvanično ih preporučuju evropski eksperti za urolitijazu.

Uromagik prašak za oralni rastvor sadrži optimalnu količinu magnezijum-citrata i ispunjava sve uslove da efikasno deluje u prevenciji nastanka kamena u bubregu i u pomoći u tretmanu simptoma kod nastalog kamena u bubregu. Magnezijum-citrat pomaže da se nerastvorni sastojci kamena pretvore u rastvorne.


Uromagik prašak za oralni rastvor sadrži optimalnu količinu vitamina B6 koji ima značajnu ulogu u metabolizmu oksalata, smanjuje izlučivanje oksalata, samim tim i dospevanje u urin što snižava koncentraciju oksalata u urinu i mogućnost za formiranje kamena.


Uromagik prašak za oralni rastvor ima svojstvo blagog povećanja baznosti urina (povećava pH urina) što pospešuje postepeno rastvaranje kamena, tzv. topljenje kamena.


Prilikom primene Uromagik praška za oralni rastvor vrlo je bitna konstantnost u primeni, jer je Uromagik proizvod koji je efikasan za topljenje kamena, ali taj proces nije brz i potrebno je vreme.


Pacijenti koji imaju akutni napad kamena trpe veliki bol, jedan od najvećeg intenziteta na skali, I žele brz efekat. Brz efekat se postiže spzmoliticima koji ne utiču na sam kamen, dok drugi proizvodi, kao što je i Uromagik prašak za oralni rastvor, rastvaraju kamen, ali ne utiču na brzo smanje osećaj bola.


U tom smislu, a kao što je rečeno, da bi proizvod ispoljio svoje dejstvo potrebno nam je vreme. Prema iskustvu, kao i kliničkim dokazima, Uromagik prašak za oralni rastvor smanjuje kamen u prečniku za do 1-2 mm mesečno I efikasan je za kamen dijametra do 8-9 mm.


Uromagik prašak za oralni rastvor se preporučuje i posle tretmana razbijanja kamena drugim tehnikama, kao i kod peska u bubregu.


Obzirom na svoje osobine, Uromagik prašak za oralni rastvor može da se koristi I kao kvalitetan i efikasan izvor magnezijuma i vitamin B6. Zbog svog svojstva da povećava pH vrednosti krvi, Uromagik prašak za oralni rastvor ubrzava bazalni metabolizam čime se preporučuje za dijete, jer ubrzava smanjenje masnih naslaga i smanjenje telesne težine. Određene dijete koje se preporučuju kao prevencija nastanka malignih bolesti gde se akcenat stavlja na smanjenje kiselosti krvi prepoznaju Uromagik prašak za oralni rastvor kao jedan idealan preparat za uvođenje krvi u idealan pH opseg preporučen za ovu namenu.


Način upotrebe: 

2 puta dnevno po jedna kesica 


Pakovanje: 20 kesica 

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).