Apotekaonline
Korpa

URIMIL NEURO FORTE

URIMIL NEURO FORTE
1.699,00 RSD

Opis proizvoda

Urimil neuro forte je formulisan za negu pacijenata sa neuropatskim bolom i pomaže u normalnom funkcionisanju perifernog nervnog sistema. Urimil neuro forte je najnoviji i najmoćniji predstavnik brenda Urimil – ekspertskih nutriceutskih rešenja, koja preporučuju specijalisti za hronični bol.

Delovanje:

 1. kod bolova u leđima i krstima
 2. kod trnjenja i peckanja
 3. za periferne nerve i mišiće

Svaka kapsula Urimil Neuro Forte sadrži optimalnu kombinaciju od 9 aktivnih sastojaka, koji se primenjuju zajedno i pojedinačno za lečenje bolnih stanja. Sada sa dodatkom citidin monofosfata, vitamina D i magnezijuma, koji doprinosi održavanju normalne funkcije mišića.

Karakteristike:

 • Najmoćniji proizvod iz brenda Urimil za obnavljanje perifernih nerava i ublažavanje bolova
 • Više uridin monofosfata + dodati: citidin monofosfat, magnezijum i vitamin D
 • 9 aktivnih sastojaka, koji deluju sinergistički, međusobno pojačavajući svoj efekat
 • Naučno dokazana efikasnost svakog sastojka
 • 1 kapsula dnevno

Bol je neizbežan, ali neprijatan deo naše biologije. Najčešći uzroci bola su bolesti koje pogađaju nervni sistem:

 1. Išijas
 2. Lumbago
 3. Diskopatija
 4. Cervikalni radikulitis
 5. Dijabetička neuropatija
 6. Interkostalna neuralgija
 7. Pleksitis

Bol povezan sa navedenim stanjima može se okarakterisati kao neuropatski. Ponekad se javlja u obliku iznenadnog probadajućeg, gorućeg bola, često usred noći. Ponekad, može biti praćen hroničnim trnjenjem, peckanjem ili mravinjanjem, koje jednostavno ne prolazi. Oštećenje nerava može oštetiti naš alarmni sistem za bol. To može dovesti do gubitka osećaja na delovima tela – nedostatak signala za bol, kada je isti potreban. I nešto još uznemirujuće – preosetljivost. Oštećeni nervi mogu aktivirati „lažni alarm“ i prouzrokovati osećaj stvarnog bola, koji nije recipročan povredi ili za koji ne postoji spoljni uzrok.

U mnogim slučajevima neuropatskog bola, potpuno normalni položaji i pokreti tela (poput stajanja ili hodanja) postaju bolni. Pojedini pacijenti mogu početi da osećaju bol čak i od nežnog dodira sopstvene odeće ili posteljine, čiji dodir im je donedavno pružao udobnost i toplinu u toku spavanja. Ovo stanje je u medicinskoj literaturi poznato pod nazivom „alodinija“. Prepušteni sami sebi, oštećenja nerava mogu se vremenom pogoršati i dovesti nas u neprekidno stanje bola.

Postoje načini da se neuropatski bol kontroliše  pa čak i da se leči. To je zato što su nervi metabolički aktivno tkivo sa sopstvenim vaskularnim sistemom (vasa nervorum), koji ih snabdeva hranjivim sastojcima koji su ključni za njihovo zdravlje. 

Takve supstance su:

 • Citidin monofosfat
 • Uridin monofosfat
 • Folna kiselina
 • Vitamin D
 • Vitamin B12
 • Vitamin B1
 • Vitamin B6
 • Vitamin B3
 • Mg

B vitamini

Nedostatak vitamina B grupe dovodi do neuropatije, degeneracije, oštećenja čula, otežanog oporavka nervnih puteva. Prema statistici, oko 32% ljudi sa nedostatkom B vitamina razvija generalizovana oštećenja perifernih nerava. Suprotno tome, njihov unos može pomoći u kontroli bolova, regeneraciji nervnog sistema, normalizaciji refleksa i osetljivosti. Nije slučajno što se ovi vitamini nazivaju „neurotropnim“.

Uridin monofosfat

On učestvuje u stvaranju RNK i brojnih neuronskih struktura kao što su dendriti (kratki nastavci) i mijelinski omotač (neuronska izolacija). Unos uridin monofosfata ubrzava „popravak“ oštećenih nerava i može potisnuti signal bola.

U jednoj studiji sa 212 pacijenata sa perifernom neuropatijom, kombinacija uridina, folne kiseline i vitamina B12 značajno je smanjila intenzitet bola i broj bolnih područja. Druga studija, sprovedena sa 48 osoba sa sindromom karpalnog tunela je potvrdila efikasnost ove kombinacije, beležeći 40% manje bola kao rezultat dvomesečnog unosa.

Kombinacija vitamin B12, uridin i citidin efikasno smanjuje neuropatski bol, a kod 400 pacijenata sa kompresivnom neuralgijom (bol iz pritisnutog nerva) – znatno više nego samostalni unos vitamina B12. Takođe je dokazano da uridin značajno poboljšava stanje pacijenata sa dijabetičnom neuropatijom (oštećenje nerava zbog visokog nivoa šećera u krvi).

Magnezijum

Magnezijum reguliše različite procese u ljudskom telu, od kojih je jedan neuromuskularna provodljivost. Studije pokazuju da je prosečan unos magnezijuma u ​​ishrani relativno nizak i postiže samo 30 do 50% preporučenog dnevnog unosa, koji iznosi 420 mg za muškarce i 320 mg dnevno za žene. Klinička studija sprovedena među pacijentima sa hroničnim bolovima u krstima, pokazala je značajno smanjenje bolova i poboljšanje pokretljivosti kod pacijenata koji su uzimali magnezijum.

Vitamin D

Vitamin D je vitamin sličan hormonu, čiji su niski nivoi često povezani sa hroničnim bolom (Shipton, E. E., & Shipton, E. A., 2015) i većim unosom lekova protiv bolova kod pacijenata sa bolom (Bergman, P., et al., 2015 ).

Suprotno tome, niz studija je ustanovio da dodatni unos vitamina D doprinosi smanjenju hroničnih bolova kod pacijenata sa karcinomom (Björkhem-Bergman, L., & Bergman, P., 2016), mišićno-koštanim poremećajima (Gendelman, O., et al., 2015), fibromijalgijom (Wepner F., et al., 2014) i dijabetičkom neuropatijom (Lee, P., & Chen, R., 2008).

Fiziološki mehanizmi koji povezuju vitamin D i bol, nisu u potpunosti razjašnjeni, ali izveštaji ukazuju da nedovoljni nivoi utiču na funkciju perifernih nerava i na parasimpatički nervni sistem (Helde-Frankling, M., & Björkhem-Bergman, L., 2017).

Takođe je važno i prisustvo receptora za D vitamin u centralnom nervnom sistemu i njegov efekat na brojne neurotransmitere, kao i njegova izražena antiinflamatorna funkcija.

Citidin monofosfat

Citidin je važna komponenta RNK sa ključnom ulogom u međućelijskoj signalizaciji i neuralnoj provodljivosti. Postoji značajna količina predkliničkih i kliničkih podataka, koji potvrđuju njegovu efikasnost protiv neuropatskog bola, posebno kada se koristi u kombinaciji sa uridinom i vitaminom B12.

Sastav (u 1 kapsuli):

 • Magnezijum (u obliku 696,551 mg magnezijum citrata)   101 mg
 • Uridin monofosfat (UMP) (nukleotid)  65 mg
 • Vitamin B3 (nikotinamid) 10 mg
 • Vitamin B6 (piridoksin hidrohlorid) 6 mg
 • Citidin monofosfat (nukleotid) 5 mg
 • Vitamin B1 (tiamin hidrohlorid )  4 mg
 • Folna kiselina  400 mcg
 • Vitamin B12 (cijanokobalamin) 10 mcg
 • Vitamin D (holekalciferol) 10 mcg

Način upotrebe:

Uzimajte po 1 kapsulu Urimil Neuro Forte dnevno.

Pakovanje: 

30 kapsula, dovoljno za 30 dana primene.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).